Захранване - въпроси и отговори - тема 8

• 45 049
  • 846
  •   1
Отговори
# 600
Може ли бульон, (прецеден и без подправки) получен от сваряването на домашно заешко месо, да се използва да разреждане на зеленчуково пюре, с цел набавяне на мазнините, които иначе се осигуряват от рапичното масло?

# 601
Здравейте, с каква масленост трябва да бъде киселото мляко, което даваме на дете за първи път? И ало е по-нискомаслено, преминава ли се след време на пълномаслено? Благодаря Simple Smile

# 602
Аз знам,че или 2проц (най-често) или 3,6
Не се препоръчва нискомаслено,важни са мазнините за развитието на детето.

# 603
2% е обезмаслено, трябва да бъде 3,6%.

# 604
Как въвеждате КМ? Давате само да опита или може направо цяла порция храна да се даде?

# 605
Аз дадох към кашата 3 зърна с плод, добавих към тях 2 чаени лъж.,така 2-3дни.Давала съм вече и извара,сиренце.Давам по малко, не съм фен на кис.мляко с бисквити за дете,за сега й давам малко.Мисля,че е ок по малко и после цяла порцийка.

# 606
Аз добавих в готвеното първо, за застройка, в кекс,палачинки, после мляко с плод,чисто или айрян за пиене

# 607
Моля да ми препоръчате каша от просо и къде да я открия. Засега не виждам по магазините

# 608
Аз добавих в готвеното първо, за застройка, в кекс,палачинки, после мляко с плод,чисто или айрян за пиене

а кога се въвежда? След извара и сирене?

# 609
elle малкият ми проявява реакции от първия опит за даване на млечни и за него няма още.Но на батко му така съм давала.
Мисля обаче,че първо е изварата,да Thinking

# 610
Моля да ми препоръчате каша от просо и къде да я открия. Засега не виждам по магазините

На Holle има каша от просо. В Ремедиум имат и в Хит , за др места не знам.

# 611
elle малкият ми проявява реакции от първия опит за даване на млечни и за него няма още.Но на батко му така съм давала.
а от кой месец?

# 612
а от кой месец?
8+  според мен, въпреки че на бурканчета дует с извара /Hipp/ са дадени 7м.
А и миналият месец на 7 навършени ЛЛ ни посъветва да започнем попара със сирене и масло - аз с нея обаче за храненето не съм съгласна.

# 613
Здравейте, предстои ми захранване. Имам хиляди въпроса, но за сега ще се опитам да задам по-важните.
Живеем в къща и някои зеленчуци ги имаме в градината,като например праз лука и карфиола. Удачни ли са за първи зеленчуци?
Какво ви е мнението за био рафта на Lidl? Вие купували ли сте от там?
Като първи меса - заешко, пуешко и пилешко добър избор ли са? Пилешкото може ли да е домашна кокошка или трябва да е пиле?

# 614
От ДМ взех - DM Bio.

Общи условия

Активация на акаунт