СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 22

• 27 771
  • 801
  •   1
Отговори
# 165
  • софия
Ето видеото с инструктажа за зрелостника - https://www.youtube.com/watch?v=tSdIMuaHgyY&feature=youtu.be
Много ясно се вижда, че маската може да бъде свалена.

# 166
Потресох се! Часове с маска! Това е....престъпление!
И аз така мисля. Пълно безумие. Дъщеря ми е с очила, които постоянно се замъгляват. Стоенето два часа и половина с маска ще се отрази сериозно на представянето и. Да не говорим за липсата на кислород.
Аз смятам, че до 14-ти ще падне забраната за маски вътре. Но независимо от това престараването на квесторите е отвратително. Те да стоят с маски, шлемове, костюми или каквото решат, щом ги е страх. Редно е да оставят децата да работят и дишат спокойно по време на изпита. Никой не е там, за да заразява квесторите нарочно.

# 167
Видеото не е нормативен документ.

# 168
  • София
мерки за сигурност, за да няма основание за претенции за обезщетяване. Рехава маска е тази от тензух, рез която се диша или тип човка с клапа.

специално четох за маските с клапа - те улесняват единствено издишването, но не и вдишването. пак си е тесла.
маската от тензух пък няма да пази детето в тесните места - фоайета, коридори, където неминуемо ще има скупчване на много деца и е добре да се носят маски реално.

# 169
  • софия
Имам маска с клапа. Ужасна е, още повече се задушавам с нея. Най-удобна и приемлива за мен остава медицинската маска.
Детето има и една псевдо от 2 парчета обикновен плат. Казва, че и с нея не се задушава.

# 170
  • София
За очилата - бях писала и преди. Намажете стъклата с течен сапун и след изсъхване полирайте с мека салфетка. Не се изпотяват така.

# 171
Видеото не е нормативен документ.
Когато е качен на сайта на РУО вече е различно.

# 172
Въпреки това, нека юрист каже.
Аз друго не разбрах - какво става ако температурата на входа покаже 37,4?

# 173
  • София
От това, което аз гледах в няколко интервюта на директори, ако при някой се измери повишена температура, изчакват няколко минути (може да е бързал или да се е притеснил), следва второ измерване и преглед за грипоподобни симптоми (това не знам как точно ще се случва). Ако и втория път температурата е висока, медицинското лице ще прецени как да се действа - при всички положения детето ще бъде изолирано. После или ще се обаждат на родител, или на Спешна помощ.
Има ли вариант детето да полага изпит самО в стая, не разбрах.

# 174
Изпратих запитване до МОН във връзка с маските. Дано да ме отразят.

# 175
  • София
Вчера си говорих с една приятелка. Водила детето на лекар с направление, била като цяло притеснена; слезли от топлата кола; е на нея дистанционният термометър, с който ги посрещнали на входа на болницата отчел 37.4. Това преди месец; никой не се е разболял оттогава.

# 176
  • София
И аз писах.

# 177
Боже, какво доживяхме! За 37,4 Спешна помощ, може би Националната гвардия трябва да извикат, да отцепят района.
Някъде по новинарските сайтове видях снимка на квестори в пълно бойно снаряжение - в защитно облекло от до, сякаш влизат в лаборатория с най-висока степен на защита. От Пазарджик беше снимката.
Мерки за сигурност, но всичко това наподобява комедия на абсурда вече.
По улици, паркове, магазини е препълнено с хора, млади, стари, всякакви. Заведенията покрай които ми се е случвало да преминавам са претъпкани. Вярно, досега само отвън, но вече и вътре. А на изпит, където има само по десет деца в стая, всеки на чина си,  ще вземат мерки все едно са ходещи бактериологични бомби. Наистина имам усещането за някакви паралелни светове.

# 178
  • София
Пълно безумие е това.
Всички тераси на заведенията са опаковани със стъклени витрини и се получават сто процента затворени помещения, в които хората седят с часове. Това до вчерашната юридическа реалност с използване само на тераси.

# 179
Доста е смешно, да. Ама реално каквото и да направят все ще има недоволни. Има заповед за носене на маски на закрито, как да направят изключение за матурите.
В сградата,  в която работя направиха едни прегради между бюрата. На никой не му харесват, грозни били, мръсни и т.н Преди това роптаеха, че няма да се върнат на работа, защото няма два метра дистанция между работещите. Едните казват, че не могат да дишат с маска, други се сърдят, че някои не си носят съвестно маските и ги застрашават. Пълна лудница. Ще се изпокарат.

Общи условия

Активация на акаунт