СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 22

• 27 775
  • 801
  •   1
Отговори
# 150
За маските аз го разбрах чак като попитаха специално другите, децата не са имали изобщо време да разсъждават и да се разправят, просто си пишат, имало е драми с някои, които си излизат- ама какво се къса, ама къде се пише...
Моят съвет е за лека маска, за всеки случай Sad
На место няма смисъл от разправии с квестори и т.н. ...и макар да твърдят друго, явно квестори не е имало и са събрали хора, дето седят и се чудят...

# 151
  • София
Еййй тези квестори по-католици от папата! Значи всичко зависи от тях.

# 152
  • софия
Дано поне ги обучат кой свитък къде и как се прибира. Че после, не дай си Боже, децата ще отнесат тяхното незнание и грешки.
Права е Мария, че детето трябва да е подготвено и да не разчита на квесторите за указания.

# 153
  • София
Моят съвет е за лека маска, за всеки случай Sad

няма такова нещо като "лека маска"! с всякаква маска е трудно дишането, изпотяват се очила и т.н.

по-скоро трябва да се вдигне шум сега, за да има време да дадат ясни публични указания за НВО.

това е пълно безобразие - министърът лично казва, че може да се махнат маските вътре, някой сульо ще решава на място да тормози децата...

едит: може ли имейл адрес, на който пишете до МОН (щото на сайта им има купища)? искам да им драсна едно запитване.

Последна редакция: пн, 01 юни 2020, 15:43 от jam

# 154
Дори за ресторантите имало наредба официална, че маската е задължителна само, когато човек се движи в помещението, но не и когато стои на масата!

# 155
И на какво да се позовем?

# 156
  • София
Искрено се надявам на 14 юни да отменят "извънредната ситуация" и със заповед да се премахне изискването за задължителни маски Hands Pray
Знам какво казаха наскоро от Щаба, но досега 100 пъти казваха едно и после заповедите бяха коренно противоположни.

# 157
  • софия
Лошото е, че 14-те е ден преди 15-ти и преобладаващо няма да са запознати, ако отпадне. Нямам никакво съмнение в това.
Отделно, квесторите са на определена възраст и ги е страх за собственото им здраве. Изобщо няма да се интересуват официално, неофициално.

# 158
  • София
аз вече изпратих един имейл с въпрос и молба за еднозначни указания до МОН и РУО-София.

съветвам и останалите интересуващи се да го направят.

# 159
  • Някъде в Европа...
Може ли снимка на стола, Air? Simple Smile че и аз тр.да купувам.
Заповядай:

За игри и лежане е много удобен, но по мое мнение не става за писане на домашни...
От Е-Маг го взехме ..

# 160
  • София
Потресох се! Часове с маска! Това е....престъпление! Дайте мейл , на който да пиша!

# 161
  • софия
Сега питах приятелка с 12токласник. Без маска само да пият вода. Приятелят му, в друго училище, е можел да свали маската.
Положението е ясно. Като всяка година. Според зависи.

# 162
И на какво да се позовем?
На видеоинструктажа от сайта на РУО? (Минута 3:33)
Да направим искане да има фициално становище по въпроса?

priemna@mon.bg
rio_sofia_grad@mon.bg

# 163
Все си мисля, че до 15ти ще отпадне това, а и вече няма да ги е страх толкова тия квестори

# 164
Юристът в мен сработва. Смятам, че указанията децата да са с маски е, за да се предпазят от търсене на отговорност от тях за заболяване и последиците от него заради насрочване на присъствени изпити. В заведението човек отива по собствена воля и носи пълната отговорност за последиците от нея. За провеждането на НВО МОН е взело решение как да се проведе. В този смисъл няма да отменят указанията, ако няма на национално ниво отпадане на предпазните мерки в закрити помещения. Аналогична е ситуацията в съдилищата - задължителни мерки за сигурност, за да няма основание за претенции за обезщетяване. Рехава маска е тази от тензух, рез която се диша или тип човка с клапа.

Общи условия

Активация на акаунт