Захранване - въпроси и отговори - тема 8

• 45 098
  • 846
  •   1
Отговори
# 525
Рейна, може ли повечв инфо за рапичното олио, моля. Кое използваш и какво количество слагаш?

# 526
Рейна, може ли повечв инфо за рапичното олио, моля. Кое използваш и какво количество слагаш?
В дм има на Хип и бейбилов, на холе също съм срещала. По една лъжичка се слага. Но всяко рапично ще свърши работа, само да е органик.

# 527
Купих Хек на Плазмон с картофи е ...много ли е 18% риба,мога ли да дам цялото пюре (80гр.)

# 528
Бебето ми е на 7++. Личната каза да давам закуска. Не е ли рано? Какво е подходящо за тези месеци?

# 529
Според мен е много рано даже за закуска. Аз дадох към 10 м. Тогава сам замести обяда и СЗ. Това може би е някакъв ориентир кога да се въведе закуска.

# 530
Купих Хек на Плазмон с картофи е ...много ли е 18% риба,мога ли да дам цялото пюре (80гр.)

При пюре от 190 грама, рибата трябва да е 8%, след годинка 10%

# 531
  • София
Здравейте, имам питане за пащърнака - още от каката помня, че имаше едни жили в него и вчера варих на пара за малкия и пак беше така. Вие как го приготвяте за пюре? В момента, понеже яде по няколко лъжици още и прекарвам нещата през цедка, че нямам количесъво за пасатор или чопър, но дори с тях не ми се вярва да стане гладко.

# 532
Специално за него се родих с готово пюре на хип. Просто не си струва хамалогията, според мен

Здравейте, имам питане за пащърнака - още от каката помня, че имаше едни жили в него и вчера варих на пара за малкия и пак беше така. Вие как го приготвяте за пюре? В момента, понеже яде по няколко лъжици още и прекарвам нещата през цедка, че нямам количесъво за пасатор или чопър, но дори с тях не ми се вярва да стане гладко.

# 533
Аз просто го изрязвам това твърдото, разрязвам по дължина на 4 пащърнака и го почиствам.

# 534
Момичета, помагайте. Имаме консултация идната седмица, но започвам да се притеснавам много. От 4 дена бабка отказва категорично друга храна, освен кърма. Предлагам и от най- любиите и, но не желае повече от 2- 3 лъжички /с изключение на онзи ден, в който си изяде порцията доволно/. Виждам подут венец и предполагам скоро ще избият зъбки, но възможно ли е заради тях да има такъв категоричен отказ? Не забелязвам други притеснителни симптоми. Случвало ли ви се е?

# 535
Напълно нормално е,зъбки е.

# 536
Да и при нас е така когато никне зъб, даже в момента..

# 537
Момчета моля за помощ ще въвеждам месо, мисля да въведа 1во пуешко: 1ден, 10 гр. 2ри ден само Жълтък 3ти ден 15 гр. Пуешко, 4ти ден Жълтък, 5ти ден 20 гр. Пуешко, 6ти  ден Жълтък. И пак отначало с пилешко, после заешко. Трябва ли да има някаква почивка между различните меса?
После мисля да запична с риба, тя как се въвежда?
Педиатърката ми е супер зле и нищо не ми казва конкретно, чакам декември да я сменя.

# 538
Няма нужда от почивка между видовете месо, по мое мнение. Аз първо въведох месото след зеленчуците, след това започнах жълтък и след въведени 10 приема, го имах за въведен.След това глутен и сега въвеждам рибка.Аз правя така - давам веднъж седмично вид риба, на следващата др.вид и така различни.За сега от всичко, което съм въвеждала не е имало проблем, захранена е на 5 м и половина, вече е на 8м и 3 седмици.

# 539
A колко ли време ще продължи тази агония с неяденето около растящото зъбче? Притеснява ме и без това ниското и тегло...

Общи условия

Активация на акаунт