Един татко моли за съвет

• 14 858
  • 480
  •   1
Отговори
# 225
Не ти разбирам съветите. Смяташ, че запазване на статуквото е ок? Семейство от мамин златен и лочеща мързеливка в комплект с бойна тъща? То фани единия, удари другия. Детето им и без развод няма да излезе примерен гражданин.
Като помислих още малко върху казуса - жената дава заявки, че й е харесало да седи вкъщи, да не работи, но да получава пари. Друго обяснение нямам защо хем е напуснала старата си работа, хем служби с по-висока, та чак двойна, заплата не са й харесали.
Проблемът е, че сега майчинство няма, пари за нея няма и кой виновен? Мъжът, много ясно, той изкарва малко пари. И почват скандалите на тема кинти и кой какво трябвало да осигури.
Хубаво, бе, джанъм, мъжът трябва да осигури парите, обаче дори един път да хване детето да ходи у свеки, защото на теб ти било изморено - как да кажа, не звучи като истинска жена. А то не е било един път.

# 226
Ти какъв мъж си? Едно жилище не можеш да осигуриш!Защо оставяш жената сама да се справя с детето?Как няма да има скандали,повечето жени не биха те  погледнали!

Ето я и съпругата на две големи Grinning
В кръга на шегата Simple Smile

Sunshine5666, е майката с паразитиращата дъщеря, които не иска да работи Grinning Ясно, че крушата не пада по-далеч от дървото.
   Повечето мъже сте изключително семпли.Защо се смятате за по-силният пол като едно жилище не може да осигурите?Не разбирате ли,че това остава за вашето дете един ден?В момента това дете страда,защото мъжът не е на мястото си.Жената е длъжна да го роди здраво,да го отгледа и възпита.А мъжът, какво?Раждал ли го е?Кърмил ли е?Нали с нещо трябва се грижи за това семейство.За това стават скандали и разводи,защото мъжете вече не са същите.Много малко са достойни да бъдат бащи!

# 227
Ми в момента нещата са ок за всички. Богданка си е при мама, мамин златен си е в гарсионерата. Да си живеят така. Тя скоро ще почне да му звъни за пари, той ако и дава, тя ще му дава да вижда детето. Не е сложно. Той да се преквалифицира и да търси по-платена работа.
Аз винаги съветвам моите приятели да се разведат по взаимо съгласие, с 50 лв. такса и без адвокати. Пиша им споразумение /не работя семейно право и го пиша едно към гьотура/ съда го одобрява и т.н. Това е хора без имоти, и без пари. Тия с парите да си търсят адвокати. Тях не ги мисля.

Съншайн почти няма мъже, които да могат да осигурат хубаво жилище и да издържат семейство. все повече жени обаче познавам, които го правят. Обаче с гледането на деца и препоръчително да се заемат и двама родители. Не за друго, а защото сам да гледаш деца, изпрошваш буквално. Детето има нужда и от баща и от майка. Всеки дава различна емоция, както и различна гледна точка и перспектива.

# 228
Адвокат му е майката.

# 229
Кристина, тези съвети, дето ги даваш, са неадекватни. Детето трябва да е с човек, който ще го обича, а не който го гони през два етажа. Ама тоя, дето гони, била майката? Ами много тъжно.
Някои индивиди не стават за друго, освен да си свалят гащите. Това са ходещи полови органи, а не хора, камо ли родители.

# 230
  • Paris, France
То не става ясно и бащата с какъв родителски капацитет е. С тия борчове и той не ми е много стока.
Да водиш 10-годишно дете по съдилищата да ви гледа сеирите, аз лично не ви разбирам, но и не искам.
В класа на големият ми син едно момиче след развода на родителите си започна да си реже вените, пуши цигари, абе ужас. То пък толкова да не можеш да се разбереш с партньора си, та да си подлагаш детето на това. Намери си там една любовница и я остави тая жена. Съдилища, адвокати, простоии. Ама всеки си знае.

Не ги водят по съдилищата. Евентуално в кабинет на съдия по семейно право, но има мечета, играчки, не е формално като при възрастните.

Половината  ми съученици в гимназията живееха с един родител, а някои и с нов партньор на родител. Никой ме беше излукуригал, не си беше рязал вените. Пушеха почти всички. Един се дрогясваше и беше осиновен, гледан от неработеща майка, отдавна в пенсия и супер платен баща, шеф на някакво голямо учреждение.  Поне 5-6 живееха у баби,  с родители в чужбина. Така живеех и аз в началото. Ти самата си дъщеря на разведени и не си се провалила.. Много наркомани живеят с двама родители.

Съветът за любовницата е смешен. Коя любовница ще ходи да си губи времето с мъж, който гледа дете и предлага терен у дъртата си майка? Не е и на 25-35г. Даже и ти ще се отвратиш като разбереш за гарсониерата.

# 231
Съншайн, ти сериозно ли?
Никой мъж не ми е длъжен да ми осигурява жилище или пари. Нали затова сме семейство?
Работим ЗАЕДНО за бъдещето на общото дете.
А за това, че жената е длъжна да роди детето здраво... Думи нямам! Ми жената може да е супер, да не е пушила никога, да не е близнала алкохол година преди бременността, да е ходила на СПА и йога, и пак нещо в ДНК лотарията да се обърка. Кой е виновен тогава? И въобще как се вменява вина, за нещо, което няма как да се предвиди, нито пък избегне?
Лесно е да сочиш с пръст- "Мъжете са лоши, не носят достатъчно", ама никой на никого не е длъжен! Длъжни са родителите на децата си, до завършване на образованието и респективно, децата на родителите си, когато са болни и имат нужда от грижи.
От там нататък нито мъжа е длъжен на жената, нито обратното. И на мен ще ми е приятно да си седя вкъщи и да викам само "дай, дай", ама човека до мен съм го избрала да е подкрепящ и подходящ за баща, пък и с ниска заплата да е. Ще допълваме, ще работим и ще се справим.
Има ли желание, има начини.

Написах това за манипулирането, на базата на постовете на автора, че жена му е лабилна и е лесно да ѝ се повлияе. Няма как да знаем дали той не ѝ е повлиял. Не я защитавам в никакъв случай, даже напротив. Но няма как да знаем другата гледна точка. А той никъде не спомена да е помогнал на майката да запази връзката с детето си. Даже изглежда сякаш нарочно го отдалечава. Пак питам, защо да а седели във същата стая, вместо да отидат в кухнята с детето сутрин? Може да се подготви раничката и дрехите на детето сутрин, и когато станат да отидат в кухнята, да хапнат и да тръгнат. По същия начин е можела и тя да премести телевизора в кухнята и да не пречи на детето да спи вечер. Неприятно е, малко жилище, но не е невъзможно всеки да си има местенце и да си има време за себе си. Но е по-лесно да се мрънка, че някой не ни е осигурил.
По същия начин и таткото. Вместо да измисли начин нещата да се случат, за по-лесно се качва при мама. И двамата имат вина в случая.

# 232
  • Варна
Естествено, че жената ще ражда и ще кърми. Мъжете все още не са пригодни да го правят.

# 233
Не искам да обидя никой, особено след като напоследък и темата е чувствителна, но историята ти малко ми прилича на цигански катун.

Всички участници в историята нямат и един правилен ход, за да се стигне до тук. Първо ти - твърдиш,че заплатата ти е 2к+, което е прекрасно условие да живеете под наем, а щом и на нея толкова лесно й намираш работа със същата заплата - вие сте от малкото късметлии, които могат да си вземат и ипотека. Няма какво да се лъжем гарсониера не е подходящо място за семейство. Ако заживеете самостоятелно и на нея няма да й е толкова лесно да напуска работа,защото ще знае за какво ходи там и като се изкуши да напусне, само й напомняш,че може да се върне в старата гарсониера.

Майка ти също е интересен персонаж - оставя сина й и внука й да живеят при нея без да задава въпроси какво се случва в семейство ви и също така оставя неблагодарната и неуравновесена снаха да се шири спокойно в гарсониерката й, но няма да направи размяна на апартаментите и така всички да заживеят мирно. Не е длъжна да го прави, но като всяка майка, която вижда,че детето не се справя само с живота, може да направи този компромис за вас.

И впечатленията от жена ти също не са положителни - звучи като безкрайно нещастна и самотна жена, която не е представяла живота си по този начин, но за сметка на това мързелива и безпътна. Ако нямаше дете в историята бих ти казала да се разделите, но в името на единственото невинно човече във вашия простоват и първичен живот, може би си заслужава да се борите. Изслушвайте се, помагайте си, поставяйте се на мястото на другия.

Щом за нея е толкова важно да сте на друго място, осигури го за нея. И майка ти да не иска да ви влезе в положение, имаш средствата. Но и дай да се разбере, че ако ти направиш това за нея, тя трябва да се бори с нейните демони, да приключи с пиенето, да започне работа и да се грижи за дома си и за вас с детето. Не е толкова труден семейния живот, колкото им е трудно на хората да се разделят с егоизма си.

# 234
Естествено, че жената ще ражда и ще кърми. Мъжете все още не са пригодни да го правят.
Естествено, да. Но никой не може да ѝ каже, че е длъжна да роди ЗДРАВО дете. Това подчертах. Това ме подразни. Че според съфорумката, жената е длъжна да го роди здраво. Сякаш не може да се обърка нещо, дори и жената да направи всичко перфектно. И сякаш, ако не е здраво, хем не струва, хем не се брои. И разбира се, жената ще е виновна.

# 235
  • Варна
Да, разбрах те. Моят пост беше към нея. Нейният чак ме разсмя. От думите й излиза, че единственото задължение на жената е да роди здраво бебе и да го кърми. Оттам вече на мъжа жална му майка. Жилище, пари, възпитание на наследника, това го чака и няма тън мън. Длъжен е. Край.

# 236
За това мъжете трябва да осигурят нещо.Нали семейството се  гради от двама.Жената дарява с нов живот,а мъжът какво прави?Работи наравно с жената?Само това?Нали са по-силният пол,трябва да се трудят и да дават повече,защото жената достатъчно дава!

# 237
Божке, свекървата не се била зачудила какво прави синът й с внука у тях, а снахата сама...
Ако свекървата беше предприела мерки, снахата отдавна щеше да е разведена и натирена у майкини си, а синът с детето - в гарсониерата.
Съпругата не е искала да купуват имот. Искала е някой друг да й купи.
А тоя нов живот все още се компилира и от мъжа, и от жената. Мога да съм много патриархална, но все пак това не значи, че си продавам оная работа за жилище. Да не говорим, че мъж, който би направил такава 'сделка', по всяка вероятност ще иска и здравото дете да е от определен пол от традиционното бинарно схващане. Жокер - не тоя на майката на детето му.

# 238
Авторът съвсем ни взе за канарчета. Чудя се, коя жена ще може за една вечер да изпие 4 литра течност?! Как ù го побира стомаха?

Има жени,които го могат. Това че вие не познавате такива,не означава че ги няма.
Подписвам се,защото много сте изписали за тези 4 литра бири и килограмите. Познавам такава жена и в продължение на 5 години пиене по 4 литра на ден наистина напълня,но достигна към 85 и не приличаше на бъчва.

# 239
85 килограма за жена, освен ако не е висока 190 см, са си много. Направо клони към бъчва.

Общи условия

Активация на акаунт