СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 22

• 27 591
  • 801
  •   1
Отговори
# 360
  • софия
А, РУО ми отговориха за маските.

"...
   След изявление на министъра на образованието и науката, при осигурени медицински филтър и физическа дистанция от 1,5 м. и съгласието на зрелостниците и квесторите, би било допустимо да се свалят маските по време на работа на учениците."

Но писмото не е с подпис и печат в пдф, както досега, а като написан текст в мейл. Иначе си има и изх. номер.
И моето е така.

# 361
Най-добре всички да ги издокарат като квесторите в Пазарджик, за да не се притесняват:smiley:

# 362
А дела за дискриминация искат ли?  Едните с маски, другите без.. Да си координират указанията към квесторите, ако щат да ги облекат в скафандри.. все ми е тази ..

# 363
Джуди,понеже ми е прясно-правя на щерката петминутки-препитвания от тестове по БЕЛ-безразборно,която книжка хвана. Та,  въпросът за родното пространство си го спомних веднага -има го в Тест 1 в сборника на Учебник бг.   Правилният отговор и според тях /и мен/,разбира се, е " Братчетата на Гаврош".
Моят е писал вече на учителката. За мен също е  прав. Какво родно пространство там? Надяваме се да е сбъркала учителката, когато е чеквала верен отговор в тази задача и да го види.

# 364
  • София
Аз ще изчакам още седмица да видя дали ще излязат официални инструкции и ще щурмувам училището с директен въпрос в комбинация с цитирани добри/лоши практики по време на ДЗИ.

# 365
Малките деца (нашите) могат ли да ги питат дали са съгласни всички да са без маски? Да не излезе, че тяхното съгласие няма стойност. Може би да ни съберат някакви декларации съгласни ли сме да има деца без маски в стаята с децата ни? Много трудно ми се вижда.

# 366
# 367
И пак няма равни условия, някъде ще са съгласни, някъде не.

# 368
  • София
И аз получих същия отговор. Измиват си ръцете! Министъра каза друго. Макар, че ми пишат за зрелостници.

# 369
И на мен за зрелостници ми пишат.
Мисля си, че на 14.06 може да падне забраната за маските с падането на настоящето ни състояние (не помня вече обстановка ли сме, какво беше Simple Smile).

# 370
  • София
Настоящето ни състояние е до средата на юли...

# 371
  • София
Честно казано, за мое съжаление, не виждам да премахнат скоро носенето на маски.
Вчера се втрещих на снимката на квесторите, а не знам набора как би реагирала и би се фокусирала да прави изпит. Тя не е носила маска за повече от 10-15 мин. и много бих се радвала ако им позволят да ги махнат за изпита. Ние ще имаме РС на 9ти и обезателно ще повдигна въпроса за маските по време на изпит.

# 372
Добре, защо не потренирате малко носене на маска? Ние сме карали дори колела с маски в пика на епидемията, носим си ги стриктно където е нужно, може би защото имаме доста досег с болници и от преди, но не е чак такъв проблем. Аз бих дала на детето да посвикне, отколкото да разчитам на писма, квестори и случайност. Не се заяждам, разсъждавам практично. Вчера дъщеря ми спомена за облеклото на квесторите чак като я питах, беше си концентрирана върху изпита и си мислеше за него, стояла е с маска, съблякла се е ( беше с потник, суичър и яке), прибрала е нещата и е следвала указанията на квестора. Едва е имало време за тоалетна, камо ли за разправии.
Не се заяждам, с астма и очила съм. Разбирам притесненията за маските. Но и разсъждавам, че не е нужно фокуса да е там чак толкова.

# 373
Настоящето ни състояние е до средата на юли...
Как юли, не е ли 14.05-14.06 извънредна епидемична обстановка?

Хепи, едното не изключва другото. Естествено, че успоредно ще тренираме и вариант с маски. Но някак да се предам и покорно да изпълнявам нещо, което мисля, че не е в полза на детето ми без да опитам да помогна да променя нещата, не е моето естествено състояние.

# 374
Ми пък ако се случи някой болен там...може да се радваш после, че са били с маски.  На фона на ресторантите е тъпо да са с маски, но на фона на неясната епидемиологична обстановка, ме чак толкова.

Последна редакция: вт, 02 юни 2020, 21:17 от ♥ HAPPY ♥

Общи условия

Активация на акаунт