Цветя за терасата - 5

• 24 351
  • 559
  •   1
Отговори
# 405
Да,отделно на мен например тази тема за Кое е това цвете не ми е много интересна,защото не мога да помагам,не знам цветята и така. Тези двете само ще обединим.

# 406
Излиза, че масово ни е писнало от няколко теми.
Както е тръгнало, дали да обединим и тази - Какво е това цвете?  Макар, че тя е доста специфична, тук доста често има същия въпрос.

Мисля, че тези които задават въпроси за конкретни цветя трудно ще си проследяват отговорите, това за хора, които не пишат редовно де. Темата ще им излиза все с нотификация за нови отговори, а те може въобще да не са по техния въпрос и да им се налага да изчетат страници с информация докато стигнат до техния отговор. Само така си мисля де, може и да греша...

Като чакаш някой да ти даде конкретен съвет, ще си следиш и за отговор, а после може и да се отпишеш и да не ти излиза съобщение.  Другият вариант е, сядаш и почваш да четеш, научаваш доста неща и разбираш каквото те интересува. Като пречат съобщенията, не питаш.
Ами какво ще стане, ако няколко души спрат да следят всички цветарски теми, конкретно  Кое е това цвете и да отговарят?  Добри, например.
Мисля, че повече трябва да се ценят времето и усилията на редовните потребители. А тези, които влизат от дъжд на вятър и без това не допринасят с нещо съществено за развитието на темите.  Прави ли ви впечатление, че Любознателна отдавна не е писала в тези теми? Явно и на нея й е дошло в повече, а тя е човек, който има много знания и опит.

Ще дам и пресен пример - дори Бубанка е питала за разпознаване на цветя в другата тема, защото там ще видят повече хора. https://bg-mam.ma/p/1212673/40910458 А наскоро  се коментираха мушката, сакъзчета, кактуси, рози и т.н.  в темата Цветя в дома. Тук същите коментари. А има и отделна тема за розите....

Както каза Добри, във всяка тема коментира петунии.

# 407
  • София
Имам въпрос за петуниите.
Моите ги купих за каскадни, вече прецъфтяват. Дъждът обрули цветовете - колкото бяха останали, нови пъпки не се виждат. Какво да ги правя сега? Ще се върнат ли към живот? Или мястото им в съндъчето може да заеме друго цвете?

# 408
  • Варна
Естествено, че ще се върнат, петуниите цъфтят цяло лято, че дори до средата на есента. Не са пролетни цветя, които да цъфнат два пъти и да ги изкорениш, тепърва растат и цъфтят.

# 409
  • Карлово
Може да ги поокършиш малко, за да се разклонят по-хубаво, да не са едни редки пръчки.

# 410
Имам въпрос за петуниите.
Моите ги купих за каскадни, вече прецъфтяват. Дъждът обрули цветовете - колкото бяха останали, нови пъпки не се виждат. Какво да ги правя сега? Ще се върнат ли към живот? Или мястото им в съндъчето може да заеме друго цвете?
Здравейте, и аз имам същия проблем, но със сакъзчетата, много нацъфтяха, но сега вече прецъфтяват, а нови пъпки няма, само листа. Дали е от неподходящи торове, четох в предишните мнения, че е важно съотношението между съставките, а аз торя с някаква течна тор от Лидл за цъфтящи.  Или защото все вали и няма слънце... Също така трябва ли да ги подрязвам? Мушкатото пуска нови пъпки, но сакъзчетата не.

# 411
И моите петунии нямат много цвят, но ще се оправят като пекне слънцето ... някой ден Grinning
Днес, като се прибрах, гледам вятъра съборил нещо и ми отчупил цяло клонче на едната винка, барабар с 4 цветчета. Доплака ми се. Поглеждам бегонията - листата станали меки, цветовете обрулени. Още повече ми се доплака Confused
Надявам се като се оправи времето след няколко дни, да се стабилизират отново.
А бях толкова щастлива с едно бебе адениум, което и аз не знам защо го купих

И гайлардиите много ме усмихнаха, нямам търпение да се отворят всичките им пъпки

# 412
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ще са като цветно облаче. Simple Smile
не съм опитвала, но защо не сложиш винката във вода? може пък да пусне коренчета... нищо не губиш.

# 413
На петуниите им махах прецъфтелите и хвърляха нови пъпки, поочисти ги и ще тръгнат. Аз съм имала петунии до първи слани след изрязване през август направо се възстановяваха и тръгваха наново с пълна сила. Тази година обаче удържах и един корен петуния нямам... Не съм имала проблеми с въшки по тях, но две поредни години ги мореше брашнена мана...

# 414
  • София
На петуниите им махах прецъфтелите и хвърляха нови пъпки, поочисти ги и ще тръгнат. Аз съм имала петунии до първи слани след изрязване през август направо се възстановяваха и тръгваха наново с пълна сила.

Какво означава да ги поочстя? Надали е само да махна увехналия цвят. Нещо под/около него ли трябва да отрежа?
И това изрязване - за което си спомням, че съм чела споменато тук - какво е? Кога се изрязват и докъде?
За първа година имам цветя в съндъчета и питам като новобранка. Simple Smile

# 415
Ами аз пречупвам там където е цъфтяло, не само да се изтегли фунийката, а да се пречупи връхчето. Не знам дали го обясних, моля някой по-добър да се включи и да даде подробни указания Simple Smile

Когато не са хубави режа с ножицата на 2-3 см от почвата, но твоите са още млади и здрави растения и не бива така грубо. Беше ли сложила снимка?

# 416
  • Варна
Отрязваш цвета с дръжката. А ако няма признаци за активен растеж режа върховете, за да се разклонят.

# 417
Благодаря Добри, ще опитам с винката. Тя си е жива де, ама аз така я чакам да се покрие с цвят и да напълни саксията. Бавно расте, мисля, че и трябва слънце и топло време. Една дама, май Magnito, поства снимки, е очите ми остават в нея - хубава, богата. И без това министърката каза, че октомври ще има летен сезон, та може и моите цветя да развихрят тогава Joy

# 418
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
поетът е казал "септември ще бъде май", но нещо ги е разменил - май беше септември.
Sad силно се съмнявам да има лято през октомври .

# 419
Благодаря Добри, ще опитам с винката. Тя си е жива де, ама аз така я чакам да се покрие с цвят и да напълни саксията. Бавно расте, мисля, че и трябва слънце и топло време. Една дама, май Magnito, поства снимки, е очите ми остават в нея - хубава, богата. И без това министърката каза, че октомври ще има летен сезон, та може и моите цветя да развихрят тогава Joy
🤣🤣🤣 А те цветята дали разбраха какво ги е орисала министърката

Общи условия

Активация на акаунт