Един татко моли за съвет

• 14 777
  • 480
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Neko.fukakai
Единственото, което мога да кажа, е че се идентифицираш с жената, а мъжа идентифицираш с бившия си, което не е приемливо, когато се разнищва даден казус.
Защото изкривява фактите и ги нагажда към твоята история.
Филомена прави същото и виждате неща, които ги няма.

ПП. Жената е направила каквото иска- това пише в онзи пост от 2008г.
И после пак мъжът е излязъл виновен, защото не е можела да контактува с другите и се е чувствала самотна.
Просто трябва да се чете " с хладен ум и чисто сърце".

# 406
Стари или нови истории те винаги са едностранно представени и лично аз не бих давал съвети ако не съм напълно убеден, че историята е достоверна. Особено ако говорим за придобиване на права и съдебни дела за дете.

В този цитат виждам и действия които биха натоварили много всяка жена, нормално е жените да иска мъжа до тях да е стълб, на който да може да се опрат при нужда.

Цитат
Спрях да се храня, напивам се вечер, плача, просто не мога да се успокоя. Казах и го това, плаках й по телефона, просто не издържах, тя се изнерви допълнително, каза, че съм адски лигав, че не иска да ме третира като бебе, иска мъж до себе си, а аз само съм циврел, не ме обичала вече и щяла да си търси друг мъж. Не знам какво да правя....
Тук виждаме точно обратното, мъж който натоварва допълнително една жена, която има нужда точно от обратното. Факт е, че жените са по крехки психически и имат нужда от подкрепа в тежките моменти.
Със сигурност ще има и други неща, които не са споделени, защото няма да са в полза на автора.

# 407
Тя го смачкала психически вменявайки му вина .. ами за всичко и искате да бъдел опора. Тук отварям скоба, щото и аз смятам че е лигльо. Ако беше по-така хич нямаше да я търпи тая глезана.
Имала мечти, пък свършила в гарсониерата. Ми то никой па не я е ѝ връзвал. Нито да се омъжва, нито да ражда, нито да се връща. Да беше забърсала някой италианец и да се изживява като принчипеса.

# 408
Абсурт, не се идентифицирам с нея, нито него идентифицирам с бившия. Намирам приликите в начина на мислене и изказа, но не и в историята. Просто се научих след тази история, да познавам такива хора от няколко изречения. Както се казва, познавам това лице, но не този човек. Познавам този тип хора. Въобще, човек който вижда проблемите само в другия, но не и в себе си, не е стока. Няма значение дали е мъж или жена. Манипулират те до безкрайност, под предлог, че те обичат и ти мислят доброто. И жени познавам такива. Един дол дренки са.

# 409
Браво, в цялата история остава и да се самообвинява.
 Но те поздравявам за пророчествата, прозренията или както там се казват.

# 410
В тая история и двамата не сте у ред. По-добре не се събирайте. Без малко да повярвам колко си бял и добър, докато не проетох, че си ходил у майка й, събудил си детето и си го дърпал от майка му докато реве.
Ревове, напиваници, очвеидно не сте били узряли за дете, и него ще го измъчите с вашата емоционална нестабилност.

# 411
Neko.fukakai и аз преживях наскоро такава тежка раздяла. Много ми е трудно макар че нямаме деца с бившния ми. В такива моменти и аз имам нужда от помощ. Попаднах на едно излъчване утре Как да се разделим и разведем справедливо и се надявам то да ми подреди мислите в главата. Може и ти да го гледаш Simple Smile

# 412
Neko.fukakai и аз преживях наскоро такава тежка раздяла. Много ми е трудно макар че нямаме деца с бившния ми. В такива моменти и аз имам нужда от помощ. Попаднах на едно излъчване утре Как да се разделим и разведем справедливо и се надявам то да ми подреди мислите в главата. Може и ти да го гледаш Simple Smile
Благодаря! Аз съм щастливо разделена от доста време вече, не страдам въобще за него по никакъв начин. Просто автора е същият тип, затова споделих, че са ми ясни такива хора.

# 413
Чета,чета и се чудя..
Само безгрешни жени ли могат да искат съвет тук?То ясно,че мъж ли е,все с нещо е крив Simple Smile
Автора,явно пусна темата афектиран от вечерта в която му е отказан достъп до детето.
Интересно ми е как бихте реагирали вие ако ви се случи такова нещо на вас.
По последвалите събития,явно той още държи на семейството си(жена си),щом мислят за смейната почивка.
Чудно ми е ако един баща полага повече грижи за детето си и прекарва повече време с него от майка му,как би взел решение за развод и да се превърне в баща за два пъти месечно.Щото за обратното битката ще е голяма и шанса му е много малък.

# 414
  • Paris, France
Чудно ми е ако един баща полага повече грижи за детето си и прекарва повече време с него от майка му,как би взел решение за развод и да се превърне в баща за два пъти месечно.Щото за обратното битката ще е голяма и шанса му е много малък.

Защо трябва да се превръща в баща 2 пъти месечно? Ако детето е отбито бащата има равни шансове с майката при равни други условия. Не е чак непосилна битката.  Може да си поделят родителството- единият през седмицата, а другият през уикендите, да гледа детето всеки ден сме определен час.

Съфорумка-съдийка писа, че не е рядкост тя самата да присъди родителски права на бащата.В момента в България има 200 000 самотни бащи. Това означава, че поне 200 000, но може и да са над 300 000 са гледани редовно от бащите си.  Децата в България са около милион, да речем. Значи всяко четвърто или пето дете е гледано от баща си.

https://bntnews.bg/bg/a/nad-200-000-bashchi-otglezhdat-sami-detsata-si-u-nas

# 415
Невена,при разумни родители,които мислят първо за децата си е възможно.Споразумение.
Егоистите,действат различно.
Тук темата ме кара да мисля,че споразумение ще е трудно..Не че са тръгнали да се развеждат.
По последния пост на автора,смятам,че той омекна и пак ще търси баланс.

# 416
Моят мъж много се грижи за децата и аз лично с удоволствие му ги оставям. Не мога да си представя като жена, че един баща ще си обича и ще се грижи за детето си, и аз ще отида при майка ми. Това за мен трябва да си някакъв болен мозък.

# 417
Ама, тя отишла да се разтуши и оплаче, че и  самотно. Пък майка й направила панаир.
 А горното(самотата) породи в мен следния въпрос към автора: Ти знаеш ли, че съпругата ти се чувства самотна? Сега ще обсъдите ли проблемите в къщи или ще се правите, че нищо не е станало? Някога имал ли си време да изслушаш съпругата си или бързаш да офейкаш от нейното "мрънкане"?  Ходиш ли със съпругата си по доктори, да чуеш как върви лечението? Би ли я завел на психиатър, ако тя поиска?

В началото, първия пост, бях на страната на автора. Но инфо- то за болна щитовидна жлеза, самотата на съпругата споделна с майка й ме върнаха години назад, когато преживявах същото. И имах нужда някой(съпругът ми) да ме хване за ръка и да ме заведе на лекар. Да седне и да ме изслуша. Да се "завърти" покрай мен.
  Та сега не му съчувствам на автора, а се опитвам да разбера жената.

# 418
  • София
И на мен да ми вземат детето всяка вечер "за мое добро", много ясно че ще съм самотна, и без здравословен проблем.
Когато започнах нова работа преди доста време, също ми беше трудно - съвсем нова сфера, термини, учене, разбира се че ми е идвало да се откажа и съм споделяла с ММ. И ако той тръгне да го развява като недостатък и теза, че не ставам като родител, би говорило за него, не за мен. Затова уж сме семейство - да се подкрепим, да споделим, да ни олекне. А не да трупаме компромати за евентуалния развод.

# 419
  • София
И на мен да ми вземат детето всяка вечер "за мое добро", много ясно че ще съм самотна, и без здравословен проблем.
Когато започнах нова работа преди доста време, също ми беше трудно - съвсем нова сфера, термини, учене, разбира се че ми е идвало да се откажа и съм споделяла с ММ. И ако той тръгне да го развява като недостатък и теза, че не ставам като родител, би говорило за него, не за мен.
Доколкото разбрах, не е просто оплакване и да продължи напред въпреки трудностите.
Детето се качва горе когато е време за сън и не са й го взели въпреки желанието й.
Нали казвате, че истинските мъже търсят разрешение на проблемите. Ето, тя мрънка, че я будят рано сутрин, затова мъжът е намерил решение.
Според мен тя не търси начини да се оправят нещата (като местене на тв в кухнята), а единствено поводи да мрънка защо не й е осигурено това и онова.

Общи условия

Активация на акаунт