СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 22

• 27 638
  • 801
  •   1
Отговори
# 270
  • софия
Никъде нямам задължение да осигуря пликове за дрехи. В заповедта е записано предпазни средства и дезинфектант. Да си гледат работата.

# 271
  • София
Mask
А тези прозрачни пликове за връхните дрехи някъде са били осигурени от училището, а другаде е трябвало да си ги носят децата. Ще има ли окончателно яснота за нашия изпит? Вие от къде ги намирате?
По принцип при инструктажа казаха да си носят от вкъщи.
Директорът на училището, в което учи сина ми, спомена, че са осигурили пликове за зрелостниците, но за тези, които полагат матурата в тяхното училище.
В училището, в което беше разпределен синът ми, не е имало, така че добре, че бяхме купили предварително.
Ние взехме торби за отпадъци (70 л, 64х70 см) от Фантастико, имаше един-едниствен вид от по-големите , който да е и прозрачен. Едно момиче на опашката отвън я гледах, че е взела опаковка от възглавница или завивка, от тези прозрачните, с дръжки Laughing. Така, че варианти всякакви.

По-горе се коментираха дрехите, точно така беше облечен и синът ми - къс ръкав, суичер и тънко яке, свалил е тънкото яке само. В тяхната стая не са били отворени прозорците и не е било студено, но и пък са били с маски през цялото време.

# 272
Ако ( когато) изменят ПИС и инструктажите, прозрачният плик ще бъде вписан в тях, както е за ДЗИ. Предполагам, че ще осигурят пликове за тези, които не носят, както и черен химикал.

# 273
  • софия

В училището, в което беше разпределен синът ми, не е имало, така че добре, че бяхме купили предварително.
Ние взехме торби за отпадъци (70 л, 64х70 см) от Фантастико, имаше един-едниствен вид от по-големите , който да е и прозрачен. Едно момиче на опашката отвън я гледах, че е взела опаковка от възглавница или завивка, от тези прозрачните, с дръжки Laughing. Така, че варианти всякакви.
Това не е сериозно. Ако нямат плик, какво се случва? На какво основание явяващият се на изпит трябва да си слага връхните дрехи в него?

# 274
Може ли малко помощ. Занимавам се с племеника сега и стигнахме до този въпрос от книгата на Регалия:

" Каква синтактична служба изпълнява подчертаната дума в изречението?
а) на определение
б) на допълнение
в) на подлог
г) на обстоятелствено пояснение
Изречението е:  Листата на бамбука са най-вкусни, но са и жилави, повече време е нужно, за да се сдъвчат.

Според детето и мен отговорът е " б) на допълнение", но в отговорите не е това верният отговор. Съвсем се омотах....

# 275
  • софия
Според мен е "а", без да мога да обясня по правилата защо. Определя кои листа, листата на кое.
Детето потвърди. "Чии листа?"

# 276
И аз мисля а) - чии листа? "на бамбука", не е ли същото като "бамбуковите листа..."

# 277
Може. Не знам.
Аз изхождам от въроса "Чии листа са най-вкусни?  Отговор : на него, на бамбука"

# 278
Отговорът е а) на определение.
С малкия се занимавах преди месец точно с определенията 😂
Значи, о можеш да заместиш и вместо "листата на бамбука" да кажеш "бамбуковите листа", значе е несъгласувано определение.  Какви са листата? Бамбукови.

# 279
  • софия
"На бамбука" определеля листата на кое, а не кои.

# 280
Бамбукови листа - съгласувано определение
Листата на бамбука - несъгласувано определение
Листа бамбук - определение приложение.
Не знам петокласникът дали ги схвана, аз обаче успях да си ги навържа нещата. Така както е тръгнало, ще ми се наложи и БЕЛ да си припомням. Не че държа, ама и кой ме пита 😃

# 281
Има резултати по мат от Регалия. Едно решение е само на онази задача.

# 282
Има резултати по МАТ на Регалия. Пак тъпа грешка:
4 - х2 = (4 - х)(4 + х) Weary Няма преборване да не прави такива щуротии...

# 283
  • Бургас
Аз не мога да го зумна и да го прачета. Какво пише?

# 284
Къде гледате резутатите по мат на Регалия?
Средният успех по БЕЛ е 74,75 точки. Как ще го коментират математичките в темата Smile

Общи условия

Активация на акаунт