Цветя за терасата - 5

• 24 352
  • 559
  •   1
Отговори
# 390
Ами аз писах и онзи ден,ако ще е по-удобно за всички,за мен е ок. Наистина се припокриват двете теми. Онази е към края си,така че като стигнем 50 страници,ще помоля да я заключат и ще пишем в една обща.

# 391
И аз прветствам идеята за обединение на двете теми, защото прескачам и в двете , то повечето участници са така.
Но нека темата да не е само "Цветята", за да не тръгнат ентусиасти с картинки и статии Joy
Предлагам да е "Нашите цветя" , или нещо подобно.

И да не е само спам, намирам по листата на почти всичките си растения едни много, много малки бели "чертички", като ги смачкам, личи, че е биологичен вид. Ох, как обяснявам. А и не зная толкова малка гад дали мога да я снимам със зуум. Та си питам, имате ли представа по това семпло описание, какво е туй нещо ? И да третирам ли превантивно и с какво.
Дио, много ми хареса описанието ти за торовете , чудесен пост Flowers Hibiscus

# 392
  • Варна
Сещам се за какво говориш, и аз съм виждала. С препарат за листни въшки ги моря.

# 393
Ох, tays, умори ме. Заливам се от смях. Винаги ще има такива постове. Няма как, има съвсем начинаещи цветари.

И аз си мислех точно за Нашите  цветя, но написах по-общото. Дори се замислих дали да не е Цветя, декоративни храсти и дървета. Щото много хора си гледат и такива по терасите, в дворовете. Датурата ( бругманзия), например, за която скоро говорихме, не е цвете, а храст. Мащерката, лавандулата, розмарина също са храсти, а има много иглолистни дръвчета в саксии...

Anyyyone, ако искаш затваряне на другата, нека дадат линк към тази и да напишат, че се обединяват темите.

# 394
Ама то цветята в нашия дом си включва и тези за тераса,и в градината,щото тя нали е част от нашия дом. 😃😃 Май по-скоро тази трябва да заключим и да се местим в другата. “Нашите цветя” е добре според мен.
Ако някой има желание и му се занимава да пусне новата обща тема,нека да пише. Аз не държа да ги пускам,но като стане 51-2 страници пускам,за да не ни заключат.

# 395
  • Бургас
И аз съм ЗА обединяването на темите!
Модераторите мисля,че няма да направят проблем!

# 396
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
модераторите не правят проблем, ако ние не вземем да се дракаме. Simple Smile
предлагах да е една тема преди време и .. да кажем, че не се прие. Sad

а за мен е странно да пиша за петунии в градината, петунии в дома и петунии на балкона Simple Smile
цветята в дома лятото стават или "цветя на балкона" или "цветя в градината" ...
и грижите и вредителите са едни и същи...
но тогава повечето хора предпочетоха две и даже три теми и така остана.

# 397
Може в заглавието на темата да е например Нашите цветя- в дома, на терасата и в градината , или нещо от сорта, че да няма недоволни.

И да благодаря на Месечинка. Прочетох за листните въшки и сега ги нафутках със сапунен разтвор. Свиха се гадовете Trollface веднагически.

Само дето четох, че това ще ми прогони калинките . И вече видях една на стената тъжно и самотно да стои.

И да питам - кога пак да ги пулверизирам. Хубавичко ги окъпах засега.

# 398
Нямам претенции как да се казва, както решите , така. Но ще е добре да се обединят всичките цветарски  теми, че ми дотегна да бродя като 'цветарка' от тема в тема и взех да ги изтървам вече. Joy

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 14:50 от Diorela

# 399
И аз съм съгласна за обединяване на двете теми, нямам никакви претенции как да се казва темата.

# 400
Ами честно казано аз не влизам в другите теми и пиша само в тази, но аз съм човек който не гледа стайни цветя освен един бенджамин, а само балконски и затова нямам объркване. Ако все пак я обедините, ще продължа да я следя и тук-там да ви се изфукам, обещала съм, само да цъфнат както трябва Simple Smile
Нямам претенции за заглавието Simple Smile

# 401
Тогава предлагам да е само Нашите цветя. То се подразбира,че е за всякакви цветя. Ще сложа линкове и към двете теми и инфото за торенето. Само да стигнем и на тази до 50 страница и ще пусна. 🌺

# 402
Излиза, че масово ни е писнало от няколко теми.
Както е тръгнало, дали да обединим и тази - Какво е това цвете?  Макар, че тя е доста специфична, тук доста често има същия въпрос.

# 403
И за мен няма проблем за обединение на темите, само ще помоля за линк, когато стане това, че следя само тази тема.

Вижте какво намерих в едно от сандъчетата с мушкато. Видях една буболечка да влиза в пръстта, приличаше на пчела, може би е земна пчела. Разрових и надолу в пръстта имаше навити като рулца листенца. В едното имаше и нещо като личинка. Въпросът ми е дали тези буболечки пречат на цветята. Мушкатата в сандъчето са добре засега.
Скрит текст:

Скрит текст:
Сгреших май с отглеждането на един импатиенс (циганче). Напръсках с Моспилан, имаше паяжинки под листата.  На източна тераса е, зад други цветя (на пъстра сянка), мисля, че преполях. Какво друго бих могла да направя, за да го спася? Благодаря!
Скрит текст:
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 15:20 от Fortuna

# 404
Излиза, че масово ни е писнало от няколко теми.
Както е тръгнало, дали да обединим и тази - Какво е това цвете?  Макар, че тя е доста специфична, тук доста често има същия въпрос.

Мисля, че тези които задават въпроси за конкретни цветя трудно ще си проследяват отговорите, това за хора, които не пишат редовно де. Темата ще им излиза все с нотификация за нови отговори, а те може въобще да не са по техния въпрос и да им се налага да изчетат страници с информация докато стигнат до техния отговор. Само така си мисля де, може и да греша...

Общи условия

Активация на акаунт