Цветя за терасата - 5

• 24 681
  • 559
  •   1
Отговори
# 165
karzz,аз от Ахтопол я довлякох.
Отчупих си 2-3 клончета,но изобщо не очаквах да стане нещо,тя пък ме опроверга.

# 166
  • SF
Имам пъпки на моите мушката! Няма да са така нацъфтели като вашите, но няма да останат и само за зеленина. Simple Smile

Вие показвате саксии, отрупани с цвят. Голяма красота!

# 167
Ах, Magnito, вината е разкошна, представям си какъв цветен водопад ще е скоро Heart Eyes.
Благодаря ти! Много хубаво цъфти наистина, надявам се и да увеличи размера си.

Момичета, нуждая се от помощ. Имам (някои от вас знаят) много красива жълта кала, която получих като подарък преди месец След като отвори и последната пъпка, спря да цъфти, а аз и не очаквах, защото белите, които виждам в съседските дворове, прецъфтяха отдавна. И днес ме изненада с нов цвят. Аз обаче не съм премахнала старите вече прецъфтели. Изглеждат си съвсем здрави, само дето станаха зелени като листата. От всичко прочетено, което намерих, разбирам че трябва да ги отрежа. Но идея си нямам как.

Ако знаете само как му се зарадвах на това цветче. Може би до края на лятото ще има и други.

# 168
  • Бургас
Магнито,не мога да ти помогна,не съм гледала никога кала.
Но е много красива!

Есмее,чакаме да покажеш щом нацъфтят!

# 169
Магнито,не мога да ти помогна,не съм гледала никога кала.
Но е много красива!

Много се надявам, момичетата с повече опит да се включат. Ако не, утре ще се опитам да режа. И мини розичката в саксия ме зарадва с нова макар и мъничка за сега пъпка. Иначе е направила доста нови клончета. Аз обичам да се шегувам с късмета на начинаещият, но си трябват и познания. Не искам растенията да страдат от невежеството ми. Вчера рано сутринта им отделих доста време - чистих засъхнали листа и цветове, пръсках ги с вода, че мярнах фина паяжина по някои от мушките и се стреснах да не са акари.Тази вечер всички изглеждаха много свежи, с нови цветове. Определено се отблагодаряват за грижите.

Есмее и твоите ще нацъфтят. Чакаме скоро да ни ги покажеш!

# 170
  • SF
Ще има по едно цветче - ню-ню Simple Smile, далече от вашите гроздове.

# 171
  • Бургас
Есмее, може сорта да им е такъв.
Магни, разкошни са! Някои мушките ти и аз ги имам и ме изумяват с множеството цввтоноси! Страхотен сорт!

# 172
Да! И хубава листна маса направиха. Къси дръжки на листата, някак сбити, ако ме разбираш. Цветовете също не стърчат прекалено.

# 173
  • забравих си мисълта...
Да ви покажа цветята, които са по главната улица, както и по страничните на нея улици. Много са красиви.

# 174
# 175
  • Карлово
Венета прелестни са. За тях обаче се грижат професионално.
Аз опитах да садя едни бели петунии за да станат като в Пловдив преди 2 години, но само една стана и за кратко.

За калата - рязането на цветът не е нищо особено - с остъ6р нож възможно най-ниско се срязва дръжката на цветa.
Аз имам стайна от миналата годиna и се мъчи 2 месеца да се събуди с едни хилави листенца.Ще видим какво ще стане.
И на двора имах няколко, но бяха на сянка и не цъфтяха, скоро ги оскубах и подарих на жена с голям слънчев двор.
Вчера гледам една отделенa в другия край на двора ни цъфнала. Да не бях се разделяла с всичките от сенчестата страна.

Последна редакция: вт, 09 юни 2020, 16:55 от ДамаТрефа

# 176
  • забравих си мисълта...
Anyyyone,  ако питаш мен, това е в Австрия.
ДамаТрефа, доколкото знам, ги засаждат в подходяща почва, също подбират цветя, които се понасят взаимно и даже са си полезни едни на други, ползват и тор за продължително действие, да кажем за 6 месеца и после само ги поливат. Мисля, че им слагат в почвата и препарати да не никнат плевели и така, каква ли не химия. За съжаление без такава химия няма как да постигнат този резултат.

# 177
  • Бургас
Момичета, не мога да не се похваля, каква нежност получих от Бисерка!
Много съм й благодарна!

# 178
За калата - рязането на цветът не е нищо особено - с остъ6р нож възможно най-ниско се срязва дръжката на цветa.

Много благодаря! Така направих, дано има сила за повече цветове до края на лятото. После ще мисля как да вадя грудки и да пресаждам на пролет.

# 179
Diorela, благодаря за съветите! И според мен са много бледи. Май наистина се престаравам с поливането.
blackcat6 - за това Нуреле ли пишеш -https://www.sortovisemena.bg/287-nurele-d ?

Извинявам се за късното включване, точно за Нуреле-Д иде реч, веднага ги изтребва Hands Ok Hand

Общи условия

Активация на акаунт