Захранване - въпроси и отговори - тема 8

• 45 075
  • 846
  •   1
Отговори
# 555
Кой плод/зеленчук за тази възраст би помогнал за желязото?
спанак, броколи, авокадо ... ориз също

# 556
Трудно биха помогнали, жеязото в месото е различно от растителния му вид.В пуйката водят най-високо,жълтък също е важен.Колко е хемогл?

# 557
  • София
Трудно биха помогнали, жеязото в месото е различно от растителния му вид.В пуйката водят най-високо,жълтък също е важен.Колко е хемогл?

Желязо 6.4 при долна граница 11.6 и хемоглобин  102 при долна 108.

# 558
Консултирайте се с лекаря на детето.

Желязо 6.4 при долна граница 11.6 и хемоглобин  102 при долна 108.

# 559
От кога според вас може да се даде ядково мляко на детето да опита? Имам лешниково

# 560
Според мен след годинката, но да каже и по-опитна мама.

От кога според вас може да се даде ядково мляко на детето да опита? Имам лешниково

# 561
След 1г започнах да въвеждам ядки смлени в печива и фъстъчено масло.

# 562
Мамасита,  бебе е на 5м и 13 дни. Дайде идеи за рецепти с елда и не само с елда. Какво ядат вашите бебоци за обяд и сз на тази възраст?

# 563
Мамасита,  бебе е на 5м и 13 дни. Дайде идеи за рецепти с елда и не само с елда. Какво ядат вашите бебоци за обяд и сз на тази възраст?
На 5 и половина е моето, яде пюрета и каши.
Ще въвеждам и попара,но се чудя как да я направя,дали с мляко или вода и с хляб или сухар

# 564
На 5 и половина е моето, яде пюрета и каши.
Ще въвеждам и попара,но се чудя как да я направя,дали с мляко или вода и с хляб или сухар

Абе я направо давайте кюфтетата Joy

# 565

Абе я направо давайте кюфтетата Joy
Много умно! Не се бях сетила!

# 566
На тази възраст може безглутенови кашички,зеленчуци на пюре ...аз захраних на 5м и половина.Основно трябва да е кърма или АМ.

# 567
На мен мисълта ми беше какви пюренца и кашички? Идеи за домашни пюрета, рецепти? Иначе то няма какво друго..

# 568
Ние започнахме захранването, най-накрая! Simple Smile
Появиха ми се обаче два въпроса:

1. В схемата, която следвам (https://www.namama.bg/article/zahranvane/), за около седмица стигат до 20 лъжички пюре. На мен това ми изглежда много поне на пръв поглед. Има ли някакъв ориентир кога бебето трябва да почне да изяжда половин или цяло бурканче или общо взето пак се водя по детето?

2. Оставяте ли някакво разстояние меду пюрето и дохранването с мляко (5-10-15мин)?
Струва ми се, че ако предложа АМ веднага след пюрето, бебчето още няма да е осъзнало, колко му е пълно коремчето и това би било предпоставка за преяждане.

# 569
  • Пловдив
Успех, Рокет!
На въпрос 1 - аз се водех по детето, нямаше как да я накарам да яде повече от 5-6 лъжички, като стисне устата и край. Първият месец изобщо не проявяваше желание да яде пюре, само го опитваше, даже млякото не и намалях.
Въпрос 2 - Разстоянието, което оставях е времето, в което сипвах вода в шишето и слагах лъжиците АМ и разклащах. Малката ревеше, че е гладна и нямаше как да чакам. Според мен вече когато искаш да заместиш хранене, тогава като че ли да оставиш интервал от време между пюре и мляко. Аз лично никога не съм оставала интервал от време, освен само да приготвя шишето, веднага след пюрето.
Пожелавам ти успех и не бързай, слушай детето. Аз купувах АМ до 1г и 3-4м, чак след годинката реши да замести хранене. Сега декември става на 2г и нямам никакви проблеми с яденето, по-скоро ако и се услади някоя манджа, може и 3 черпака да изяде от нея с хляб.

Общи условия

Активация на акаунт