Захранване - въпроси и отговори - тема 8

• 45 619
  • 846
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Сега си отворих файла, с Милупа съм дала ориз и аз, а на Хип е бил овесът. Пшеница на Тьопфер... Явно млечните съм ги почнала на малко по-късен етап, когато не съм си водила записки. Но имам спомен, че давах и такива и много бързо свършваха, та затова пак минах на безмлечни Grinning

# 226
Не искам да прозвучи като вмешателство или нещо подобно.. но защо просто не си сварите ориз/елда или пък да пасирате един банан (видях, че едното нещо е банан на прах).. много по-добре ще е за бебето, отколкото тези прахообразни неща. Обърнете внимание, че съдържат захар! Изключително вредно е за дете до 1 г да приема добавени сол и захар.

# 227
  • Варна
В безмлечните каши няма захар. Въпрос на лични предпочитания, как пък няма да тръгна да варя и меля две лъжици ориз. Щото моето дете по толкова ядеше. Нека всеки сам си преценява, всички сме чували, че можем и сами да си правим кашите. Щом дамата пита за готови, значи предпочита готови.

# 228
Кашите са направени с подходьщо мляко за децата. Ако не са пили АМ, млечните каши ги въведете като нов продукт. Масово кашите не съдържат захар, в някой от тези на слънчо има, просто поглеждайте състава преди да купите.
Аз давм АМ аптамил, но купувам каши на други марки, това не е проблем. В тях все си и преходно мляко.

# 229
Все още давам само безмлечни каши.
И аз на Милупа взех от Дм.
Добавям и банан намачкан Simple Smile

# 230
Не искам да прозвучи като вмешателство или нещо подобно.. но защо просто не си сварите ориз/елда или пък да пасирате един банан (видях, че едното нещо е банан на прах).. много по-добре ще е за бебето, отколкото тези прахообразни неща. Обърнете внимание, че съдържат захар! Изключително вредно е за дете до 1 г да приема добавени сол и захар.
погледни страници назад в темата, няколко пъти питах за домашна каша ... бях разбрала, че трябва да е кафяв ориз, а онзи ден разбрах, че оризът не трябва да се вари, а да се суши и смели, за да се направи на брашно. Бананова Слънчо имам, майка ми я взе, не съм купувала аз, не мисля да давам каша+нещо, което още не съм въвела. Другата я взех и вкъщи видях какво мляко съдържа. Бебето ми е изцяло на АМ.

# 231
Ами аз лично нито съм сушила, нито съм мелила ориз. Сварявах го и го давах комбинация с плод или зеленчук. Около 7м въведох ориз и елда. Какъв е смисълът да се суши и мели?! Има си готово оризово брашно ако се цели да е брашно.

# 232
Ами аз лично нито съм сушила, нито съм мелила ориз. Сварявах го и го давах комбинация с плод или зеленчук. Около 7м въведох ориз и елда. Какъв е смисълът да се суши и мели?! Има си готово оризово брашно ако се цели да е брашно.
тук никой не ми отговори на въпросите и търсих информация в интернет, да, целта е да се получи оризово брашно. А както писах днес, мисля да купя готово аризово брашно. Оризовата каша я дават много подходяща за захранване, може би затова се ползва брашно, а не се вари ориз, нямам представа

# 233
  • София
Милупа взех от ДМ, на Хип не намерих чиста оризова, а искам да захраня с такава и после вече с някакви добавки към нея.
Аз захраних на 5 месеца, давала съм 3 зеленчука и сега обмислям оризова каша, дано не избързвам. На 5++ е бебчо.
Привет 😊
Аз лично съм много доволна от кашите на Holle. (Мисля, че ги има в ДМ) Доста разнообразни варианти имат.
Конкретно на твоето питане - аз започнах с тази:

# 234
Милупа взех от ДМ, на Хип не намерих чиста оризова, а искам да захраня с такава и после вече с някакви добавки към нея.

Здравей! Чиста оризова каша аз съм давала на Хип. Купувах я от ДМ.

https://www.hipp.bg/prekhodni-khrani/produkti/mlechno-zrneni-kas … i/bio-kasha-oriz/

# 235
  • София
Много голямо разнообразие на каши има в този магазин
https://kati-eshop.com/hrani/instantni-kashi/bezmlechni
Тези от София могат и на място да отидат. Каши съм купувала само на Хип, Холе и Милупа. Слънчо са по-приемливи като цена, но повечето наистина съдържат захар. Просто трябва да се чете етикета. Аз лично купувам винаги изчистени и си добавям най-различни плодове. Давала съм само безмлечни, затова за млечните не мога да кажа нищо. Моята от родилния дом не е пила АМ, после направи алергия към млечните. Сега вече е на 13 месеца и кашите почти сме ги позабравили. Имам една отворена кутия и предлагам много рядко за закуска.

# 236
Сега си отворих файла, с Милупа съм дала ориз и аз, а на Хип е бил овесът. Пшеница на Тьопфер... Явно млечните съм ги почнала на малко по-късен етап, когато не съм си водила записки. Но имам спомен, че давах и такива и много бързо свършваха, та затова пак минах на безмлечни Grinning
Месечинка и аз така съм направила с млечните..давах на Хип, това си спомням, но съм спряла вече със записките по това време. И сега и аз се лутам тия млечни с преходно ли са или с нормално мляко и кога се дават и за СЗ и за вечер ли...
Тези каши от снимките освен изчистената на Милупа въобще не ги бива, пълни с нишесте и захари..
А и на Хип и Холе са хубави.
Ориз и оризово брашно от нормалните не бих дала още на бебе заради арсена. Надявам се бебешките са по-изчистени. Въпреки това гледам да не давам често

Последна редакция: сб, 22 авг 2020, 00:42 от Анонимен

# 237
Днес ще давам за първи път пуешко на хип което е само 8%месо , цялото мога ли да дам ?

# 238
  • Варна
Ще изяде ли толкова много? Какво има освен месото в това пюре, ориз ли? Според мен трябва да се смеси с някакъв зеленчук, а не да го дадеш чисто. А и не се знае дали детето ще го хареса, вкусът е много интензивен. Моят син беше потресен и рева със сълзи, въпреки че сложих само една лъжичка в картофено пюре.

# 239
Не е чисто с картоф и тиква е Simple Smile мляко яде по 180 мл ще видя като се наспи(7м)

Общи условия

Активация на акаунт