Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 28

• 64 359
  • 730
  •   1
Отговори
# 270
G&B как правиш рамена ?много искам да опитам да го приготвя..

# 271
Likewind, използвам различни рецепти в зависимост от това какви продукти имам в хладилника. Напоследък използвам нудълс с яйца, защото децата ми ги харесват. Приготвям всяка част отделно и накрая сглобявам. Бульона със зеленчуците. После  нудълите, яйцата - точно 7 минути като внимавам котлона да не е много силен, за да не подскачат. От време на време ги завъртам, за да бъде жълтъка по средата. Охлаждам в купа със студена вода и лед, за да спра процеса на готвене веднага и жълтъкът да е почти течен.Накрая месото, мариновано в каквито подправки и сосове имам, в тигана да се глазира добре. Накрая всичко в купата заедно с пресен зелен лук и моркови.  
Синът ми чести гостува в един от приятелите си (родом от Тибет) и вечеря у тях също толкова често. Заради него започнах по-често да приготвям разни неща.
Рецептата на Бонапети е съвсем близка до това, което приготвих днес. Рядко слагам гъби, защото малкия не ги харесва.
https://www.bonapeti.bg/recepti/supa-ramen/

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 03:20 от G&B

# 272
  • Bарна, морето, сините вълни

Мъфини с крема сирене и черешки

# 273
Ех, сега как си просите комплименти, как ще са грозни снимките, особено с тая питка
Благодаря ти 🙂 Но така и не успях да се науча да правя красиви снимки на храна, а тук в темата повечето снимки са като от списание.

# 274
# 275
  • там където има винаги вятър
Една "зелена" снимка, "виновна" е мрежата за сянка под асмите на село - кюфте върху лист от  маруля, с пресни пържени картофи и бял лук Wink направо си представях одринския дроб с него Smile
Първите цветни моркови:

Когато се прибереше от село, уморен от копане и не ти се готви си спретваш
- коктейл с ром и домашна мента и...

пица за вечеря.

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 09:54 от mama iasi

# 276
Вариации на тема пица, че тестото стигна за 4... В пъти по-добри от която и да е пицария, в която съм ял...

И оценката на журито...

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 10:42 от KaiZen

# 277

Мъфини с крема сирене и черешки
Може ли да споделите рецептата?
Благодаря предварително.

# 278
KaiZen, чудни, чудни пици!!!
Коя рецепта използва за тестото??
Всичко ли редиш и запичаш наведнъж или на няколко етапа?

# 279
Пийк,
Скрит текст:
не съм KaiZen, но да си кажа за печенето. Аз пека едновременно, като ги редя върху решетките една под (върху) друга. На най висока степен, на вентилатор. Чудно се изпичат.

# 280
Здравейте, момичета! Simple Smile В понеделник засега е ясен само десертът у дома. Крем карамел приготвих, тъй като трябваше да оползотворя едни яйца... 🍮🥄😋
СИМА Т, радвам се, че гъбеният тарт и бисквитите са ви харесали Heart Всички сте приготвили толкова вкусни неща, като агнешкото на _limonche_, ме развълнува особено 😋🤩
Пожелавам ви прекрасна нова седмица! 🤗
https://---shoretner923-2AOe6R8

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 12:08 от beniii

# 281
KaiZen, чудни, чудни пици!!!
Коя рецепта използва за тестото??
Всичко ли редиш и запичаш наведнъж или на няколко етапа?

Рецептата е от мама, ама трябва да си ида вкъщи ще я постна. Тестото се води за пици, пити и митове. Каквото не изям, затварям в пластмасова кутия от сладолед например(и това е от мама Simple Smile ) и на другия ден пак е много приятна за консумация, не като купешките.
Относно печенето, моята фурна има режим Pizza. Пека на 250 градуса и пицата е готова за точно 6 мин, та всякакви нареждания са излишни. Режимът може да стига и до 300 градуса, но аз съм си хванал времето на 250 и така ги пека.
Друга тънкост, която отчитам е, че тези, специалните тави за пица, с дупките отдолу водят до страхотни резултати. Не са скъпи, така че, ако сте любители на пицата, препоръчвам да си купите две.

# 282
Аз от години имам такива тави и печем в тях редовно, наистина си има разлика .

# 283
Канелени рулца с ябълки. Заливката е от крема сирене и пудра захар.

Не съм особен фен на местната кухня, но приготвям някоинрецепти, за да имат младежите опит и с домашно приготвени неща. Ако ги одобрят добре, ако не, не повтарям.

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 14:39 от G&B

# 284
мини тортичка в купа с домашен ванилов маслен крем диви ягоди и боровинки.

Общи условия

Активация на акаунт