Цветя за терасата - 5

• 24 707
  • 559
  •   1
Отговори
# 225
  • забравих си мисълта...
Venetta, страхотни са сандъчетата, много готини и свежи цветове, но на мен очите ми останаха в цвета на дивана Two Hearts !
Natt, много ти благодаря! И твоите цветя, и тераса са прекрасни. Човек с удоволствие да седна, да си почива и наслаждава на нея, истински благодат. Heart Heart Eyes
Скрит текст:
За холовата гарнитура ако знаеш какво обикаляне падна докато намеря този цвят, че секцията е бяла и отпред с такъв цвят. Но накрая търсенето ми се увенча с успех. Blush

Благодаря, Venetta!:) Ще предам на девойката  пожелания.

Много ми харесаха сандъчетата, много!
Хем семпло, хем ефектно и свежо!

Оуу, Blush не знам защо реших, че съм прочела, момчето, извинявай, Бисе! Отивам да си поправя писанията и да се срамувам в ъгъла!
Да ти е живо и здраво момичето и много радост да ти носи! Heart

# 226
Страхотна е, уникален цвят, много много ми харесва, сигурна съм, че не живееш в България Simple Smile !

# 227
  • забравих си мисълта...
Страхотна е, уникален цвят, много много ми харесва, сигурна съм, че не живееш в България Simple Smile !
Още веднъж ти благодаря Natt. Heart В Австрия съм, но повярвай ми и тук е трудно да се намери нещо наистина хубаво по отношение на цветовете. В каталозите имат прекрасни неща и цветове, но в магазините все едни безлични и скучни цветове. Но тогава просто имах огромен късмет и за стаите на децата, и за хола, и за кухнята. Малко след това пак изчезнаха хубавите цветове и сега от около три години само сиво, и дрехите, и мебелите, всичко. А аз никак не обичам сиво, както и кафяво. Много са ми безжизнени, скучни. Blush

# 228
Venetta, но моля те, няма за какво да се извиняваш:) Обърнах внимание на милите пожелания, а не детайлите!

Много ме развълнувахте всички!

А, в Австрия много ми харесаха традиционните дрехи. За малко да си купя, но като видях цената и леееко ми прилоша:)

Като на тази дама например. Позволих си да я фотна :

# 229
  • забравих си мисълта...
Да, Бисе, те имат много красиви народни носии и ги обличат на официални случаи. Аз навремето като видях такава рокля в списание Burda и се вдъхнових много.
К упих си го и си уших роклята. Това списание има уникални кройки, мното са точни. А тогава още не знаех, че един ден ще живея в Австрия. Blush

# 230
Ооо, Burda! Помня го, баба ми  беше шивачка. Бяхме абонирани и за " Модишен машен"( или нещо подобно, беше преди 100 години)😃

# 231
  • забравих си мисълта...
В BG се продаваше до 1990. След това не знам дали го е имало. А аз изобщо не съм учила как се шие. В самото списание всичко е описано чудесно и с помоща на една съседка успях да се справя. 😊

# 232
  • Бургас
Списание,, Верена" имам, за,, Бурда,, трябва да проверя.
Аз имам слабост към Дойчланд ❤️ Много ми е на сърце всичко!
Харесват ми тези сандъчета, много весели и свежи цветове.
Нати, идеите за цветарниците ги взимам под внимание, но проблема е в моите тераси и най-вече прозореца. Ще го мисля с времето.
Добри, ако ти остане излишна кливия, задели и за мен. Надявам се да се видим лятото и да ти дам обещаното. Не съм те забравила!
Аз вече  започнах да бучкам в кофички от кисело мляко.
Забелязвам,че много от мушките ми образуват семена. Миналата година сякаш не беше така.

# 233
  • SF
по-прасковена е.
показвала съм снимки, ще ги потърся пак. Simple Smile
нещо такова Simple Smile

Имам това цвете от 30 години. За първи път ми цъфти.
Не съм му сменяла саксията, пръстта - нищо. Държа си го, защото ми е някакъв спомен.
Е, цъфна!

# 234
Приятни са носиите на австрийките, но не могат да се мерят по красота, багри и разнообразие с българските.
Ето едно ателие, което произвежда и съвременни модели с елементи от нашите носии. Много красиви облекла!
https://www.facebook.com/Askia-Ltd-Atelier-%D0%90%D1%82%D0%B5%D0 … -713465772044283/

# 235
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
карз, давай адрес и пращам в понеделник. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
лятото се очертава... учебно Sad SadSad

# 236
  • забравих си мисълта...
Diorela,
Скрит текст:
българските носии са прекрасни, но са много сложни за изработка. Изискват огромна сръчност и точност, докато австрийските са малко по-различни рокли. Може би и затова все още се носят по празниците като официално облекло. Въпреки че са без особена трудност при изработката им, те са много скъпи, между € 1000,00 - € 1700,00 имам предвид истинските. Иначе сега продават от най-обикновени платове, които не са наистина това, което е истинската им носия и те са между € 130,00 и някъде €250,00. Ако австрийците имаха като нашите носии, не искам и да мисля, каква щеше да е цената им при всичките тези сложни бродерии.

И сега по темата. Бях ви споменала, че преди около 2 години бях поръчала семена за цветя. Онзи ден посадих три вида от тях. Дали ще се получи нещо не знам. Страницата от която ги поръчах е китайска и описанието как се процедира е едно и също за всички цветя. Ако до две седмици нищо не се получи, значи няма да се получи.
Тези цветя би трябвало да поникнат.
Снимките са от китайската страница. Любопитна съм ако семенцата поникнат дали наистина цветята ще са така красиви.

Скрит текст:

А тези ги поръчах на 02.06.2020 но ще дойдат някъде през юли. Да видим дали на митницата ще ги допуснат. Иначе китайците пишат, че са дезинфекцирани, но ще видим.

Скрит текст:

# 237
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и аз ще чакам да видя Simple Smile Simple Smile Simple Smile

първото е лилиум, по принцип се отглежда от луковица, има начини за размножаване от "чесънче" на луковицата и от псевдобулби, малки черни топчета в основата на листата, но докато стигне до цъфтеж ще минат години.
за мушкатите не мога да кажа нищо, купувала съм семена, става, макар и бавничко, но при мен станаха точно 'бабешките" мушкати, които има във всяка селска къща.
за "дамското сърце" не мога нищо да кажа. многогодишно е. знам, че бабите си разменяха коренища. от семе не знам какъв ще е резултата.

# 238
  • Бургас
карз, давай адрес и пращам в понеделник. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
лятото се очертава... учебно Sad SadSad
Ееее, Добри, сериозно ли?
Надявах се, лятото да се видим и да менкаме на живо!
Бързо да учите!

Да покажа сакъзчетата ми, очукани и мокри от вчерашният дъжд! Повечето цветчета са изпадали. След малко ще ги пощя да ги почистя.

И една нежност❤️🍀

Последна редакция: сб, 13 юни 2020, 09:13 от karzz

# 239
Карзче, и моите на нищо не приличат след тоя дъжд вчера, като си изпия кафето, се мятам да измия терасата и да ги почиствам и аз. Детелината ти е чудна, наистина много нежна.

Общи условия

Активация на акаунт