СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 22

• 27 636
  • 801
  •   1
Отговори
# 225
При изготвяне на онлайн тест лесно можеш да цъкнеш отметка за верен отговор на грешно място. Но не виждам проблем да си признаеш, че си сгрешил и да провериш тестовете лично.

# 226
  • София
Има такъв типаж хора, които за нищо на света не признават, че са сгрешили. Разбира се само можем да гадаем какъв е случаят.

# 227
Е, много учители се имат за безгрешни. Всеки може да сгреши, но не всеки има сила и  достойнство  да го заяви  открито.

# 228
  • у дома

А това започване на английски език от 0 в първи, пети и девети клас е голяма загуба на часове в нашия случай, но това е положението.
Моето е започнало да учи ае от 2ри,не от 1ви и в пети си продължиха,не са започвали от 0та..Виж догодина ако влезе където иска  ще е РИЧЕ ае и със сигурност ще започне от 0та.По принцип в 5ги клас се започва от 0та втори чужд език,та затова ми е чудно...

Аз съм в потрес за маските,а се бях успокоила след клипчето,че сънувам едни ужасии кокво моге да стане... При нас отзиви от 3 разл училища-3 версии-в едно при сядане са им дали да си свалят маската,в др са можели да си я смъкват  да не е на носа-в третото не са давали смъкване,нито да се свалят-ужассс просто.

# 229
Светле, при нас в пети клас имаше деца, които не бяха учили ае в училище преди това. И си започнаха от 0, ужким с по-бързо темпо, но все пак от 0.

# 230
  • София
Преди три години в магистратурата за начална педагогика на такава неграмотност се нагледах, че само при мисълта, че "колегите" един ден ще преподават и ми настръхваше косата. Бях взела да снимам някакви лекции - в един параграф от 3 изречения имаше 8 грешки.

# 231
  • София
Наборът беше в първи клас, по Бит и техника щяха да правят сандвичи и госпожата беше написала в тефтерчетата на децата какво да носят. На първо място се мъдреше думата "филий". Smiling Imp Написана от човека, който трябва да ги научи да пишат правилно.

Последна редакция: вт, 02 юни 2020, 07:46 от грейпфрут

# 232
  • София
Като видя множествено число с "й" и "Здравей те" направо ме втриса.

# 233
Здравей те по едно време го пляскаше автокоректора, лично ми се случваше и беше ужасно Simple Smile
За Филий обаче няма извинение Simple Smile

# 234
Истината е, че през последните години в специалности като начална педагогика не се записват хора, които искат да станат учители, а такива, които просто желаят да учат нещо и да имат студентски години.
Но си мисля, че и в други специалности положението не е по-обнадеждаващо. Това са резултатите от една система, която не стимулира четенето, а заграждането на отговори.
Прави ми впечатление, че някои по-млади колеги едва след завършване на университета откриват четенето. С такова учудване откриват, че има писатели като  Стайнбек .
Но в случая наистина е възможно да не иска да си признае грешката:smile:

# 235
Нашата директорка какво съобщение беше пуснала в електронния дневник в началото на извънредното положение..... бледнее всичко пред него.
Трудно ви следя тези дни, дано не пропусна нещо важно.

# 236
Прави ми впечатление, че някои по-млади колеги едва след завършване на университета откриват четенето. С такова учудване откриват, че има писатели като  Стайнбек .
По-добре късно. Много хора и на 40+ не знаят кой е и последно са чели книга от задължителните четива в гимназията.

# 237
  • Бургас
Вчера, след отправено преди 2 седмици запитване, относно носенето на маски по време на самия изпит, получих този отговор на имейла от МОН:

# 238
Аз не мога да го зумна и да го прачета. Какво пише?

# 239
Прави ми впечатление, че някои по-млади колеги едва след завършване на университета откриват четенето. С такова учудване откриват, че има писатели като  Стайнбек .
По-добре късно. Много хора и на 40+ не знаят кой е и последно са чели книга от задължителните четива в гимназията.
Те затова бранят толкова всяко произведение да не отпадне от учебната програма. Защото само тези познават Simple Smile
За моето поколение сякаш имаше  набор от книги и автори, които нямаше как да не си срещнал в младежките си години. Някакъв задължителен урок по човечност, по откриване на многообразието на света получавахме чрез тях. Къщите на повечето ми съученици и състуденти бяха с огромни библиотеки. Разменяхме си, купувахме от кашоните със стари книги.

Общи условия

Активация на акаунт