Захранване - въпроси и отговори - тема 8

• 45 034
  • 846
  •   1
Отговори
# 630
На мен пък ми стана интересно, обикновените средностатистически хора от къде могат да си купят тези био и еко домашно отгледани плодове и зеленчуци Rolling Eyes и аз бих купила, разбира се Wink
Пп. Ако може координати на магазин/производител.

# 631
Аз да питам, колко време преди да направя пюрето мога да сваря зеленчуците?

Вчера тръгнах да варя моркови 30мин преди яденето, за да са свежи за пасиране, но докато станат готови малкият се изнерви, замрънка и не ми се получиха нещата.
Та се чудех, дали е ок сутринта да си ги сваря и да ги дам около 13:30 - 14:00?
И в хладилника ли да ги съхранявам след варенето?

ПС: Аз знам, че мои познати пазаруват домашни зеленчуци, плодове, яйца, млеко от близките села. Ако минеш по пътя, навън пред къщите има изнесени импровизирани "сергийки" с домати, краставици, нарове и тнт.
Аз досега не съм го правила.
За мен и мъжът ми купувам от магазина.
За бебчо засега както казах залагам на  HIPP и се надявам да са качествени.
Морковите и картофите ще видя как ще ми се получат домашни. Simple Smile

# 632
Ми линчувайте ме,но в био,еко и т.н. не вярвам.Картофа с който майка ми ме е захранвала не е същия като сега.
В друга тема съм писала,купихме ябълки преди две години се случи,ядохме каквото сме яли,оставихме една за проба.Кръстих я Янчо,стоя на бар плота месеци без да стане на петна,седеше си като днес набрана.Накрая ми писна и Янчо замина в коша,можеше да ми краси бар плота още дълго.
Всеки да си храни детето както реши за най-добре!

# 633
И аз купувам зеленчуци от където намеря. И аз искам качествени, хубави и вкусни зеленчуци. Ама не и да давам в пъти повече пари за един етикет, на който пише био.
Когато готвя гледам да е готово 30-40 Мин преди ядене. Ако обикновено обядва към 12ч, гледам да е готово към 11:30, ако огладнее по- рано да е готово. Оставям храната в съда, в който съм готвила, за да остане топла. Ако приготвям нещо от сутринта(8-9) за обяд (12-14) го прибирам в хладилника.

# 634
В момента бебка има хранене само предиобед. Обикновенно, по време на сутрешния и сън, спокойно приготвям пюрето и като се събуди го давам. Понякога не е била на кеф, слагам го в хладилника и преди да наближи хранене го вадя за да се климатизира. Четох тук, че може да се съхранява в рамките на ден в хладилник, стига да  не е имало досег с облизана лъжичка, защото е предпоставка за развитие на бактерии. Покрай растежа на зъбки се е случвало и нищо да не яде, запазвала съм го за следващия ден.

# 635
Купувам био зеленчуци,но не винаги намирам това, което ми е необходимо в био магазините, така че не се вманиачавам. Естествено,че всички искаме най-доброто за децата ни,но дали това, което правим е най-доброто само можем да гадаем!
Предпочитам да правя пюретата сама,но съм купувала и готови. На готовите вкусът им  е един и същ въпреки че състава се различава.
Приготвям пюре за два или три дни. Яде в деня на приготвяне,а  за следващите дни съхранявам във фризера или в хладилника . Месото го съхранявам отделно ,замразено във формички за лед. Досега не сме имали проблеми, надявам се и за напред да нямаме.

# 636
  • София
Здравейте, как би следвало да изглежда режима на хранене при заместени основни хранения? През колко време се разпределят закуската обяда, следобедната закуска и вечерята?
Моето бебе е на 7 м и още сме далече от това, но ми стана интересно, дали трябва да е през 4 часа? Ако яде кърма сутрин и вечер, другите хранения как вървят? Напр, цока в 6 сутринта, после закуска в 9 примерно и после обяда след 3 часа ли е или след 4?
Педиатърката ни препоръча да вкарваме вече СЗ - каша с плод, вие така ли практикувате? Според нея кашата и плодовете не се въвеждат по три дни както зеленчуците, нещо не ми звучи достоверно, каза дайте направо цяла порция каша с плод следобяд?!

# 637
Здравейте!
Бебето ни е на 4 месеца, храни се с АМ и малко по малко започвам да събирам информация за захранването, което планирам да е около 5 месец.
Та... предварително се извинявам ако звучи глупаво, ама някои неща не са ми много ясни.

1 Как да разбера по колко АМ мляко да правя за дохранване, когато давам пюре?
2 В началото се предлага по 1 лъжичка, ама това на всяко хранене ли е или само веднъж на ден?
3 В началото поне мисля пюретата да ги правя у дома. Та, ако направя по-голяма количество как да го съхранявам?
4 Студено или топло пюре се дава?

Благодаря предварително на всички, които се отзоват, чувствам се глупаво, но все пак искам да имам някаква обратна връзка от хора минали през това. Предполагам, че захранването не е кой знае какво, но е важно за мен да съм наясно предварително и да съм спокойна Simple Smile

# 638
Днес бяхме на консултация с личната на бебо и тя препоръча да му правя прясно изцеден сок от ябълка и круша.
Изобщо не съм запозната с употребата на соковете, затова ми се искаше да потърся и съвет тук?

Бебчо е на 5м4д и започнахме захранването преди няколко дена.

# 639
Моята ми препоръча същото, месец по-късно попара с масло. Така че я игнорирах изцяло.

# 640
Lorsy, сигурно и аз ще изчакам със соковете.
Тя иска и жълтък да въведа до края на месеца, но аз виждам, че се препоръчва това да стане към 7ми-8ми месец.
Ще се поразровя пак да почета, че засега съм се съсредоточила върху зеленчуците само. Simple Smile

# 641
Днес бяхме на консултация с личната на бебо и тя препоръча да му правя прясно изцеден сок от ябълка и круша.
Изобщо не съм запозната с употребата на соковете, затова ми се искаше да потърся и съвет тук?

Бебчо е на 5м4д и започнахме захранването преди няколко дена.
Не е много добра идея сокчета, рано е още. Изчакайте, нищо няма да загуби бебето. Моето е на 11 м. и още не е пило сокчета.

# 642
Моята просто е 45-и набор и сметнах, че по тази тема няма да я слушам. Засега съм въвела доста зеленчуци, 3 вида плодове и 2 вида месо - пилешко и пуешко. Ял е оризова каша и от елда. На 7 месеца е.

Lorsy, сигурно и аз ще изчакам със соковете.
Тя иска и жълтък да въведа до края на месеца, но аз виждам, че се препоръчва това да стане към 7ми-8ми месец.
Ще се поразровя пак да почета, че засега съм се съсредоточила върху зеленчуците само. Simple Smile

# 643
Lorsy, тя и моята е възрастна.
Явно от там идва разминаването.
И аз първо мисля да въведа зеленчуци, каша и плодове, месо и чак тогава жълтък.
Според нея първо е жълтъкът после месото.

# 644
Не е толкова важно кое първо според мен(месо или ж), но все пак първо повечко зеленчуци и плодове и то като пюре,не сок.Аз не съм давала още сок.Все пак съм За към 6мес и полов.да има месо,заради желязото.Аз започнах 5мес и полов.и след няколко зеленч.и 3 плодчета почнах пуйка,заек и пиле.После безглутенови, после жълтък, глутен, риба и млечни.Не е имало проблем.

Общи условия

Активация на акаунт