Един татко моли за съвет

• 14 829
  • 480
  •   1
Отговори
# 315
Имам познат дето ремонтира две жилища на тъщата без да има брак с приятелката си щото уж нали не са чужди и живеят там.Познайте кой остана изритан на улицата без нищо накрая..
Та чуждото си е чуждо.
Ей там е проблема при много двойки-все гледат мое, чуждо. Не мислят за наше, мислят за раздяла преди да имат повод за това и кой какво ще вземе. Не мислят как могат да опрявят нещата при възникнал проблем, ами направо хайде до.
Ние живеем в жилище, което се води на мое име. Но съпруга ми никога не е казал и дума, когато направихме всички ремонти и обзавеждания. И двамата казваме-нашето жилище, защото е наш дом. Апропо-парите ни са общи.

# 316
  • София
Бе аз наистина изумявам вече с това "чуждо жилище". Направо ми е чудно какво разбирате под собствено тогава, риторичен въпрос .. много ясно, трябва да е на името на принцеската.
.... И второ дете . като едно не могат да гледат. Ще се гръмна вече
По-голямото жилище вероятно е на свекървата + евентуално 1/4 на автора. Гарсониерата не знаем чия собственост е.
Ако утре се разведат и тя остане с детето, може да претендира само за семейното жилище до пълнолетие на детето, но ако жилището е собственост на трето лице - ползва го само 1 година.
За второ дете и аз не бих съветвала. Досещам се за подбудите на автора, но не му е времето.
Може да й предложи да продадат гарсониерата и да си търсят жилище в по-евтин район. Току-виж се навила (хаха)

Последна редакция: вт, 02 юни 2020, 13:29 от Cuckoo

# 317
И какво като е на свекървата? Тя чужд човек ли е или е от семейството? По презумция са негови и двата като наследник, щото тя утре може да ... и така.
Направо не ми се мисли за хората, които ремонтират жилищата, в които живеят под наем. Сигурно се самоубиват после.
Егати материализма!

# 318
Голямо разследване, големи анализи и нищо конкретно по темата.

# 319
  • София
И какво като е на свекървата? Тя чужд човек ли е или е от семейството? По презумция са негови и двата като наследник, щото тя утре може да ... и така.
Направо не ми се мисли за хората, които ремонтират жилищата, в които живеят под наем. Сигурно се самоубиват после.
Има ремонт и ремонт. Едно е латекс и тапети, друго е да изкъртиш до тухла, да сменяш инсталации и т.н.
Какво като е на свеки ли? А не си ли чела истории за жени, изгонени или принудени да си излязат от жилището на мъжа барабар с детето? Или страхуващи се да се разведат, защото няма къде да отидат?

# 320
  • София
Добре, де, чувала съм за изгонени жени с децата си.
Само че, да живееш безплатно в едно жилище години наред и да отказваш да дадеш за елементарно освежаване и ремонтиране, под претекст че не е твое, си е селяндурщина и простотия до шия.
Особено, ако отказваш и да участваш в купуването на жилище СИО.

# 321
Бе аз наистина изумявам вече с това "чуждо жилище". Направо ми е чудно какво разбирате под собствено тогава, риторичен въпрос .. много ясно, трябва да е на името на принцеската.
При два апартамента, които има младежа, да тръгнеш да купуваш друг само щото нали, на кривата ракета .. е, това си е пълно безумие. Колкото е безумие да я заведе на Спа. И изобщо безумие след безумие, еле пък и това със заминаването в чужбина, върха на черешката. И второ дете . като едно не могат да гледат. Ще се гръмна вече!
Авторе, я започни да се държиш като мъж, стига ходил след з@дника на някаква мързелана.
Мъжът няма нито едно жилище. И двете са на майка му.

# 322
  • София
И какво като в момента няма нито едно- жена му да не би да има?
Важното е, че на семейството муу е предоставено жилище, че съществува възможността да се разширят, като свекървата дойде в гарсониерата и че мъжът е готов, въпреки това, да изтегли кредит с жена си и да си купят СИО.
Какво още трябва да направи, че да не бъде виновен?

# 323
По въпроса за ника. Аз лично проверих в интернет, защото е уникален. Шанса още някой да го ползва е малък.
Никът е разпознаваем за всеки, чел на български Властелина на пръстените. Шансът да се ползва и от друг не е чак толкова малък. Просто отбелязвам.

# 324
И какво като в момента няма нито едно- жена му да не би да има?
Важното е, че на семейството муу е предоставено жилище, че съществува възможността да се разширят, като свекървата дойде в гарсониерата и че мъжът е готов, въпреки това, да изтегли кредит с жена си и да си купят СИО.
Какво още трябва да направи, че да не бъде виновен?
Като е тръгнал да предоставя, да предоставя до край, а не да иска от жената да инвестира в ремонт на два апартамента едновременно. Като щом му докривее тя остава на улицата.
Не една история на тормозени жени, които търпят защото са инвестирали в свекървенско жилище и няма къде да отидат сме чели тук.

# 325
Обективно погледнато, на него не ну е докривяло дотолкова, че да я изрита. Оставил я е да спи в гарсониерата, докато той с детето отива при майка си.
В което, честно казано, мен не ме изумява това, че я е оставил, а че тя го е изритала със скъпото си детенце.
Освен това, те пречат и на детето да спи - то заспива и айде пускат ТВ. ТВ н мен поне добре ми се връзва с пиещ биричка човек.

# 326
Ако живееха в нейно жилище или на нейните родители и той не искаше да дава пари за ремонт, представям си как щяхте да го кълвете.

# 327
Галинор, да разбирам гледната ти точка.
Но ако пуснеш едно търсене и зачетеш какво е писано, ще разпознаеш нашия герой. Става дума за изказ, начин на писане, ако искаш и начин на мислене, споделен във мненията. Много хора са разпознаваеми в нета, точно заради начина си на изразяване писмено. В случая, когато сравниш мненията от този никнейм, приликата е очевидна.
Отделно, че не е често срещан, нито широко употребяван.

Редактирам, за да не пиша последователни коментари.
В случая имам съмнения, че тя ги е "изгонила", или просто автора е намилал за нейно добро, че е по-добре да спят с детето при майка му.
Нормалния човек ще намери начин да си останат заедно в едно жилище и да има място за всички. Няма да каже ще спи другаде с детето.
Както казах, със споменаването на заболяването, тезата на автора става все по-малко вероятна. Жена му е лабилна, посяга към алкохола, в същото време се справя с тежка болест, при която алкохола е противопоказен?!
Има нещо гнило в цялата работа. До преди жената си е работила без проблеми, сега изведнъж няма желание за работа и само мрънка?!
Скарват се в събота вечерта, той чак днес пише, че тя неделя сутрин се е прибрала?!
Или лъже и маже като за световно, или ни пуска по пързалката.
А това за Спа почивката съвсем утрепа нещата.
Нещо в цялата история куца, че чак и на кухо дрънчи.
Да не забравяме и "лошите" ѝ родителите, които са власти, влияят ѝ зле и я настройват срещу страхотния мъж.
Аз лично виждам доста червени лампи, започвайки от кредитната карта, минавайки през репликата "аз свикнах по-бързо от нея" и свършвайки с обвинения към родителите, и сочене на лошите неща в нея.
И отново, няма и опит от негова страна да запази връзката на детето с майка му, даже напротив. Да ходи на тръстиката, да не мрънка за новата работа, да вижда детето само вечер, а нашия герой избира лекото- да си ходят с детето при мама, вместо да променят нещо в жилището, за да в удобно за всички.
И не, не говоря да купуват второ жилище. Има варианти да е удобно за всички, дори в малкото. Детето е на 3, не на 13, че да е такъв ад, че няма отделна стая. Мама гледа тв в кухнята, после ляга. После сутринта те отиват в кухнята, за да може мама да се наспи. Отделно, защо излиза сам с детето по площадките? Защо мама седи вкъщи? Сигурно защото чисти и готви. Че не могат да са заедно навън, да се приберат половин час по-рано и да се справят заедно?

Последна редакция: вт, 02 юни 2020, 14:25 от Neko.fukakai

# 328
Неко, аз съм си почти с името, лесно могат да ме разпознаят Simple Smile
Не е в това въпросът.
Ако е толкова лесно разпознаваем, все някоя тук ще се сети, че й е комшия.

# 329
Да бе, тя участвала с пари за ремонт на гарсониерата, а сега мъжът я кара да дава пари и за друго жилище да ремонтира. Ако пусна тема как съм ремонтирала едно жилище, дето се води документално на свекървата, и сега второ трябва да ремонтирам, при положение, че вече веднъж даже съм се изнасяла с детето при майка си и брачната идилия не е сигурно колко ще продължи, ще се учуди ли някой, че не желая да ремонтирам още някое чуждо жилище.

Разпознаваем е авторът, и по писанията си. Все едно абсурт да не е писала в един друг форум със същото име и същия Аватар, с който беше и тук.

Общи условия

Активация на акаунт