Отговори
# 360
Ледена (прекрасна) Кралице, чух зова ти... Има нещо паранормално тук 😁🥰❤️

Мили нови майчета, честита да е радостта ви! ❤️❤️❤️ Пожелавам ви, вие и малките бебоци, да бъдете много здрави, обичани и глезени от татковците! Няма нищо по-хубаво от това да гушнеш своето вързопче радост и да се оставиш на това прекрасно безвремие, ухаещо на бебе... Ах, как искам пак тези първи моменти! 🥰

Ние с Илиянка сме добре, опитваме се да се справим с жълтеницата и нейната поспаливост 🤷 Много спи туй дете! Не качваше килограми като се прибрахме и аз реших да се свържа с Хедра и да направим консултация. Речено-сторено! Много е готина и ако имате каквито и да било въпроси за кърменето, то тя е човекът! Малката качи 180 грама само за три дни със схемата, направена от нея. Обаче, аз от толкова притеснения покрай внезапното раждане и първите дни с новородено вкъщи, се сдобих с херпес 😳 Много се притесних за бебка и сега ходя с маска вкъщи и я пазя адски много. На някоя друга мама случвало ли й се е?

За кърменето, при мен се получи много естествено въпреки че нямах първи контакт с бебето и че я бяха хранили с АМ в първите 24 часа. Млякото ми "слезе" още на първата или втората вечер след като ми я дадоха, т.е. втора или трета вечер след раждането. Съветът ми е да слагате бебето на гърда максимално често и дори и да ви боли, не спирайте, болката отминава именно благодарение на сукането на бебчо 😉 Кърмех на поискване в болницата, но вкъщи малката започна много да се успива и не поемаше достатъчно кърма, та сега започнах да я слагам на гърда на всеки 3 часа за по 20 минути, а после я дохранванвам с изцедено мляко. Казаха ми, че като преждевременно родено бебе, тя е по-поспалива и до термина ми ще е така, а после можем да минем пак на поискване 😊

Ох, сестра ми хубаво ме беше предупредила, че бременните ми страхове ще изглеждат смешно пред тези, които идват след раждането 😂 Постоянно се чудя дали правя нещата правилно, дали я държа както трябва, дали не съм я облякла повече и т.н. Трудно е в началото с новородено, но погледнеш ли го, осъзнаваш че в него/нея се е стаил целият ти свят ❤️

Пак се увлякох! Липсвате ми 😘 Фейсбукът е готов, ще пиша на... Хммм, сладката мама Амели едва ли ще може да ме добави сега, на кой ли да пиша?!? 🤔

# 361
  • Варна
Омчееее ❤❤❤❤ На Пандора пиши Wink
Айде чакаме те с нетърпение !

# 362
  • София
Омче, много сладко се увличаш, пиши по-често 🥰

Лимонче, ти как си 🥰

# 363
Ледена (прекрасна) Кралице, чух зова ти... Има нещо паранормално тук 😁🥰❤️

Мили нови майчета, честита да е радостта ви! ❤️❤️❤️ Пожелавам ви, вие и малките бебоци, да бъдете много здрави, обичани и глезени от татковците! Няма нищо по-хубаво от това да гушнеш своето вързопче радост и да се оставиш на това прекрасно безвремие, ухаещо на бебе... Ах, как искам пак тези първи моменти! 🥰

Ние с Илиянка сме добре, опитваме се да се справим с жълтеницата и нейната поспаливост 🤷 Много спи туй дете! Не качваше килограми като се прибрахме и аз реших да се свържа с Хедра и да направим консултация. Речено-сторено! Много е готина и ако имате каквито и да било въпроси за кърменето, то тя е човекът! Малката качи 180 грама само за три дни със схемата, направена от нея. Обаче, аз от толкова притеснения покрай внезапното раждане и първите дни с новородено вкъщи, се сдобих с херпес 😳 Много се притесних за бебка и сега ходя с маска вкъщи и я пазя адски много. На някоя друга мама случвало ли й се е?

За кърменето, при мен се получи много естествено въпреки че нямах първи контакт с бебето и че я бяха хранили с АМ в първите 24 часа. Млякото ми "слезе" още на първата или втората вечер след като ми я дадоха, т.е. втора или трета вечер след раждането. Съветът ми е да слагате бебето на гърда максимално често и дори и да ви боли, не спирайте, болката отминава именно благодарение на сукането на бебчо 😉 Кърмех на поискване в болницата, но вкъщи малката започна много да се успива и не поемаше достатъчно кърма, та сега започнах да я слагам на гърда на всеки 3 часа за по 20 минути, а после я дохранванвам с изцедено мляко. Казаха ми, че като преждевременно родено бебе, тя е по-поспалива и до термина ми ще е така, а после можем да минем пак на поискване 😊

Ох, сестра ми хубаво ме беше предупредила, че бременните ми страхове ще изглеждат смешно пред тези, които идват след раждането 😂 Постоянно се чудя дали правя нещата правилно, дали я държа както трябва, дали не съм я облякла повече и т.н. Трудно е в началото с новородено, но погледнеш ли го, осъзнаваш че в него/нея се е стаил целият ти свят ❤️

Пак се увлякох! Липсвате ми 😘 Фейсбукът е готов, ще пиша на... Хммм, сладката мама Амели едва ли ще може да ме добави сега, на кой ли да пиша?!? 🤔
Тъкмо щях да пиша и гледам, че вече са те насочили, пиши ми на лични да се разберем за ФБ групата 🤗

# 364
Ommm, радвам се за теб, че са ти се получили нещата с кърменето.
Жълтеницата ще отмине, на се притеснявай.
За херпеса, аз след първото ми раждане ми изби херпес, даже в АГ ме отделиха в отделна стая, което помогна да изпадна в след родилна депресие. Но всичко отминава.
Като се прибрах във вкъщи продължиха да ми излизат херпеси в продължение на месец, предполагам, че това се получава от самият стрес от раждането и грижите зя бебчето след това, но всичко отминава. Можеш да се мажеш локално с Ацикловир. И се старай да не я целуваш. Докато не оздравее. Най заразен е херпеса в първите дни, когато е мехурче, след това като хване коричка не, но пак си я пази.
Този път в куфарчето съм си сложила Ацикловир крем, за да съм подготвена.
Справяш се блестяшо като майка, не се съмнявай в това.

# 365
  • Варна
Омче, много сладко се увличаш, пиши по-често 🥰

Лимонче, ти как си 🥰

Енгрусева, добре съм Simple Smile Бременея 😂 Постоянно ми е горещо, криво или нещо ме боли... Нормалните бременни неволи 😂
Ходя на тонове, на прегледи често, че тапата ми уж падна, ама всичко си е наред, последно миналата седмица нямах разкритие. Днес доктора не ме гледа изобщо за разкритие , каза че без контракции и да  имам разкритие няма никакво значение. А аз нямам кьорава контракция. В 7 и 8 месец имах, сега спокойствие 😂  Та чакам си контракциите и всичко да започне, ама искам да стане след  утрешния ден. 😂 Утре имам рожден ден и искам бебка да ми изчака празника 😍 После вече нямам търпение да си я гушна и да нацелувам тия крачета дето ме ритат в таза, в ребрата, движат ми корема и ме будят през ноща. 😍
 Ти как си? Честито за племеницата ти (май момиченце беше, ако не се лъжа 🤔). Това, което не може при мама и при баба - леля го позволява, нали знаеш Wink
Чакаме те и теб да се присъединиш, ако решиш 🥰

# 366
  • Plovdiv, Bulgaria
Честита радост на момичетата, които съм пропуснала! Живи и здрави да са ви дечицата Simple Smile

Ние днес се прибрахме Simple Smile
Малкия беше много щастлив, гушка я плахо с наша помощ, гали я и я целува. Много е внимателен, за сега поне 😜
Днес като за прибиране вкъщи малката реши, че ще яде през час/час и малко. Ще почвам да пия някъв лактогонен чай, че ме изцеди направо 😁
Алекс беше много изненадан от къде идвало млякото 😅
Габи пък успя  да опикае и оака повивалника вече 😀 Бе поне скука няма от тук нататък.
Дано имаме спокойна нощ, защото аз от болницата почти нямам сън и вече направо се чувствам парцал..

Успех на всички, които им предстои раждане в близките дни Simple Smile

# 367
  • София
Лимонче, разбирам те. Последният месец и мен много ме мъчи. Само, че при мен няма паднала тапа 😔 В четвъртък сме на ЖК и тонове, да видим ще се случва ли нещо тези дни или... И ние с ММ само казваме на Бочко, не днес, не утре, че все някой има Ден Ден, ама скоро ще му викаме : Хайде, защо не излизаш 🤣 Иначе съм леля на голяма бузанка, ама си я гледкам само от телефона, че нали сестра ми са в Германия 😔
На теб ти пожелавам един прекрасен ден утре, а пък ако ти харесва 10ти като дата, питай Амели от къде й е дюнера 🤣
Не ми се иска да остана последна, но пък толкова много се радвам на всички бебоци, все едно са мои 💙💖💙💖💙

# 368
  • Варна
Дюнера го обсъдихме ние 😂  Даже снимка му показа Амели 😂 Верно е бил огромен, то е нямало място за бебето просто и бебето е напуснало фронта без борба и опорство 😂
Ние си имаме рецепта вече за раждането с  момиечтата - секс, сладолед, дюнер, торта, ананас, фурми, разходки  😂 и после айдеее “леко раждане” 😂
Всяка от момичетата, които родиха добавя по нещо към рецептата 😂
Аз покрай тия приказки за дюнери и сладоледи бая често взех да си похапвам 😂 Само секса е мираж, че предполагам ще е жалка история, ако се захванем с ММ, ама и той ме е отрязал крайно в момента за такива неща и въобще не подлежи на коментар ситуацията 😂
Ти се пусни утре на д-р Хълк да те прегледа 😂 Бочко да ме зарадва за рожденния ден 🥰

# 369
Мирослава,много е гадно с тези херпеси... Аз в живота си съм имала само няколко пъти, един от които по време на бременността и сега 😕 Тъпото е, че сутринта я нацелувай по бузките, а след това усетих паренето и надигащото се мехурче... Много ме е страх за нея и само се моля да не съм успяла да я заразя! То затова май не трябва да се целуват бебетата по личицето, но как да й устои човек на сладките бузи 🥰 Милата ти! Как са могли толкова тъпо да постъпят... Аз бях една вечер сама в стаята и щях да полудея, но после настаниха една страхотна мацка и с нея си изкарахме прекрасно 😊

Към все-още-стискащите-кълките момичета, купете си огромни сутиени, защото ще се видите "у ц*ци" 😂 Колан за след нормално раждане едва ли ще ви е необходим, особено ако кърмите - моят корем вече е почти както преди да забременея (линията си стои обаче). Носете си много, ама много вода и храна (ММ ми беше надонесъл сурови ядки, барчета, тарали и т.н.... Всичко си ометох, толкова бях гладна!)

# 370
  • Sofia, Bulgaria
Омм много обичам така като се включиш с дълги постове. За херпеса не знам, никога не съм имала, но съм сигурна че се справяш перфектно като родител Hug
Да, глада е голяма работа в болницата особено веднага след самото раждане. Нямам търпение да се включиш в сектата Grinning и се надявам да виждам често снимчици на малката Heart

# 371
Здравейте мили мами❤️Много се радвам за всички, които имат розови бебоци вече🙏🥰От всичко, което споделяте до момента разбрах, че всички ще сте прекрасни и грижовни! Дано отгледаме едно поколение за пример 😇Ще ме приемат в четвъртък сутрин в Шейново и до обяд ще видя малката бонбонка👶💋Имам смесени чувства, но мисля, че всичко ще е под контрол. Вярвам на моят АГ страхотен човек и професионалист! Единственото ми притеснение е как да кажа на родата тактично, че не желая да има струпване на хора и чести посещения поне през първия месец докато бебето не се адаптира, а и с тази пандемия 🤔Мисля да се оправдая като кажа, че АГ ме е предупредил да няма много хора и особено деца около малката за начало. Мисля на глас. Може би някоя от вас вече минава през това и може да ме посъветва😊Усещам как още от самото начало ще съм като вълчица с бебка😂Искам да е здрава и спокойна.За кърменето аз съм имала кисти в гърдите и ще направим микробиология на кърмата, когато съм в болницата. Много искам да кърмя. Пазете се прекрасни мами🙏❤️💐

# 372
Евгения, това е просто форум, както ти каза. Защо пишеш такива съобщения на момичетата? Спри се малко 😳 Това вече излиза от всякакви граници

# 373
  • София
Хахах мислех да не коментирам въпросната особа и постовете й, ама това вече минава всички граници на разумното 🤣 Тя щяла да говори каквото си иска, а ние всички други да мълчим 🤣🤣🤣

# 374
Привет!

Ваня, аз лично съм предупредила роднините че ще видят бебка след 1 месец. Чесно казано предпочитам да им кажа директно. 😁 Все пак не искам всеки да ми докосва и целува новороденото бебе и да му диша в личицето/тука някои може да ме сметнат за луда /😄. След като направи месец или 40 дни вече по бих била склонна да я покажа.

Евгения, мисля че вече прекрачи границата да пишеш на момичетата на лично. До сега не съм взимала участия в споровете тук, ама ти прекаляваш не мислиш ли? Все пак темата на разговора тук е друга. Пише я с големи букви. Не ми се четат тъпи коментари и когато видя +50 коментара очаквам някакви хубави новини все пак това е нашият месец така дългоочакван. Когато коментарите ти не с по темата по-добре не пиши нищо. Аз лично не пиша всеки ден когато нямам какво толкова да кажа. Ама да ти чета вече поредната тъпотия ми идва в повече.

И така честито на новите маминки да са ви живи и здрави бебчетата, вие също и бързо да се възстановите! 🙏💐

Омче, включвай се по-често! Толкова увлекателно пишеш... ❤️

Общи условия

Активация на акаунт