Отговори
# 120
  • София
За пореден път!
Бебето напира да излезе, ще родя по стълбите, лягам за тонове и край! Мирно, послушно, никакви контракции от мен...
Трябва в Токуда да се пренеса да си изкарам без болки.

# 121
  • София
Брайда, напълно те разбирам... и моето ми прави същите номера... в болницата вече ме мислят за куку, хапчета за спокойствие ми дават 🤣

Честит празник на всички деца! И на всички, които носят детето в себе си! ( в пряк и преносен смисъл 🤣)

За тези, които се интересуват от мокри кърпи с 99% вода, добра промоция има на сайта на Бебо.

# 122
И моята е същата! У нас регулярни контракции, в болницата - права линия Grinning
Engruseva, една колега днес ми честити и ми пожела още дълго да нося детето в себе си. Скарах й се, айде мерси вече, то па ми омръзна Grinning

# 123
  • София
Момичета, я кажете за ЛЛ - записва се преди да се роди ли? Иначе педиатър съм уговорила уж, семеен познат е, каза че ще ни поеме. Но работи само частно.
Каква е процедурата за ЛЛ?

# 124
Май не се записва нищо, поне миналия път бяхме само с устна уговорка, а не сме били познати.

# 125
  • София
Амели, аз пък ти пожелавам вече да излиза 🥰 Юни месец сме вече, някой трябва да поведе хорото 🤣

Гет, избраната ни лекарка е и педиатър и ЛЛ. Само се разбрахме, като родя да се чуем и да дойде в нас като ни изпишат.

# 126
  • Варна
Енгрусева, доста мами вече се възползвахме от намалението на Бебо Grinning

# 127
  • Кюстендил
Гет, и ние избрахме педиатър, тя е и ЛЛ, та 2в1 😁 Уговорихме се като родя да й се обадя и ще ми каже дали може да дойде или да водя малкия в кабинета, защото все още домашните посещения били забранени. Куриоза в ситуацията беше, че влизам в кабинета и й казвам, че искам да запиша бебенцето при нея и тя каза: ами давай акта за раждане и аз: ама бебето още не е родено. Тя само ме огледа и каза хм... аз реших, че си родила с това коремче 😂

Последна редакция: пн, 01 юни 2020, 17:18 от Krisi975

# 128
  • София
Гет, и ние избрахме педиатър, тя е и ЛЛ, та 2в1 😁
А как става самото записване каза ли ви?
Тя моята е и ЛЛ и педиатър, но аз й обещах да не я мъча с педиатърството, а само с документи

# 129
  • Кюстендил
Гет, и ние избрахме педиатър, тя е и ЛЛ, та 2в1 😁
А как става самото записване каза ли ви?
Тя моята е и ЛЛ и педиатър, но аз й обещах да не я мъча с педиатърството, а само с документи

Каза да нося акта за раждане

# 130
  • Варна

Е то тия номера на тоновете май всички ги въртят 😂
Само веднъж я хванахме да хълца иначе е кротичка и в момента, в който изляза от кабинета се започва кунгфуто 😂

# 131
HeartpulseЧестит празник на детето! Flowers Hibiscus Пожелавам ви да мечтаете и да се радвате на живота, чисто по детски Heartpulse
Честито и на всички мами родили тези дни /Az1993az, Astrea, airgirl, Ppolina, Nightorchid/ нека бебчетата ви носят много щастие и радостни мигове.

Юнската ни тема, най-очакваната от всички е направена прекрасно. Благодаря ти dream123 , че се грижиш винаги всичко да е красиво и изпълнено с полезна информация.Gift Heart

За мен нашата малка бременна общност е много ценна, преди не съм използвала форума, не и така. Да си споделяме и да преживяваме всеки ден от нашите бременности заедно, всички вълнения, смешки, притеснения и страхове - тези неща са безценни. Особено по време на изолацията вие момичета бяхте моя социален прозорец към света. Надявам се и си пожелавам да продължим да си общуваме и в бъдеще, а защо не и дори някои от нашите деца да си станат приятелчета и да си играят заедно  Relaxed, докато ние пием коктейли например Wink

За витамин К - при новородените се прилага за профилактика в някои болници, като има няколко варианта, единия е инжекционно - поставя се еднократно в болницата, другия е с капки през устата, тогава се налага да се приема няколко пъти през първите седмици. Мисля, че всяка болница има различна практика, в примерния план на Надежда е дадена възможност да избереш, кой вариант искаш.

За ЛЛ на бебето обикновенно се уговаря устно преди раждането, след като родите, обикновенно при изписването звъните на ЛЛ и след това той ви казва какви документи са необходими за записването на бебето - мисля, че акт за раждане искат, но не се сещам дали не се попълваше и някаква декларация. Реално преди да има акта за раждане не може да бъде записано в системата.

За тоновете, моята бебка последния път рита машинката и отчита по 180 -190 пулс - записваха ме повече от 30 минути, защото била много активна, а после като станах заспа Simple Smile

Утре съм на тонове, ЖК и ще съм вече в 37 + 6 д. - много се вълнувам Heartpulse, защото не знам нито колко е голяма, нито дали е застанала подходящо - последно я гледахме в началото на май. Надявам се всичко да е наред за естественото раждане, което си представям. ММ е хоум офис до 14 юни - така, че за сега ми е под ръка, ако тръгне раждането. Аз не бързам да раждам, когато реши бебка тогава, само се надявам да е в близнаци, че не ми се иска да е рак.

Някоя мама дали е решила да ползва за памперси Libero -  аз съм се спряла на тях за сега, поръчах онлайн, но не съм сигурна физически от кои магазини мога да си ги купя.Thinking

# 132

Утре ми е терминът, а малкият сякаш няма и намерение да се покаже. Харесваше ми датата 2 юни, но едва ли ще е нашата. Утре ми  свършват и дните по клиничната пътека за прееклампсията и не знам какво ще се случва. Ако ме изпишат, така ще си върна багажчето му вкъщи и ще чакам всяка минута. Но гледам да не се настройвам предварително, т.като чакам консултация с кардиолог за начина на раждане.

# 133
Момичета, вече много ми е притеснено за утре.., предстои ми секцио и се притеснявам и вълнувам много. Стана 3-ти път плача като си представя как ще си видя момиченцето за първи път. Моя мъж ми каза, мама на... бебка и се разревах... има ли и други такива? Имам чувството, че утре много ще плача.

Последна редакция: вт, 02 юни 2020, 05:20 от queenoflove

# 134
Нормално е.
Аз със предното секцио не можах да заспа вечерта.
Много е хубаво, чувството като ти го донесът и ти го сложат върху гърдите.
Този момент се помни цял живот.
Но гледай да се поуспокойш и ако можеш да поспиш. Ще ти трябват сили за утре.

Общи условия

Активация на акаунт