СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 22

• 27 734
  • 801
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Един такъв смешен въпрос: камерите в стаите ясно че занемат образ, но записват ли звук? Това по темата с дърдорещите квестори.
Като цяло се прави запис на носител и се преглежда при възникнал проблем или?

# 196
  • София
Едва ли навсякъде има камери...

# 197
  • София
Аз знам, че видеонаблюдението е задължително при ДЗИ и НВО.
Ето ми го отговорът (частичен) на въпроса всъщност Grinning
https://btvnovinite.bg/bulgaria/obshtestvo/zadalzhitelno-videona … -tazi-godina.html

# 198
За НВО видеонаблюдението не е задължително.

# 199
  • София
За ДЗИ, да, за НВО - Дидева вече е казала..

# 200
Аз пък бях написала за това в темата за коронавируса и са ме изтрили. Абе да минава...русалката е права, и аз предпочитам детето да не губи време в спор с Квестор.

# 201
пенсионирана русалка, аз изобщо не твърдя, че хуманитарно насочените задължително се справят по-добре от математиците в усвояването на чужди езици. Но не и задължително да си добър математик, за да усвояваш с лекота чужди езици. Има си много умни и талантливи деца, които във всичко са перфектни.  Но трябва да има възможност и за децата, на които просто им се отдава ученето на чужди езици да имат достъп до хубавите езиковите гимназии без да има задължително условие да са отлични  и по двата предмета . Поне така си мисля, че е редно. Но пък ако хубавата гимназия е награда за трудолюбие , то тогава сегашната форма е ок.

# 202
  • София
Училището може да е хубаво, по-хубаво, най-хубаво. Зависи по чий аршин се мери.
Най-доброто винаги се е приемало като награда за нещо, в случая труд.
Така е с училищата, с университетите, с добрите работни места, осигуряващи добра среда, комфорт и добро заплащане... Никъде и за нищо най-добро не важи идеята, че всички трябва да имат достъп до него.
Проблемът е, че няма златна среда в нашите училища. Може би за София може да се каже, че има...

# 203
Квестори от матурата днес .. Вярно ли?  Че те учителите още две години няма да влязат в час
https://petel.bg/Mariya-Laskin-vav-Feysbuk--Ne-tova-ne-sa-lekari … Q4xVCp4MFs1HNAtrY

# 204
Вярно е, при нас са били с бели костюми. Ръкавици и маски през цялото време. Нали писах Sad

# 205
Хаха, много са готини квесторите Simple Smile
Слънчевата,  аз нямах предвид всички, а децата с интерес към чуждите езици и евентуално отличен резултат на хипотетичен изпит по език , независимо че не са с над 90 точки на НВО. Което не вярвам да е чак толкова неприемливо за една езикова гимназия.
Странно ми е защо повечето родители са склонни да искат допълнително сито за математически гимназии, а за езикови не.

Последна редакция: пн, 01 юни 2020, 21:37 от Amanda.D

# 206
Колко гимназии с профил чуждоезиков ( или СУ с такива паралелки) са избрали оценката по чужд език за балообразуваща? Признавам си, не съм проверявала.

# 207
  • sofia
Днес дребното постоя половин час с маска, докато ръцаше на компа. Каза, че не му е много дискомфортно.
Аз пък имам заведен съдебен иск през септември 2019, познайте за кога насрочиха първото заседание по делото - 16.06.. тъкмо нямало да перкулясам за НВОто, а ще си имам и други грижи.... това беше мъдрото заключение на мъжа ми Joy

Дидева, изброих грубо 28 паралелки за софийските училища.

# 208
Аз имам големи притеснения дали на моето дете му се отдава ученето на език. Досега тя е учила само АЕ и съвсем малко (2-4 клас при една странна жена) РЕ. С АЕ бих казала, че се справя добре, учи го с удоволствие, напредва, но с руския хич не се получи. За всички съвременни деца АЕ е лесна работа, той ги заобикаля и те го усвояват с лекота. Та не зная дали и как би се справила с нов език. От тази гледна точка не зная дали изпит по АЕ, който на всичкото отгоре е изучен извън училище и съвсем не е конкурентно да се проведе като НВО, би бил подходящ за подбор за ЕГ.

Колко гимназии с профил чуждоезиков ( или СУ с такива паралелки) са избрали оценката по чужд език за балообразуваща? Признавам си, не съм проверявала.
Аз 21 ги изброих и нито една не е ЕГ, а са все СУ-та.

# 209
  • София
Аманда, погледни нещата от различна гледна точка. Представи си, че училищата са търговски дружества, които привличат клиенти с обещание за светло бъдеще. Joy
Каква би била най-простата рекламна кампания от тяхна страна? Да покажат какво бъдеще са осигурили на настоящите си клиенти. С какви клиенти могат да постигнат най-лесно такова бъдеще - с всестранно развити.
Още повече, че както казаха вече, ЕГ не са хуманитарни гимназии.

Общи условия

Активация на акаунт