Може да ти роди второ, за да се чувстваш още по- вързан и задължен.
Понеже аз искам второ дете, или поне бих искал, но когато съм повдигал въпроса, отговора е бил - аз никога няма да си причиня това втори път. Ако искаш второ дете, търси си друг да ти го ражда...
Какво ненормално има, ако тежко е преживяла раждането и последващото гледане на дете 2 години. Как пък хем смяташ, че не е добре здравословно и има нужда от специалисти, не се справяте с едното дете, въобще повдигаш въпроса за второ? Много ясно, че като е тръгнала на работа, трябва да се включваш и ти в гледането и домакинството, не да го тропосваш по баби детето вечер и по всеки повод, че да гледате телевизия. Всъщност жена ти в момента си работи, нали така? Просто се оплаква на мъжа си, за да получи някаква подкрепа, както много хора правят. И вероятно е получавала обезщетение за безработица през тези 6 месеца, през които не е била на работс. И също както много други хора просто изпитва трудности, докато навлезе в работата.
За да се съгласяваш, че е наливала пари в гарсониерата на майка ти, явно не сте имали през тези 12 години особено разминаване в доходите, поне не и такова в твоя полза. И за да имаш ключ от жилището на нейните родители, явно нямат лошо отношение към теб.