Захранване - въпроси и отговори - тема 8

• 45 078
  • 846
  •   1
Отговори
# 540
По колко сиренце,извара,кис.мляко се дава дневно,колко пъти седмично(като цяло търся инфо за млечните дали има правило)?

# 541
A колко ли време ще продължи тази агония с неяденето около растящото зъбче? Притеснява ме и без това ниското и тегло...

Всяко дете и всеки зъб е различно. От дни до седмици може... зависи от безброй неща и най-вече колко зъба и кога ще избият.
На моя като му никне зъб много обича студено кисело мляко и разни неща за гризане като бисквитки, соленки, препечен хляб и такива за чесане на зъбите.

# 542
Здравейте мами,ще ми кажете ли как правите попарата?  Бебето ми е на почти 6 месеца
Благодаря предварително!

# 543
Попаднах на това, но аз още не съм давала попара.Може да опитам скоро,сега започвам млечни.

# 544
а попарата винаги ли трябва да е със сухар?

# 545
Случвало ли ви се е повръщане на фонтан от жълтък?

# 546
Аз попарата 1-2 пъти съм я правила със сухар, от спелта. Но си правя домашен хляб и предпочитам с него да я правя. Но и много рядко правя, защото не е сред любимите закуски.

# 547
Случвало ли ви се е повръщане на фонтан от жълтък?
При нас се случи еднократно, въпреки че вече беше яла, може би, 2 седмици жълтък. Най-страшното беше, че се случи докато спи 😥

# 548
Точно за жълтък съм чела,че след няколко пъти хапване може да стане така и се прави почивка от него.

# 549
  • София
Здравейте, захранвам малкия от седмица, въвели сме сладък картоф, пащърнак и тиква, приготвени на пара и с добавка кърма, ако са с вода слагам по съвсем малко кокосово масло. Изникват ми въпроси... ОК ли е още на този етап да се слага кокосово масло или гхи (мисля си, че с каката слагах на по-късен етап, но не помня..) Кога мога да въвеждам жълтък (бебето е на 6м и 18 дни)? Кога да въведа месо и има ли значение месото или жълтъка да е първо?
Благодаря на всеки, който ще сподели опит.

# 550
Аз въведох първо три бели меса,после жълтъка.Принципно всеки лекар казва различно, не е грешно,което и да е първо.

# 551
Момичета, задължително ли е към първото пюре, с което ще захранвам бебето да има добавено АМ?

Смятам да започна с пащърнак, но тук срещнах мнения, че е труден за приготвяне в домашни условия. Разбира се, аз ще се опитам, но ако не ми се получи съм взела готово пюре на HIPP, за всеки случаи.
Него обаче не виждам смисъл да го разреждам с АМ.
Как мислите?

ПС: Като цяло ако детето проявява интерес към "чисти" пюрета, без АМ, може ли така да си му давам? Разредени само с вода?

# 552
Момичета, задължително ли е към първото пюре, с което ще захранвам бебето да има добавено АМ?

Смятам да започна с пащърнак, но тук срещнах мнения, че е труден за приготвяне в домашни условия. Разбира се, аз ще се опитам, но ако не ми се получи съм взела готово пюре на HIPP, за всеки случаи.
Него обаче не виждам смисъл да го разреждам с АМ.
Как мислите?

ПС: Като цяло ако детето проявява интерес към "чисти" пюрета, без АМ, може ли така да си му давам? Разредени само с вода?
разрязваш пащърнака по дължина, най-лесно на 4 и почистваш твърдата сърцевина, режеш на тънки парченца и вариш, след това изцеждаш и пасираш ... пасира се много лесно

# 553
Абсолютно никога не съм разреждала пюретата на бебетата - от първата хапка, нито с вода, нито с мляко. Спокойно можеш да ги даваш така.

# 554
  • София
Здравейте, хемоглобина и желязото на бебока са под Долна граница, на 6++ месеца е и яде пюрета от малко над седмица, дали е удачно да включа жълтък сега? Кой плод/зеленчук за тази възраст би помогнал за желязото?

Общи условия

Активация на акаунт