Един татко моли за съвет

• 14 811
  • 480
  •   1
Отговори
# 360
Излиза, че точно тия с осигурените жилища накрая нищо не става от тях.

И на мен ми осигуриха жилище нашите, ама каквото съм построил след това, малко хора могат да се похвалят. Така че е до човек, до възпитание, и до много други неща. Пак съм на мнение, че при 2 апартамента, които автора ще наследи е безумие да се закопае до пенсия с един дебел ипотечен кредит. Най-разумното е каквото е предложил, да се сменят с майка му и да си гледат работите всички, но с човек като тази булка нещата не стават.

# 361
  • София
Ами той да си планира разговора и въпросите, които иска да си изясни, и да започват. Само да я намери на трезва глава.
Кротичко, без викове и драми, по възможност. Нека я попита - защо само той да осигурява средства, тя къде е в цялата работа.
Ама ние си пишем, а гълъбчетата може да са отишли вече на спа

# 362
Флейм, това за образованието на жената го видях в друг пост на автора, в друг форум. Фейсбук не съм ровила, нито негов, нито нейн.
Споменах го, защото никак не ми харесва, че жената беше изкарана ниско образована(заради предишната си заплата) и мързелива, заради трудностите си да се впише в новата среда.
Коментирам само неговите писания в нета, не коментирам нито фейсбук, нито нещо друго конкретно.
Да, може би прекрачих граница със това нещо.
Но реално не пиша нищо, което да не е сподели автора сам.
Бтв, може лесно да се изкара и фейсбук и всичко. Не за друго, а защото той сам е оставил ясни следи къде и кой е. Не съм ровила, защото наистина там работа нямам.
В началото даже подкрепях автора. Дадох му съвети. Но с всеки следващ детайл историята придобива все по различни нюанси.
Старите му писания допълват историята. И за мен изглежда много по различна от тази, която представя в момента.

# 363
  • София
Аз на негово място, не бих влязла повече.
Много ниско падна темата с тия ровеници и ваденици на подробности, които на всичкото отгоре, нямат нищо общо с темата.
И за мен поне, не е въпросът в това, кой колко може да изрови, а за чистоплътността на действието.

# 364
  • София
АбсурТ, не по-нечистоплътно от това да пишеш нереални истории за съпруга/та си.
Защото доста мъже имат навика да изкарват своите постижения голямата работа и да омаловажават чуждите.
В интерес на истината - дори 2 снимки излязоха, но не мога да преценя дали е един и същи човек - едната е много малка и е брадат.

Последна редакция: вт, 02 юни 2020, 17:06 от Cuckoo

# 365
Свекървата в случая ще им направи услуга ако ги изгони от семейните жилища. Да вървят където знаят, да се сблъскат с малко трудности и да се научат да се справят с тоя живот. Така или ще се сплотят или ще се разделят.

Това ти виждане как се съвместява с факта, че си осигурила жилища на децата си?

Или пак стигаме до прословутото "Не ме гледай какво правя, а ме слушай какво говоря"?!
Аз съм осигурила, разбирай подарила. Без условия, без да е на мое име докато се гътна. Като станат на 18 ще са си техни, да ги правят каквото искат, ако щат да ги продават, ако щат да живеят в тях.

# 366
  • София
АбсурТ, не по-нечистоплътно от това да пишеш нереални истории за съпруга/та си.
Защото доста мъже имат навика да изкарват своите постижения голямата работа и да омаловажават чуждите.
В интерес на истината - дори 2 снимки излязоха, но не мога да преценя дали е един и същи човек - едната е много малка и е брадат.

Не знам кое определяш като нереални истории, след като имаме неговите постове, а нямаме нейни отговори и реакции.
Но, ако се опрем на онова повествование, изровено от началото на връзката им, в което се вижда що за стока е момата, ще забележиш как репликите й се припокриват с днешните.
От друга страна, защо непрекъснато се набляга на това какви били мъжете "по принцип" и на тази база се правят волни заключения, вместо да се гледат фактите в съответния казус?

# 367
Детективките, намерете жената и я доведете тук Grinning

# 368
  • София
Да, не вярвам да я няма на снимките и нищо да не могат да изровят за нея.

# 369
  • Варна
Тая жена май открай време знае само едно. Аз, аз, аз. Аз се чувствам зле, аз съм сама тук, аз имам проблеми, ти нищо не си направил за мен, толкова ли не можа да намериш 20 лв да заредиш скайпа. Авторът е трябвало още тогава да й набие шута, а не сега да се чуди как да си вземе детето от нея. Ще си сърба попарата, която е дробил.

# 370
Ем, така де, форумния съд я призовава. Да идва да дава обяснения и никакво Спа дотогава.

# 371
За какво да се търси жената?
Че да гледаме сеира ли?
Или за да стане развода по-бързо?
Идеята на това търсене(при мен лично) беше да си съставя мнение за самия автор.
А той олекна доста, дори без старите постове.
Не мисля, че жена му е такава драка и мързел, каквато я представя той. Нито пък мисля, че той е горканчо, света вода ненапита.
Така и не отговори, нито веднъж, защо не са намерили вариант, в които той и детето не ходят при майка му. Нито пък откъде е дошла първоначално идеята за това. Също той като баща, по какъв начин е насърчавал връзката между майката, която обича, и детето. Защо изглежда сякаш нарочно е опитвал да ги отдели? И всъщност, хем жена му пие много, хем не била алкохоличка. Хем я мързяло да гледа, хем и на работа ходи и се грижи за домакинство. Не ми се връзва просто.

# 372
Неко, какво значи да насърчава връзката между майка и дете, та те живеят заедно в гарсониера.
Между другото доста пишещи скочиха, че майката не била алкохоличка, просто имала проблеми.

# 373
Галинор, най-малкото е да направи усилие да има място за всички в апартамента, а не да бяга с детето в друг.
Също така, защо не излизат заедно? Защо веднъж не остави майката да излезне с детето на площадката? Събота и неделя къде е детето, те двамата къде са? Защо споменава само работни дни, не казва нищо относно майката, освен че е лоша, пие и не си харесва работата.
Все още се съмнявам как така хем пие по-много бира, хем си държи хормоните в ред. Някак едно от двете не може да е вярно. Но от началото на темата, не само аз и други хора видяха несъответствия, но автора не коментира тях.
Дори и това, че жена му е ниско образована(заради което мен ме изядоха, когато намерих пост, че не е вярно) не го оспори по-никакъв начин. Едно нещо добро не каза за нея. И да, хубаво е да насърчаваш връзката с другия родител. Така се подкрепяте взаимно също.

# 374
  • София
Неко, как го виждаш ти, да те накарат насила да оставаш в гарсониерата вечерта, а мъжът ти с детето да се качват да спят другаде?
Имаш ли нужда мъжът ти да те приобщава към детето ти?
И кой може да ти се бърка в това, как и защо си решила да сложиш телевизора си някъде, а не на друго място?
Защо се очаква от мъжа да удари по масата и да нареди къщата по свой тертип, само защото е на майка му?

И друго- защо се очаква той тук, оплаквайки се и искайки съвет как да постъпи, да хвали жена си и да изтъква положителните й качества?
Човекът дава ситуацията и пита какво да прави, а тук се очаква да си разкаже житието - битието по часове и дни.

Последна редакция: вт, 02 юни 2020, 18:05 от absurT

Общи условия

Активация на акаунт