Гобленарска 143 късметлийска тема.

• 32 270
  • 728
  •   1
Отговори
# 465
Много добре се е получила иконата с тази рамка. Харесва ми.

# 466
Мибобо,
чудесна е станала с тази рамка! Нали беше Йерусалимската Богородица?!
Преди като си бях накачила гоблените всичко бе с тъмни, почти черни рамки, а имам и два с черни . Хептен минорно да му стане на човек.
Сега ако сложа вече някога гоблен на стена, ще бъде в бяло, сиво или много светъл пастелен тон.
Ами то направо грее.
А твоята икона е четвъртото ми запланувано нещо  оттук. Но предварително няма да купувам. Видях, че я има в Милена стил, откъдето купих и сегашния ми.
......

Да, Йерусалимската богородица е. Аз както казах съм я шила и на Милена стил варианта, ще видя имам ли снимка да ти я покажа, но там е в по-тъмна цветова гама, по-сиво е всичко, но пак е хубава. Моята е на фирма Солария.

Относно рамката, аз имам малко рамкирани неща и наистина са все по-тъмни някакви и затова ми беше толкова притеснено с тази как ще изглежда, но наистина ми хареса така по-свежо и друг път смело ще си рамкирам със светли рамки ако подхождат.
Иначе на моята икона вкъщи е такава рамката, но това е от преди 15г и понеже съм свикнала да я гледам така и търсех нещо подобно, но не съжалявам, че нямаше даже напротив
Скрит текст:

# 467
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
лично мнение е, не искам никого да засегна с това мнение.
и не се отнаса само до твоята икона, а по принцип.

Simple Smile  много ми харесва рамкирането с с паспарту. с него сякаш гоблена диша. има въздух около ушитото и рамката не го затиска и смачква.
за по-малките, даже за бебешките, дава цвят и добавя закачка.

имам и от двата вида и ги харесвам всичките, но ... Simple Smile

# 468
Честно да призная, по ми хареса със светлата рамка.
А на Милена стил ми допадна именно защото е сивкав. Светли тонове - синьо, сиво, цялата палитра на пепел от рози и винтидж цветове сега са ми новата страст.
Пък шия тоя мой шарен компромис  от нямай къде..Нали бързах в последната минута нещо да хвана. След тая нова увертюра ще прецизирам.

# 469
а като решиш какво иска, ще свирнеш първо в темата - все някой ще може да помогне, с акъл, ако не с другото. Simple Smile Simple Smile

# 470
Добри, аз също обичам паспарту. Моята когато я рамкирах, такова нещо не знаех даже, че има. Сега когато ми се е наложило да рамкирам, че е доста рядко винаги слагам паспарту.

Само ето на този зимния прозорец мисля, че паспарту няма да подхожда, т.е. аз даже не знам каква рамка ще му подхожда

Walnuss да, аз затова казах, че не съжалявам, че нямаше като моя профил и мен сега тази по ми харесва...някога може да я "преоблека" и моята Wink

# 471
dessislawa1 и моята икона е като китеник и какво, някой ще отвори рамката да я гледа ли Wink ...е сега момчето дето рамкира я е видяло ама какво Joy

Аз винаги шия контур успоредно с кръстчетата, не мога да си представя да свърша целия гоблен и после само контур. Мноого рядко ми е провисвало след пране, ако е по-дълъг участък някакъв, но като гладя го фиксирам, даже съм издърпвала понякога отзад и съм фиксирала с конец.

Взех си иконата май ми хареса Simple Smile , не бях рамкирала с толкова светла рамка до сега, но мисля, че се получи.

Разкошна е!

# 472
а като решиш какво иска, ще свирнеш първо в темата - все някой ще може да помогне, с акъл, ако не с другото. Simple Smile Simple Smile

Това иска ли е , щото ако е искаШ го отнасям към себе си, да знаеш. Даже поисках и ми дадоха опция за чашките откъде, на хибискус май бяха прекрасните рози и семплерът на Динков, тази Богородица....Ищах голям.
Ама заради МилатаМира ми се и приплете, та първо да изплета отлаганата сума ти време жилетка и тя преди тях да е..
А за акъл естествено, че тук...То оттук тръгна всичкото де..

# 473
Ама заради МилатаМира ми се и приплете, та първо да изплета отлаганата сума ти време жилетка и тя преди тях да е..
Знаеш ли колко трудно с двете хобита, хем ми се шие, хем ми се плете, а ръцете само две, за времето да не говорим. Освен гоблените, които съм започнала ..... а между другото установих, че съм изпуснала да покажа един на Золотое руно, та бройте ги + още един, ........започнах една разкошна покривка на една кука, но и там размера си го бива 200/210 см. Sad Yum

# 474
Знаеш ли колко трудно с двете хобита, хем ми се шие, хем ми се плете, а ръцете само две, за времето да не говорим. Освен гоблените, които съм започнала ..... а между другото установих, че съм изпуснала да покажа един на Золотое руно, та бройте ги + още един, ........започнах една разкошна покривка на една кука, но и там размера си го бива 200/210 см. Sad Yum

Аа, не е толкова трудно, аз менкам каквото ми се прави на момента..Книга чета примерно паралелно, филмите съвместявам с гоблените/по-психологически, дето не искат непрекъснато взиране, а повече слушане/...ще се справяме.Bowtie
Показвай непоказания гоблен веднага! FlushedKissing Heart
И добре, че не мога да плета на една кука, че съвсем ще ми усложниш програмата. А при теб няма лабаво, пак мащабен проект за великани.

# 475
Аз не мога да плета никак, нито на 1 нито на 2 куки (е  мога лицева и опакова плетка и тук там да свивам, но това е), баба ми плетеше и двете, но не успях да се науча, почина рано . Искам с декупаж да се занимавам, но нямам време а и иска много материали, дето въобще няма къде да държа хаха

# 476
Показвала съм го този

Крилата на феята ме измъчиха с този метализиран конец.

Имам и един завършен наскоро дребосък. Мисля че не съм се похвалила

# 477
ама ще ви бия! и теб, и орехчето.

Simple Smile като ти е харесал тоя дживгар - добре, направи го.
ама защо ще се мъчиш с разграфена панама и после и фон да шиеш!
сменяш панамата и пропускаш фона.
аз съм мързелива - ако мога да пропусна нещо, пропускам го с чиста съвест. Simple Smile
досега съм снимала. ще полегна малко и после ще ви пусна малко снимки за душата. Simple Smile

# 478
Много феерия, много работа и с тоя гоблен те чака.
Метализиран конец е ужас, много отдавна едни покривки ших със сребърен конец, отврат е.
И тоя дребосък кога го спретна, чуден е , но аз нали вече се зарибих по тоя величествен контур, та си мисля тук цял ли е без него гобленът?

Ох, в нещата, които искам оттук, забравих да добавя и великолепната шевица-мотив на КотеВаня, останаха ми очите в нея и сега като каза дребосък, та пак се сетих още какво ми се прави. Тя поне не е сложна, но пак нещата опират до дефицитния лукс време.

Добри, ами ето,
обещах тържествено дда сме кротки и пак до бой стигна работата. Раздигнахме те набързо, от нас отърване няма.Blush
Поодрусай ни малко, та вместо да бърборим да си седнем над конците! Hands Muscle

# 479
Аз на другата си икона - Иверската имам два цвята метализе, но от както почнах да ползвам восъка ми е доста по-лесно, поне не се роши и къса толкова, иначе самото шиене пак си е гадория ама...иначе спор няма ефектни са Simple Smile
Скрит текст:

Добри, давай да гледаме

Общи условия

Активация на акаунт