Един татко моли за съвет

• 14 766
  • 480
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Недоказаните твърдения към непознат се наричат клевета. А разследващите клюкарки, явно скучаят. Представям си какви фантастични романи създават за съседите си в мААлата.
Слепи жени и с тежка инвалидност проявяват по- сериозни грижи към децата си. Ще се повторя, но майчински инстинкт не се вменява.

# 451
  • София

Не оневинявам  жената. Явно и двамата са чешити и не си пасват. Ако жената беше амбициозна нямаше да остане с този мъж.

Аха, ако беше амбициозна, щеше да си намери още по- мекошав мъж, че да го нарита в тръстиката с по- високото заплащане?
Защо си мисля, че всяка амбиция трябва да обслужва собственото развитие?

# 452
Да де, собственото развитие. Не след 14 години да се сети, че я стяга чуждият чепик.

# 453
В сериала липсва любов.
Колкото и да има всичко пари,лукс,почивки...любов няма ли,значи няма нищо.
Детето ще ги задържа заедно до едно време.
Знам ли,противоречиви са мислите ми.Има ,,семейства"които наистина живеят като съквартиранти-заради децата ...
Мисля,че никое дете не расте щастливо и спокойно в изнервена обстановка,между родители които повече се карат,от колкото разбират.
Мисля,че ви трябва време.Не е решение сега да замажете положението и да запеете старата песен.Нека булката да стане по-отговорна.Какво е това бащата да ходи да спи при майка си,защото на булинката и се спи.Е това излиза от всякакви рамки на нормалното.Да ходи да спи в коридора !?
И в заключение мога да кажа КАКВИ ,,МЪЖЕ ИМА"?

# 454
  • Paris, France

Не оневинявам  жената. Явно и двамата са чешити и не си пасват. Ако жената беше амбициозна нямаше да остане с този мъж.

Аха, ако беше амбициозна, щеше да си намери още по- мекошав мъж, че да го нарита в тръстиката с по- високото заплащане?
Защо си мисля, че всяка амбиция трябва да обслужва собственото развитие?

Жената си е работела до раждането. Искала е да отидат в чужбина, но авторът я убедил да остане в гарсониерата. Може да е немотивирана, знаейки колко печелят заминалите и колежки, а тя в гарсониера с Мунчо.

Майка имаше подобна съседка. Все нещо не и пасваше. Разведе се, замина за Австрия, намери со работа, взе си децата. Е, в началото баща и и майка и ходеха да помагат, но сега се справя. Една годима живя сама там и си намери англичанин с къща. Преди църкаше за малкото жилище. В България работеше почасово чат пат, а там на пълно работно време от самото начало. Отслабна, все усмихната. Мъжът и беше много готин, че и имотен. Висок, красив, винаги с костюм, помагаше и. Не знам защо не се разбраха.

Не е цвете жена му, но и той не е особено активен. Имат и проблем с комуникацията. Не мога да си представя мъжът ми да иде у майка си с детето, а аз да им дрънкам, че и да ида да тропам и да правя скандали, защото веднъж отишли у майка му, а аз всеки ден съм с детето.

# 455
Това ходене в чужбина, дето ожалвате жената, че не й се е получило - как се случва според вас? Мен поне ме съмнява да е лесно като Плевен-София - спестяваш две заплати, пълниш сака, хващаш влака, настаняваш се у приятел, мама ти праща буркани, татко - пари, докато намериш работа. То тъй ако ставаше, в България съвсем никой нямаше да остане.

# 456
  • Paris, France
Това ходене в чужбина, дето ожалвате жената, че не й се е получило - как се случва според вас? Мен поне ме съмнява да е лесно като Плевен-София - спестяваш две заплати, пълниш сака, хващаш влака, настаняваш се у приятел, мама ти праща буркани, татко - пари, докато намериш работа. То тъй ако ставаше, в България съвсем никой нямаше да остане.

Както се е случило на над милион българи. Знае немски. Намира си работа, моли да и помогнат с квартира, защото е малко сложно, че искат гарант или регистрация, а за регистрация трябва квартира. Ако отива по някакви споразумения или програма има осигурена квартира. Ако отиде да работи за голяма фирма, човешки ресурси помагат с намиране на квартира. Това важи и за България.

София-чужбина ми се струва по-лесно от Плевен-София. .

Мъжът ми като ходеше в друг град му плащаха хотела ако е за кратко. Когато съм работила в друг град исках помощ с квартира, обяснявах, че имам проблем със стомаха и трябва да си готвя И предпочитам обзаведени жилище пред хотел. Винаги са ми помагали. Хотели, частни училища, старчески домове имат жилища.на място. Болници, полиция, армия имат общежития и ведомствени жилища.

Познати са идвали на работа. Намират си стая някъде, работят 6 месеца и имат право на ведомствени жилище
 Вземат под наем апартамент или купуват, обзавеждат и водят децата, ако имат, заедно с някоя бабиера, ако има.

В малките градчета е лесно.

Понякога кметствата в замиращи райони дават служебни жилища безплатно.за нужен персонал.

Последна редакция: пт, 05 юни 2020, 22:07 от Nevena Virolan

# 457
И като става толкова лесно, жената защо чака на мъжа си, дето не знаел език, да я изведе в чужбина? Нали тя е с филология, образована и т.н.?
На този милион българи не им се е случило свише, а са положили усилия, имали са гръб. В общия случай местене Плевен - София е много по-лесно от София - Берлин. Не знам защо смяташ обратното, след като сама пишеш колко трудно се намира жилище, най-малкото. Не може да се сравняват нито нужния стандарт за живот, нито шанса да има човек познати на място да ударят рамо, нито леснотата да се прибереш при фал.

# 458
Аха, направо четиристайни раздават, а в Австралия и със земя.

# 459
  • Paris, France
Гал, някой по-напред обясни, че тя искала да заминат, а мъжът и не искал, защото не знаел език. Преди да заживеят заедно тя е работила сама в Италия, тоест, не е.чакала от мъж.

Българите с гръб отиват в Брюксел на депутатски заплати. Не е нужен гръб за учители, лекари, медицински персонал, работа в хотелиерство, ИТ, търговия и много други.

Как да замине като мъжът и не иска. Моят мъж може да замине без мене в Емирствата, САЩ, вече е бил там, учил, работил, ама като не искам да ида да живея там какво да прави?

# 460
Невена, ти точно май писа, че ако жената е била достатъчно амбициозна, е щяла да остави мъжа и да заминава. Поддържам това мислене.
Мисълта ми е, че отиването в друг град и чужбина не става толкова лесно - не те посрещат с червен килим и каталог работни места със заплата 2-3к. Отива се с образование, план, спестявания и немного багаж. Трябва да си мобилен и подкован в началото. Аз останах с впечатление, че натискането за емиграция е било на принципа 'ще сме двама, все единият ще бачка да не умрем от глад в началото'. Аз не бих се преместила така. Такова местене е риск и няма нищо общо с релокация от фирма или усядане след дипломиране.
Колкото до прибирането на жената от Италия - изпитвам известни съмнения към хора, които напускат уреден живот на добро място, за да се върнат тук. Тя защо се е върнала?

# 461
Самите програми на Коменски са срочни. Свършва ѝ договорът и трябва да се върне

# 462
Вижте, аз чета само тази тема, не ровя.
Така, значи е била по програма, не е заминала сама изцяло на свои разноски? То и аз бях в чужбина като студентка. Кой мъж да набия, че не иска да ходим в САЩ?

# 463
Ама как двама .. той за детето нещо питаше за заминаването в Нидерландия.

# 464
Вижте, аз чета само тази тема, не ровя.
Така, значи е била по програма, не е заминала сама изцяло на свои разноски? То и аз бях в чужбина като студентка. Кой мъж да набия, че не иска да ходим в САЩ?

Аз познавам доста хора в сериозна връзка, които направиха компромис с желанието си да заминат или останат някъде. Та, ако си била във връзка с някого и си искала да заминете някъде, не е невероятно, че може заради него да останеш, защото искаш да си с него.

Иначе авторът е писал и за емиграция в Нидерландия заедно с детето, там какво е станало, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт