Гобленарска 143 късметлийска тема.

• 32 202
  • 728
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте.
Току що си поръчах един гоблен на Ленарте...от серията Сара Муун.Много ми хареса!
Първо да поясня ,че никога не съм шила гоблен ,както казваше моят инструктор по шофиране "Нямаш лоши навици"
Та да си дойдем на думата...дайте моля някакви първоначални инструкции. До колкото разбрах тези гоблени нямат квадратчета и се започват от центъра на схемата и панамата,шият се кръстат бод ...това разбрах до сега.
Като дойде ще снимам и ще ви засипя с въпроси.
Моля да сте отзивчиви и да ме въведете в това изкуство.
Благодаря.

# 571
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ланарте прави едни от най-приятните за шиене гоблени. Simple Smile
няма  четвъртинки, три-четвърти или други изтезания.
мисля, че твоят се предлага във вариант лен 25 каунт за бродиране през дупка и във вариант Аида 14.
не знам кой си взела, но който и да е - резултатът ще е чудесен, а ние ще сме винаги на линия за помощ. аз със сигурност. Simple Smile

в грешка съм - тонирана панама 35 каунт е. значи със сигурност ще е през дупка.

има само кръстчета и контурен бод.
https://millefleur.in.ua/goods/8691

Последна редакция: вт, 07 юли 2020, 21:11 от st. Dobri

# 572
http://kadifecraft.com/product/3325/goblen-lanarte-pn0008013-nezhnost.html
Ето този поръчах.
Не знам какво е каунт (•‿•),но имам намерение да се науча.
Искам да поясня ,че не съм шила гоблени,но съм моделиер и шивач и имам опит с иглата, макар ,че ми е ясно че тук е съвсем друго нещо,но съм доста схватлива и знам ,че ще се справя.
Благодаря предварително за помощта и чакам с нетърпение да дойде и да започна.

# 573
каунт най-просто казано е колко бодчета (кръстчета) има в един инч от панамата.
Simple Smile в твоя случай, ако се шие във всяка дупка ще са 35 кръстчета, но понеже се шие през дупка, значи са наполовина - почти 18 каунт, като по-дребната стандартна панама.
Simple Smile ще се справиш. Simple Smile

# 574
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
ронито добре дошла!
Щом си се хванала на хорото, ще го играеш! Kissing Heart

Чакаме с нетърпение да пристигне и да го започнеш! Blush

# 575
  • на Мелмак
Ронито, много е хубав!
И аз пробвах нови неща, момичета тук са изключетилно отзивчиви! Много красота минава през ръцете им, споделят я, много е готино! Любими са ми Gift Heart

# 576
Ех момичета вече ви обичам ❤️
Само гоблени не бях шила,но и на това му дойде времето 😀

# 577
  • Norge
Мибобо, за какво ти е на теб обемна бродерия, като онова, което показваш, е толкова, толкова красиво! Още са ми пред очите онези изящни медальони! Cupid

Армерия, Flowers Hibiscus

Пипе мило, точно си намерила правилното определение: пипкаво и сложно. Но ми е много приятно (все още). Прегръдки и здравичка! Animal Dog

Добре!  Знам ги и двете техники, преди години бях шила едни пеперуди така, преди още да измислят, че се казва бразилска техниката. Стоят забутани някъде из шкафовете на Плюшкин. Може би. Grinning
А това с лентите (комбинирани с перли и др.)...някога в Гренландия преписах една цяла книга от библиотеката Grin

Призвам си, не съм пробвала особено, ама то и какъв е смисълът, като знам какви чудеса правят рускините Flushed

Бяло цвете, много красиви картички, Мибобо правилно е казала за контура!

Цветенце наше скъпо, силно те гушкам, добричко детенце! Бродерията се оказва малко като всяко друго нещо: колкото повече задълбаваш, толкова по-необятно става то Innocent

Цитат на Добри: “.....половинката казва, че отдалеч изглежда добре и това още повече ме отказва...“
Предлагам да го включим във вечния златен фонд.Kissing Face

Рони, добре дошла, и от нас - много обич! Чакаме заедно стеб.  Blush

И тъй като стана дума, да знаете как бих искала вместо този глупав каунт, да ползвахме по-разбираеми мерни единици! Rage (Е, не съм чак толкова ядосана, де Hug ). При мен обикновено се борави със сантиметри, примерно 5,5 или 7 кръстчета в сантиметър, което съответно отговаря на 14 и 18.

# 578
ние лесно ще ги сменим и ще използваме "на сантиметър", вместо "на инч" (като рускините Wink ), но нали и материалите и комплектите често купуваме от други страни. а там използват "каунт" и "инч".  объркването ще стане по-голямо . Simple Smile
аз го приемам за "индустриален жаргон", като цоловете при водопроводчиците, зегерките и мултицета при електричарите...
Simple Smile гилдия сме, имаме си право на наш език=жаргон.

в изказването на половинката ударението е върху "отдалеч".
значи изглежда добре, ама само отдалеч.
той е и малко късоглед и това допълнително го улеснява да каже "добре е". Simple Smile

рускините и аз съм ги признала. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
и това не е по темата, показвам, защото душата ми разрошена И това иска Simple Smile

мишки

Simple Smile правят ги ето така

може би лисичка
муминтрол с мюмлата
и още много от същата майсторица

и от други майсторки

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 12:06 от st. Dobri

# 579
Добри страхотни са тези животинки от вълна, въобще с иглонабиване съм виждала страхотни неща.

Относно каунта - от Кауфланд преди време си купих линия от едната страна със см от другата с инчове, та си меря спокойно и с кеф Simple Smile

# 580
Забравих да попитам ще ми трябва ли гевгир или как се нарича това на което се опъва панамата.Ако да от къде и какво да купя ?

# 581
Гевгир е за кухнята Wink , за гергеф питаш Simple Smile . Въпрос на удобство, аз лично шия без такъв

# 582
  • София
Еха, Добри, ако сина види Муминтрол ще се разтопи! Много интересни неща показвате с Нелка! Бяло цвете, много са хубави картичките! Японката е много сладка и подходяща картичка си и намерила! Аз днес изпратих калъфа за книга с вещицата на бъдещия притежател (приятелка от детството), но не се сетих да го щракна... Чакам с нетърпение останалите да покажат етапи! И вълците на Любов Ющук ги чакам да ги видя!

# 583
кажи на синковецът ти, че веднага го взимам.
ще си четем за мумините и ще ни е хубаво...
вчера попаднах на тези Simple Smile Simple Smile Simple Smile съвсем случайно беше

https://stitch-kits.ru/nabory/vyshivka-krestom-ru/oven/919-venok-snovideniy/

https://stitch-kits.ru/nabory/vyshivka-krestom-ru/oven/1307-osenniy-natyurmort/

а сега да видим, ще познаете ли за кого си мислих....

# 584
Гевгир е за кухнята Wink , за гергеф питаш Simple Smile . Въпрос на удобство, аз лично шия без такъв

Ще се посмеете поне с мен ...пълен лаик съм 😂
Но ето научавам термините ...каунт,гергеф ....

Общи условия

Активация на акаунт