Един татко моли за съвет

• 14 837
  • 480
  •   1
Отговори
# 300

Може да ти роди второ, за да се чувстваш още по- вързан и задължен.

Понеже аз искам второ дете, или поне бих искал, но когато съм повдигал въпроса, отговора е бил - аз никога няма да си причиня това втори път. Ако искаш второ дете, търси си друг да ти го ражда...

Какво ненормално има, ако тежко е преживяла раждането и последващото гледане на дете 2 години. Как пък хем смяташ, че не е добре здравословно и има нужда от специалисти, не се справяте с едното дете, въобще повдигаш въпроса за второ? Много ясно, че като е тръгнала на работа, трябва да се включваш и ти в гледането и домакинството, не да го тропосваш по баби детето вечер и по всеки повод, че да гледате телевизия. Всъщност жена ти в момента си работи, нали така? Просто се оплаква на мъжа си, за да получи някаква подкрепа, както много хора правят. И вероятно е получавала обезщетение за безработица през тези 6 месеца, през които не е била на работс. И също както много други хора просто изпитва трудности, докато навлезе в работата.

За да се съгласяваш, че е наливала пари в гарсониерата на майка ти, явно не сте имали през тези 12 години особено разминаване в доходите, поне не и такова в твоя полза. И за да имаш ключ от жилището на нейните родители, явно нямат лошо отношение към теб.
Тя жената май не работи, защото все не и допада работата. А автора изцяло се е включил в отглеждането на детето. Предполагам са го гледали баби, защото не работеха градините.

# 301
Хем си контролира заболяването, хем пие, което е силно противопоказно.
Хем преди е работила, хем сега не иска.
Какво странно виждаш в това?
Ами странно е. По правило жените са по-дисциплинирани при следване на хранителни режими, заради заболяване. Странно е, че хем си спазва режима и държи хормоните в норма(по думите на автора), хем си позволя нещо, което е противопоказно. Никак не се връзва.
А по въпроса за работата. Когато човек е свикнал да работи, желанието му не изчезва в нищото. Особенно, ако работи за прилична заплата. Желание за работа, поне по мой наблюдения, изчезва рядко и то при определени проблеми. Няма как човек, който е свикнал на работа, да реши, че от днес му се лежи.

# 302
  • София
Не че съм голям разузнавач, но авторът пише, че не са живели извън Бг, а в този пост е друго: https://bg-mam.ma/p/912213/37655340
За квартала го вярвам. Знам подобна история за жена, която хем не работеше (доскоро), хем с претенции да живее в идеалния център, хем жилището й е малко.

# 303
Сетих се за една песен, написана като за жената на автора Simple Smile

# 304
  • София
Това е заявено намерение за след година.
Сега трябва да се намери пост, в който ясно пише, че вече са там...........

# 305
  • София
my friend's got a girlfriend and he hates the bitch...
обаче последният куплет е за такъв мъж

# 306
Не че съм голям разузнавач, но авторът пише, че не са живели извън Бг, а в този пост е друго: https://bg-mam.ma/p/912213/37655340

Пише "предстои ни", а не "сме там". Има доста разлика между двете, предвид и перушаната до себе си, вероятно са се отказали от тези планове, както за другите неща.
Не виждам някакви несъответствия, предполагащи че автора лъже за основни факти. Вероятно представя нещата субективно от своята гледна точка, но не всеки може да е напълно обективен.
Както написаха по-горе, принцеска не работи, не иска да купуват ново жилище, не иска да ремонтират старото, не си гледа детето, не си гледа мъжа, слушка мама като и пълни главата с глупости....
Има депресия, има здравословни проблеми, но на някои хора мързела + очакванията да бъдат дондуркани цял живот са им дълбоко вкоренени, и случаите не са много малко както виждаме от много коментари тук по темата.

# 307
  • София
Ей , мъжете ако не се подкрепите...
Напред някоя съфорумка даваше разни други несъответствия. Може и да не е така, но може и да е

# 308
Тя жената май не работи, защото все не и допада работата. А автора изцяло се е включил в отглеждането на детето. Предполагам са го гледали баби, защото не работеха градините.

Не, май работи. Проследих историята. С помощта на нейна приятелка е започнала като технически съпорт. Започнала е да се оплаква от работата, че ѝ е трудно, но все пак явно още продължава да работи, щом на въпрос кой е гледал детето по време на ИП, авторът споменава, че майката на жена му гледа, защото била безработна. Жена му не е, въпреки допусканията на някои потребители.

# 309
Аз пък не мога да разбера какво и е "принцеското" на жената.За 14г връзка е живяла в чуждо жилище на тясно и неудобно с хронична и доста неприятна болест/имам същата и знам какво е/.Хашимото води до лесна уморяемост и ужасна липса на енергия съчетано с енергично и шумно дете затворена в една стая нищо чудно да се е довлошила.
Съпруга и не ми звучи особено приятно- една добра дума не каза за жена си освен че пие,мрънка и се влияе от майка си.
Какво в крайна сметка и е останало от цялата история-да ремонтира чуждо жилище и вероятно да чувства неприязненото отношение на свекърва и мамин синко дето очаква да е мега щастлива,че за толкова години още взима великите 2000 лв дето не му стигат за елементарни неща та и кредити тегли.

# 310
Бе аз наистина изумявам вече с това "чуждо жилище". Направо ми е чудно какво разбирате под собствено тогава, риторичен въпрос .. много ясно, трябва да е на името на принцеската.
При два апартамента, които има младежа, да тръгнеш да купуваш друг само щото нали, на кривата ракета .. е, това си е пълно безумие. Колкото е безумие да я заведе на Спа. И изобщо безумие след безумие, еле пък и това със заминаването в чужбина, върха на черешката. И второ дете . като едно не могат да гледат. Ще се гръмна вече!
Авторе, я започни да се държиш като мъж, стига ходил след з@дника на някаква мързелана.

# 311
Имам познат дето ремонтира две жилища на тъщата без да има брак с приятелката си щото уж нали не са чужди и живеят там.Познайте кой остана изритан на улицата без нищо накрая..
Та чуждото си е чуждо.

# 312
  • София
Аз пък не мога да разбера какво и е "принцеското" на жената.За 14г връзка е живяла в чуждо жилище на тясно и неудобно с хронична и доста неприятна болест/имам същата и знам какво е/.Хашимото води до лесна уморяемост и ужасна липса на енергия съчетано с енергично и шумно дете затворена в една стая нищо чудно да се е довлошила.
Съпруга и не ми звучи особено приятно- една добра дума не каза за жена си освен че пие,мрънка и се влияе от майка си.
Какво в крайна сметка и е останало от цялата история-да ремонтира чуждо жилище и вероятно да чувства неприязненото отношение на свекърва и мамин синко дето очаква да е мега щастлива,че за толкова години още взима великите 2000 лв дето не му стигат за елементарни неща та и кредити тегли.

Ами, когато не харесваш какво ти дават, си набавяш това, което искаш.
А, не се натискаш на даденото, вменявайки вина на този, който все пак ти го е осигурил, че не може повече.
И не се дърпаш, когато ти предлага заедно да си вземете това, което искаш.

Докога ще се гледа на жената като на държанка и жертва на мъжа си, защото не бил й осигурил екстрите?

Какво в крайна сметка и е останало от цялата история- това, което е поискала, налагайки го със зъби, нокти и бира дори.

# 313
Какъв пък ще е чак толкова този ремонт на една гарсониера, от който можела да се вътри, ако я изритат оттам... Остъкляване на терасата и подмяна на паркета? За 12 години безплатен живот в негово жилище, поне това е можела да направи. Тъщата дали е помогнала финансово за нещо, за да има право да се изказва така?

# 314
  • Варна
Има болни жени, които работят и живеят на квартира. Понякога липсва елементарна благодарност и толерантност. Свекървата може да им бие шута, но се грижи за детето. Правата на родител са свързани със задължения. Не е изнасилена и задължена да роди.

Общи условия

Активация на акаунт