Цветя за терасата - 5

• 24 686
  • 559
  •   1
Отговори
# 150
  • забравих си мисълта...
Скрит текст:
Венета,аз слагам едно кубче мая на 10-11 литрова туба за една нощ да се разтвори. Понякога слагам и 1с.л. захар ако не забравя. На няколко пъти я раздрусвам за да се разтваря по-бързо. Поливам на следващия ден.
С мая поливам по 3-4 пъти един след друг път и после 1-2 пъти само с вода и 1 път с лактофол.
[/spoiler]

Karzz, благодаря ти. А не мирише ли после почвата в саксиите на лошо от маята?
Аз купих пролетта един препарат за цъфтеж и на цветята им харесва, но си е химия, а аз предпочитам естествените торове.  Имам и птичи тор, но той е скъп и от него слагам само на плодовете и зеленчуците.

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 00:36 от Venetta

# 151
И аз искам да поливам с мая. Не че не са нацъфтели мушкатата ми, но с повече цветове са по-красиви. Лошото е, че при мен има само суха. Ще търся в българските магазини дано намеря. Ето малко снимки и от мен.

Karzz, ако е болест, значи сме с еднаква диагноза. Мога с часове да стоя при цветятя си и ги обикалям по всяко време.

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 08:21 от Magnito

# 152
  • На плажа
Здравейте,прекрасни цветенца си отглеждате.Малко по малко и аз се зарибих, покрай вас Simple Smile Снощи, до късно пресаждах кактусчета ,прекрасен кът стана.
Скрит текст:

Имам доста мушката ,но тях ще ги наснимам ,като нацафтят хубаво Simple Smile

# 153
  • София
Добро утро, момичета.
Докато поливах цветята тази сутрин забелязах странни "цветя" поникнали в саксията? Какво може да е това? Някакъв вид гъба? Да го почистя ли от сакъзчетата?
Скрит текст:

# 154
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
гъби са. и показват, че почвата е прекалено влажна. Simple Smile
засуши малко да не ти изгният корените.
иначе не ти пречат. Simple Smile

# 155
Ах, Magnito, вината е разкошна, представям си какъв цветен водопад ще е скоро Heart Eyes. Моите едвам кретат, то вярно, че ги взех бебета, ама и времето е едноооо, слънцето никакво го няма. Газенията се отваря само за около час, чак ММ ми прати снимка онзи ден как са се разтворили цветовете, че иначе не мога да я видя Grinning

# 156
  • Бургас
Момичета прекрасни цветенца си имате!
Да Ви питам от поливките с мая, после не хващат ли мушици?

# 157
  • Бургас
Не съм забелязала да има мушици или да мирише почвата, от поливането с мая.
Наред си е всичко по цветята.
Видях разкошни цветя и кактусчета!

# 158
  • Бургас
Благодаря!  Simple Smile

# 159
  • Бургас
Току що ги снимах. Отрупани са със цвят! Първо почистих прецъфтелите цветове..
Не се виждат много ясно.

# 160
Прекрасни Heart Eyes
И аз се опитвам да стигна до "фотогенична " снимка, но още не са ми така подредени.
Пък и имам нови идеи, вчера си купих бяло сандъче и вътре се побраха три бели  саксийки, като на едно момиче от темата, дето беше показало как са и цветята.
Ще почвам лудо преподреждане, и аз много им се радвам на моите.

# 161
  • забравих си мисълта...
Karzz, merci! 😊

# 162
  • Карлово
Здравейте, имам въпрос за размножаване на мушката. Моите все още не са цъфнали всичките, но имат пъпки. Кога е най-подходящото време за отрязване на резници и вкореняване?
Тези дни хвърлих око на сакъзчето на една съседка и тя ми откърши с цвят, много е наперено, сигурно ще се хване.
Такя че режи и забождай в саксийки.

Да отбележа за маята - не е за цъфтеж, за за здрави корени и растения, така съм чела.

# 163
Ех,karzz...
Пасифлората най- сетне цъфна

И едно бабешко мушкато

# 164
  • Бургас
Много харесвам тази пасофлора Пеги!
До нас има огромна и все се каня да си  чупна клонче или да дръпна израстък, искам да я захвана. Пробвала съм преди във вода, но без успех.

Едно рахитично сакъзче

Общи условия

Активация на акаунт