Захранване - въпроси и отговори - тема 8

• 45 055
  • 846
  •   1
Отговори
# 585
С какво се препоръчва да се започне глутенът? Може ли направо с пшенична каша?
Принципно схемата е овес-ръж-ечемик-пшеница. Аз започнах с овесени ядки. После ръжени макарони. Ечемик не намерих и го пропуснах. Накрая пшеница, май хляб дадох.
а макароните как ги даде?
В началото слагах само обезсолено сирене към тях. После добавих и краве масло. Остана си му най-любимата закуска.
имах предвид пасирани ли?
бебето ми ще стане на 8 месеца и със сигурност няма да може да яде цели макарони

# 586
Ами аз ги начупвах преди да ги варя, като ги завивах в кърпа и с чука за пържолите Joy ставаха на мноооого ситни парченца.

# 587
Хубаво е постепенно да хапва и парченца,не пюрирано само,разбира се не и цели макарони.

# 588
Здравейте! Предстои ми захранване. Вие ли приготвяте пюретата или купувате готови?
1.От къде пазарувате плодовете и зеленчуците? Стремите ли се да са органични или не?
2. Ако избирате пюрета - кои марки и от България ли? От Англия или Германия дали няма да са по-качествени?
Какво ви е мнението за комбинираните уреди, в които се сварява и пасира зеленчука? Заслужава ли си инвестицията? Например това :

# 589
Също давам каша елда на хуманна даже последно взех млечна чиста работа само с вода, на хип има една каша с 5 зърна вече втора купувам-100%multi grain

# 590
medissa в съвсем началото първите вкусове съм купувала готови пюрета.
1.после пазарувам за всички ни от близкия плод-зеленчук, повечето стоки български, без етикет био и надценки
2.първите пюрета и за двете ми деца избрах английските Ella's kitchen, както и на gerber малките бурканчета първи вкусове, имам вариант за кухня след 6м тъй че бързо приключвам с бурканчетата
За такъв уред мнение нямам - не съм ползвала

# 591
И аз исках да взимам такъв уред,но се отказах и си ползвам обикн.приставка за готвене на пара.А и пюрета се ядат 2-3месеца,после е хубаво до има и частички храна.

Досто четох в групи за захранването във фейсбук и си събирах така инфо,отделно и книги.Сама си подбрах кое до следвам.Няма супер строги правила.Вече сме минали доста от групите храни и доста на брой продукти 💚Не е така сложно,просто има много инфо.

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 09:19 от Orion_Sagitta

# 592
Хубаво е постепенно да хапва и парченца,не пюрирано само,разбира се не и цели макарони.
той хапва много малки парченца ...
разбира се, когато нещо не му хареса много и започва цупене и нарочно да се дави, просто не го иска в устата си хах но примерно дам ли му банан, може и много голямо парче да си хапне ...
макароните ми допаднаха като идея, както и овесените ядки ... да не е само на каши

# 593
бебето ми ще стане на 8 месеца и със сигурност няма да може да яде цели макарони
Аз давах кускус на Плазмон или обикновени макарони-звездички за супа. Дребнички са.

Упс...сега видях, че за ръжени става въпрос. Simple Smile Simple Smile

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 09:23 от Dara77

# 594
+1 за кус кус на Плазмон много й харесва, яде с масло и сирене 🙂звездички за 6+м.с глутен

# 595
На Хип има и каша 3 зърна с ечемик и ръж..
Моята от скоро хапва дребни парченца като в пюретата от 8 месец..преди това се давеше. Още сме далече от намачване с вилица.

# 596
Момичета, нахута и граха кога могат да се въведат?

# 597
Аз на 5 месеца дадох пюре, в което имаше и грах.

# 598
Здравейте на всички , малкия е на 10 месеца , дали мога да му дам киноа

# 599

За бобовите ги водят от 10месец,но и аз дадох нахут,зелен боб и грах към 7м и половина,зависи и коремчето как ще го приеме,но са полезни.

Общи условия

Активация на акаунт