Захранване - въпроси и отговори - тема 8

• 45 066
  • 846
  •   1
Отговори
# 570
Не се вглъбявай да следваш някакви строги правила. Я ги питай тия как точно ще набутат 20 лъжици на бебе, което си стиска устата или реве... насила не става. Водиш се по детето и това е. Като съвет единствено е добре да предлагаш храната малко преди да е огладняло бебето, за да не е изнервено. После си го храниш с мляко както обикновено. Има деца заместват по-бързо, други бавно, може след месец, а може и след 6 месеца да замести хранене. Моя до 10м си беше основно на кърма и само опитваше. Чак към 1-1,2 г прояде по-стабилни количества и то направо обща храна, после сам се и отби към 1,3г. А на мен ми надуваха главата как не ядял и само цоцал... Що нерви за глупости Rolling Eyes

# 571
От 3 месеца захранен, моят син си хапва още количество до 100гр и му е достатъчно.По-често 60-80, като давам да се храни и сам плодове,зеленчуци и хляб/сухар- тогава не следя количеството.
До 20мин по-късно е готов да суче и тогава давам, като си поиска.А в началото след лъжичката директно следваше млякото,без пауза.
Следвам сигналите му винаги, кога е сит и какво харесва и не харесва.

# 572
Аз оставям винаги различно време между хранене и кърмене, според зависи правя ли нещо още из къщи, но гледам до половин час да кърмя. Вече от 5 месеца захранена и от пюретата хапва между 100 и 170гр. Обаче пък каши яде с удоволствие по поне 200гр.

# 573
Аз оставям винаги различно време между хранене и кърмене, според зависи правя ли нещо още из къщи, но гледам до половин час да кърмя. Вече от 5 месеца захранена и от пюретата хапва между 100 и 170гр. Обаче пък каши яде с удоволствие по поне 200гр.
На колко месеца е ?
Колко лъжички каша слагате ?

# 574
Рапично-слънчогледовото олио трябва ли да се въвежда няколко дни?
Мъникът е почти на 8 месеца. Мисля да направя оризови бисквитки с банан като ползвам кашата му. Мога ли да добавя ванилия? Бисквитките мисля да ги правя на каша с малко мляко.

# 575
Не знам за ванилията, аз бих си я спестила.А маслото не мисля, че е нужно да се въвежда.

# 576
Препоръчайте ми хубава каша с елда. Целя прием на желязо, тъй като ще отложим жълтъка, а заради никнещи зъбки отказва месни пюрета (и зеленчукови също).

# 577
На humana от dm я взех, хареса му

Препоръчайте ми хубава каша с елда. Целя прием на желязо, тъй като ще отложим жълтъка, а заради никнещи зъбки отказва месни пюрета (и зеленчукови също).

# 578
И аз давах от на хумана елда чиста,без др.добавки като захар и мляко, хареса се.

# 579
С какво се препоръчва да се започне глутенът? Може ли направо с пшенична каша?

# 580
На колко месеца е ?
Колко лъжички каша слагате ?
На 11м. Не следвам указанията на кутията, те са ориентировачни, а и не меря колко вода слагам. Като сложа нея и на око слагам от кашата докато ми хареса като консистенция. Правя повече от 200гр, но не изяжда всичко.
Маслото се въвежда както всеки млечен продукт поне 5 дни.
Започва се с овес, после ръж, пшеница, спелта..

# 581
Принципно схемата е овес-ръж-ечемик-пшеница. Аз започнах с овесени ядки. После ръжени макарони. Ечемик не намерих и го пропуснах. Накрая пшеница, май хляб дадох.

# 582
Принципно схемата е овес-ръж-ечемик-пшеница. Аз започнах с овесени ядки. После ръжени макарони. Ечемик не намерих и го пропуснах. Накрая пшеница, май хляб дадох.
а макароните как ги даде?

# 583
а макароните как ги даде?
В началото слагах само обезсолено сирене към тях. После добавих и краве масло. Остана си му най-любимата закуска.

# 584
Аз дадох овесена каша, после бисквитки със спелта, после ръжена юфка, сега й давам юфка от лимец,хапва си ги със сиренце и масло (може и масло и извара).Мисля че на ДМ има каша 3 зърна овес,спелта и ечемик...

Общи условия

Активация на акаунт