СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 22

• 27 710
  • 801
  •   1
Отговори
# 510
Да. На нея трябва да има вх.номер и егн, които да си препише на изпита на бланката за малкото пликче.

# 511
  • София
Едва смогвам да ви изчета по нощите.
При нас нищо не се чува за РС. Днес ни събраха (за пореден път) мейлите, предполагам, че ще ни изпратят служебните бележки.
Днес установих, че дори и моят син се е стреснал- пращам му вечерта на вайбър мейл и парола за достъп до ЕйчБиО, а той ме пита какво било това, защото си помислил, че е НеВеО. Joy

Ред, ще си хвърлям шапката, ако моят младеж успее да запомни подобни думи и да ги употреби, макар че аз също не харесвам дословно цитиране в преразказ.

# 512
  • Отвъд алеята зад шкафа
Много сте изписали за един ден!

Ема има доста лош резултат на МАТ в Регалия, не знам на какво се дължи, има още малко време да поупражни някои неща. На втори модул е решила само първата задача, помъчила е тази за движение и се е отказала. Не е като да не полага усилия, но математиката не й е сила. В училище след пробното НВО получи прогнозна оценка, която беше в много големи граници с обяснението, че резултатите при нея варират. Така че специално по МАТ не знам какво да очаквам. Ако не я приемат в АК, ще стане напрегната обстановката. А в АК математиката е с по-голяма тежест, тази година има и повече желаещи.

За преразказа трябва да я питам Ема какво са ги посъветвали за буквалното възпроизвеждане на текст, аз все си мисля, че колкото повече се запомнят специфични думи и се напишат, толкова по-добре, но не знам дали съм права. Когато аз бях ученичка, ни разрешаваха да си записваме имена и някои думи по време на четенето и после се искаше максимално точно възпроизвеждане. Имаше и "преразказ с елементи на разсъждение".

# 513
И набора не ми хареса как се е справил с мат на Регалия. От втория модул половината точки, както и очакваме всъщност, но на първият доста под очакванията..... Днес ще прави пробния на Междучасие, там пак ще има драма.

# 514
  • София
Аз реших последния на Междучасие да не го правим. Различен формат, различен брой задачи, трудността също не е съизмерима с НВО - не виждам смисъл.

# 515
  • Отвъд алеята зад шкафа
Интересно, че Ема има по-висок резултат на Междучасие от Регалия, а приключи изпита за час и половина и според мен го претупа, защото не й се занимаваше.

# 516
  • София
Нашата РС вчера беше доста информативна. Пуснаха ни няколко презентации с информация за провеждането на НВО, класирания и видове училища. Бележките лично ще си ги получат децата срещу подпис в училище. Няма да имат почивка между частите по математика, а по БЕЛ ще имат 10-тина минути докато всички предадат първата част и изчакат да им се донесе втората. Но нямат право да напускат стаята през това време. Маските ще се носят според разпоредбите към момента на изпита, както и пликовете за багажите.

# 517
Пликът за багажа с ковид има ли връзка? Аз реших, че е иновация против преписване.

# 518
И аз си помислих, че пликът е във връзка с Ковид. Сега, кято отпаднат мерките, дали си остава ще разберем от новия инструктаж за НВО.

Как така на НВО мат няма почивка между модулите? Съмнявам се.

# 519
Формално няма, на практика се получава прекъсване, както е описано по-горе. Всички трябва да запечатат листа за отговори от първа част в съответния плик, после трябва да раздадат втора част, а това изисква време.

# 520
  • София
А в АК имат ли вече ясен график кога ще излезе класирането и кога ще станат ясни размерите на таксата за всяко дете след съответните редукции? Това съотнесено към класиранията от НВО? И още нещо - по принцип възможно ли е едно дете да се запише паралелно в АК и в ДУ докато се чуди кое да избере?
Питам, защото предвид изместените изпити т.г. се чудя възможно ли е да се объркат нещата с второ класиране на НВО, например след него доста деца в крайна сметка да се запишат в АК и да останат повече места за трето класиране?

# 521
И аз се интересувах от график на предстоящите дейности за АК. Засега няма такъв. Надявам се до понеделник да се появи, за да си направя сметката за лятото.
По спомен от минали години записването в училище става с оригинали на документи, които се връщат септември, с цел да не се записваш на 100 места. Приет ли си на няколко места, трябва да избереш. Запишеш ли се и ако решиш да смениш училището, то трябва първо да изтеглиш документите. Е, миналата година излезнаха и измами с ксерокопия, но да се надяваме да са си взели бележка.

# 522
  • София
А принципно в АК кога е записването - преди или след подаването на документи за намаляване на таксата?

# 523
Никаква идея нямам. Дори не зная кога ще има резултати. Единственото известно към днешна дата по графика им е датата на изпит - 6.06.
Мисля си, без да съм убедена, че първо кандидатстваш за намаляване на таксата, а после е записването. Не бих я записала при пълна такса и да чакам намаление после.

# 524
  • София
Дано да не произлезе някаква всеобща бъркотия от тези изместени дати.

Общи условия

Активация на акаунт