Тупка ДЕКЕМВРИйско сърчице, а коремчето на мама ще започва да расте ! {тема 3/2020}

• 27 556
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
  • Sofia
Милена, стискам палци всичко да е наред. Дано скоро имаш резултат , за да не се тормозиш , че е мъчително 😕

# 511
  • Варна
Привет!
CJB-Мога да дам моя опит с породените си деца. Ако 45те дена болничен преди раждане застъпват датата на 2та година майчиство е чудесно, защото и 2то ти майчинство ще е със същотото обезщетение. Прекъсне ли се 1то майчинство се преизчисляват на ново доходите, а майчинството не е доход.

Anim123 -От страна на работодателя, за да не е набиващо се на очи е по-добре да се осигуряваш няколко седмици и после да излизаш в болнични до раждането.

Не съм специалист ТРЗ, но говоря от от опит като майта и работодател.

Днес минах ФМ при проф. Балев и доста се посмяхме. Харесвам го този лекар и ме спечели до живот с мнението си за второто ни дете и ни даде адекватно мнение, диагноза и успокуение. Всички мерки са ни в норма и каза : Идеално мъжко бебче! 
Та май аз ще си остана само момичето у дома 😊

Весел ден от мен!

# 512
Здравейте,
Имам един въпрос към работещите все още, до кога обмисляте да работите? Питам защото от началото на бременността работя от вкъщи, заради ситуацията с вируса и евентуално от другия месец ще ни викат в офиса. Но вече не мога да си представя 8ч. да съм седнала, защото почнаха жескоти болки в кръста, тоест повече време в една позиция ми е трудно да стоя. А ако си пусна болнични, дали няма да се намали след това майчинство.

# 513
Djenna а ти в коя седмица беше,когато ходи при него?
В 12та, смятам и останалите да ги правя там. Апаратурата му е много добра, отношението му е страхотно. А ти можеш да отидеш когато искаш при него, няма да те върне, просто трябва да запазиш час поне седмица предварително. Оказа се, че и моя приятелка е беременна, даже термините ни са през 3 дни Blush тя също е ходила при него и е очарована.

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 08:00 от Djenna

# 514
Djenna а ти в коя седмица беше,когато ходи при него?
В 12та, смятам и останалите да ги правя там. Апаратурата му е много добра, отношението му е страхотно. А ти можеш да отидеш когато искаш при него, няма да те върне, просто трябва да запазиш час поне седмица предварително. Оказа се, че и моя приятелка е беременна, даже термините ни са през 3 дни Blush тя също е ходила при него и е очарована.

Много се радвам за теб 😊 Мен ме озадачи факта,че чак в 20 ми каза наблюдаващият ми лекар да отида на 4Д , със сигурност днес или утре ще звънна и ще си запазя Час, дано всичко и при нас е наред ,че ми е доста притеснено 😔

# 515
  • Sofia
Здравейте,
Имам един въпрос към работещите все още, до кога обмисляте да работите? Питам защото от началото на бременността работя от вкъщи, заради ситуацията с вируса и евентуално от другия месец ще ни викат в офиса. Но вече не мога да си представя 8ч. да съм седнала, защото почнаха жескоти болки в кръста, тоест повече време в една позиция ми е трудно да стоя. А ако си пусна болнични, дали няма да се намали след това майчинство.

Здравей,
За бременните не дават ли опция да работите от вкъщи? Или поне няколко дни от седмицата.
Аз също работя от вкъщи от началато на март и може би ще си продължа така до края. Малко ми идва в повече седенето по цял ден вкъщи но пък в момента не е много добра идея да се бутаме по офисите.

# 516
Здравейте,

Здравей,
За бременните не дават ли опция да работите от вкъщи? Или поне няколко дни от седмицата.
Аз също работя от вкъщи от началато на март и може би ще си продължа така до края. Малко ми идва в повече седенето по цял ден вкъщи но пък в момента не е много добра идея да се бутаме по офисите.
Във фирмата от опцията работа от вкъщи до сега можеха да се възползват само хора на ръководни позиции. На останалите ни беше предоставено само, заради вируса. Не знам дали ще ми позволят да остана в вкъщи или поне да ходя до там само когато има нужда. Работи ми се, но не искам да се връщам в фирмата , защото в офиса сме шест жени и една да се разболее след нея всички са болни.
Иначе по цял ден вкъщи сама и на мен ми идва в повече, но пък да се върна в фирма в която работят над 1 600 човека малко ме плаши в тази ситуация.

# 517
Добре дошла на новото момиче Hug
Милита, стискам палци, вярвам, че всичко ще е наред, само запази спокойствие.
За работата и преди пандемията почти основно бях от вкъщи, та съм свилнала, макар че аз съм социална попринцип и това стоене по цял ден сама ме убиваше. Работя на смени, карам и нощни, но казах вече на шефовете, че съм бременна и по закон ми ги махнаха. В офиса нас няма да ни връщат поне до септември, но и аз като бременна не могат да ме задължат да съм в офиса след като има опция да съм хоум. Подписвала съм и анекс. Стига всичко да е наред, смятам да си работя до края.
Лина, поинтересувай се не могат ли да те оставят вкъщи, попитай шеф, човешки ресурси. Едва ли в това време, в което още има вирус ще те оставят бременна на работа в офиса. Успех!

# 518
Лина, мисля че като тазберат, че си бременна няма да ти откажат хоум офис да продължиш.
Аз също мисля да работя дай боже до термин.

# 519
Аз се върнах в офиса в 15 г.с. Тъй като много държаха да работя на място, осигуриха ми самостоятелна стая. Домашен офис прекратиха вече, а аз бях досега отпуск и болничен. Проблемът е градския транспорт и честно казано е изморително и стресиращо, но времето минава по-бързо.

# 520
Лина, поинтересувай се не могат ли да те оставят вкъщи, попитай шеф, човешки ресурси. Едва ли в това време, в което още има вирус ще те оставят бременна на работа в офиса. Успех!
Шефката ми също знае че, съм бременна, но през ден-два ме пита кога ще се върна. Ще изчакам да ни извикат всички и ще опитам да говоря с ЧР да остана вкъщи. То като се замисли човек, за фирмата е по-добре да работя от вкъщи поне още няколко месеца. Но ще видим как ще развият нещата.

# 521
Здравейте, мамчета. Днес бях за второ мнение при специалист по фетална морфология в Пловдив. Нухалната е дори повече - 3,6. В понеделник влизам в Селена за хорионбиопсия, стискайте палци. Ако има някоя минала през това, моля да пише, че ми е притеснено Sad
Милита при кой беше в Пловдив? При кой ще си в Селена?
Тази нухална нали се мери в 12 седмица после не расте ли,аз поне така си го обяснявам.Защо не пусна Пренатест? Ще ни побъркат тез доктори.
Стискам палци всичко да е наред днес.И аз ще съм в 11ч. в Селена.

# 522
Много зависи дали те осигуряват на пълната ти заплата или на някакъв минимален праг. Мен ме осигуряват на реални доходи и съответно болничният ми понякога излиза повече и от заплатата 😆 Та в такава ситуация не е проблем за майчинството Wink

Здравейте,

# 523
Здравейте,

Здравей,
Във фирмата от опцията работа от вкъщи до сега можеха да се възползват само хора на ръководни позиции. На останалите ни беше предоставено само, заради вируса. Не знам дали ще ми позволят да остана в вкъщи или поне да ходя до там само когато има нужда. Работи ми се, но не искам да се връщам в фирмата , защото в офиса сме шест жени и една да се разболее след нея всички са болни.
Иначе по цял ден вкъщи сама и на мен ми идва в повече, но пък да се върна в фирма в която работят над 1 600 човека малко ме плаши в тази ситуация.

Аз също работя от вкъщи от начслото на март месец и мисля,че през септември ще започнем работа от офиса. Честно казано и аз не мога да си представя отново да се върна на бюрото и по 8 часа да съм седнала. Не искам да взимам болнични заради майчинството, естествено дано всичко е наред и да съм в състояние да си работя. Linaa, според мен ако поговориш с работодателите няма да ти откажат. Все пак сега трябва ного да се пазим от всякакви настинки, вируси и т.н. В момента ситуацията е много деликатна, в нашата фирма постоянно пускат анкети и се предвиждат разговори с психолози по повод връщането в офиса.  Мисля,че ако споделиш страховете или притесненията си ще те разберат.

# 524
Милита, не знам какво да ти кажа. Ако можеш се разсейвай. И преди казах че има случаи и нухална транслуенция 5 и бебето да е ок. Аз за разлика от множеството при открито разминаване съм за хорионбиопсия. Става за минути. При мен малко се забавиха защото самата структура на плацентата ли на матката ли не беше много ок, освен това си имам и килца и докторка искаше да изчака още една докторка, която да асистира. Но не мога да кажа, че е нещо страшно, когато си в опитни ръце. После е хубаво да си почиваш два три дни. Стискам палци за добри новини

Общи условия

Активация на акаунт