Един татко моли за съвет

• 14 779
  • 480
  •   1
Отговори
# 105
Лимонче, идеята не е, че ти си бита, а че детето е отвлечено.

# 106
Да, и пак полицията не направи нищо по въпроса. Едва ли в случая някой би обърнал внимание на това, че майката не дава на автора детето.

# 107
Глупости. Не са се съдили, полицията нищо не може да направи. Изпитано.
Най- много него щяха да приберат за нахлуване в чужда собственост.

# 108
Да, Гал. Ти не разбра, бащата също не ми позволяваше да взема детето. Това, че в случая имаше насилие и детето беше още кърмаче са само допълнителни обстоятелства, които в този случай ги няма.

# 109
Тук 100 килограма, трениращ човек, в ранните си 30г., любител на умереното пиене.

В четвъртъка преди 2 седмици нямах бизнес срещи и особено много оперативна работа. Бях тичал в парка в обедната и като се прибрах си позволих да обърна 4 бутилки бира Schofferhofer една след друга. Стана ми непродуктивно, мързеливо, доспа ми се, спах няколко часа часа и после отменах всичко за утре. 

Помисли си авторе сега как два пъти по толкова се отразяват на лице от женски пол (с по-уязвима нервна система към алкохола) и на по-малко килограми живо тегло. Нито редовна работа ще хване, нито ще има мотивация за нещо, нито ще си реши проблемите.

С такива планове "да си останете приятели " звучиш като човек, който още не осъзнава, че скоро животът му ще се промени и тези неща са извън неговия контрол. Можеш да си отдъхнеш финансово иначе. Ще си голям глупак, ако я прибереш обратно.

# 110
Малко са хората коментиращи темата, а и въобще като цяло във форума, които опитват да не гледат едностранчиво на нещата и съответно и мнението им да е такова. Е разбира се, ако се приеме, че автора на дадената тема казва не само 100% истината, а и цялата истина, без скрити неща, което няма как да се случи в подобни теми обаче. Тогава може да се заеме и твърдо страна.

Съвсем стандартно е всеки автор на подобна публикация да се изкара ангел небесен, а другият да е дявола грешник. Първо това действие в което са спестени подробности, мога да си го представя дори:

Цитат
Направо побеснях, отидох там, хубавото беше, че имах ключ от апартамента, първо не ме пускаха, вкарах по едно рамо
Първо това побесняване е много вероятно да се е случвало много пъти във вашият дом и тази жена да е видяла тормоз. Не мога да изключва това нещо, но знам със сигурност, че ако е имало то ще ни бъде спестено.

"Ударих едно рамо" аз го тълкувам като грубо нагло нахлуване в чужд имот и навярно си изблъскал хората от вратата, тъй като си имал ключ и ти със сила си блъснал вратата, което е можело и да ги нарани. А може дори да означава, че си избил/изкъртил вратата, което добре се връзва и със това "направо побеснях".

Други на което аз лично въобще не вярвам и което ме кара много да се усъмнявам и във цялата история и до колко е украсена, какво ни е спестено. Това е за тайният кредит, който бил харчен само за нуждите на семейството, лично аз не го вярвам и на база и вътрешно усещане, а и на логиката.

Аз знам десетки случаи със такива кредити, които са взимани тайно и конкретно от мъжете в семейството и никога не са харчени за семейни нужди, а за различни пороци, зависимости или в малки случаи за някакви придобивки, за които е имало причина да не знае жената.

Още тук веднага взе да ми мига червената лампа. Това е абсолютно против всякаква логика и то с 2к+ заплата, да се тегли кредит и да се крие от жената, а парите да са били за семейството и след това нов кредит и нов.
Наистина знам много случаи и разбити семейства заради такива тайни кредити, изхрачени общи спестявания и т.н. и в нито един от тях парите не са били харчени за семейните нужди.

Сигурен съм, че ако чуем и другата страна, историята ще придобие съвсем друг облик. И това не означава, че тази жена няма проблем, вина и т.н., НО въпроса е до КОЛКО и дали пък ТИ си толкова света вода ненапита както се изкарваш.

# 111
Хора, 4 литра бира по 5% алкохол, прави 200мл етанол. Това е една малка бутилка водка от половин кило (40%- същото количество чист етанол).

# 112
Значи авторе, ако жена ти пие 4 литра бира е поне 100 кг. и трябва да черпиш целия форум, че сама си е тръгнала. Не ви знам колко харчите, но за мен не сте у ред. Парите се инвестират, не се ползва кредитна карта, освен при крайна нужда.
Аз не разбрах имате ли брак, предложих да не се развеждате, за да не ви определя съда време за виждане с детето, а да се разберете нормално, като и даваш пари, да можеш да виждаш детето си, когато поискаш. Аз бая пияници познавам и с нито един не бих живяла и ден, за мен алкохолът и широките пръсти по отношение на парите са смъртен грях.
Остави я ти жена ти да се оправя и гледай себе си. Разведи се, купи си жилище с ипотека, за да има какво да оставиш на това дете, намери си приятелка за секс и си гледай живота. Форума няма да ти помогне.

# 113
Братан,много точно го описа:)
Ама ,когато имаш мама и тате да мрънкаш и да се оплакваш.Че и имаш подкрепа..
Имал си мъж,който те е чувал и угаждал..
Караш по тънката лайсна..
Всеки друг е крив,а ти мъченик:)

То каквто и да говорим..Раздяла и развод при разумни хора си е изпитание,пък при такива,които се влияят от чуждо мнение..Няма да е леко.

# 114
Ще си купи автора жилище, ама друг път. Той парите си ги харчи за ресторантчета, почивки ау. А иначе си живее у мамини.
Авторе, аз жена, която е способна да погълне такова количество течност не съм виждала.
Да беше казал, че пие по бутилка вино за по- достоверно. А и нали беше изморена, пък искала да спи, за това си ходил у мамини всяка вечер? Сега пък пиел до 3 часа....

# 115
  • София
Аз съм фен на бирата, но повече от литър не мога да поема.
Нашите дългове ги натрупахме в момент, когато доходът ни общо беше под 2000.
Наистина бие на кухо.

# 116
  • France
Разбира се, че ще си ми благодарен. Я, виж колко слаби места ти посочих в разказа. Joy

# 117
Ще си купи автора жилище, ама друг път. Той парите си ги харчи за ресторантчета, почивки ау. А иначе си живее у мамини.
Жена му също е намазала от всичко това.
Както пишат в книжките с народни приказки - криво да седим, право да говорим - при една заплата от 2к и друга под 1к е ясно как се разпределят парите и откъде идват за почивчици, ресторантчета и бирички. Не казвам, че е лошо разпределението. Казвам само, че е малко к-ски номер този с ниската заплата да реши, че му е в повече, тормозително или друго от сорта, цели години и едно дете по-късно.

# 118
Авторе,освен шапка да ти сваля,незнам какво друго да сторя!Наистина ми е трудно да повярвам,че има татковци,които правят всичко това.В моето обкръжение, такива мъже..няма!

# 119
Жена му също е намазала от всичко това.
Както пишат в книжките с народни приказки - криво да седим, право да говорим - при една заплата от 2к и друга под 1к е ясно как се разпределят парите и откъде идват за почивчици, ресторантчета и бирички. Не казвам, че е лошо разпределението. Казвам само, че е малко к-ски номер този с ниската заплата да реши, че му е в повече, тормозително или друго от сорта, цели години и едно дете по-късно.
Ама и жена му не е стока. Никой не спори за това. Просто и той не е чист като сълза.

Общи условия

Активация на акаунт