СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 22

• 27 726
  • 801
  •   1
Отговори
# 495
  • sofia
По принцип мисля, че първо трябва да се предаде нишката на преразказа като действия, а подчертаните думи са "пудрата" и не е задължително да са всички и да са същите, но трябва да има поне една дума със същия смисъл, която да описва същата емоция/дейност. Моето дете си представя като филмче текста, докато го слуша и след това си връща       " картините" една по една.

# 496
ТришаР, не е ясно дали суперсила, не е в кавички. И преди съм си казвала мнението, че това, което на НВО се иска, не мисля че е добро отвъд изпита.
Когато човек възприема някакъв непознат текст не е идеята да запамети всеки детайл, а трябва да "слуша" по друг начин.

# 497
Здравейте, дали някой може да пусне отговорите от МАТ ПИ на МГ Варна от 09.05. Предварително благодаря

# 498
  • софия
Благодаря на всички! Разнищихме го с приятелка учителка. Дори ми показа същия въпрос от НВО 2017 (въпрос 17). Синчето МИ е вярното.
Показвам задача 17 и я карам да я направи. Преразказва почти по същия начин, както е в ключа - с МИ/МО. Питам я защо като малко преди това ми е обяснила онова за неутралния, а сега не го прилага. "Ами не знам. Така ми идва." Head Band

# 499
Maрия, децата имат собствена логика ..
понеже непряката реч е от името на един от участниците е МЕ/МИ
-Тате, ти защо пушиш? - попита ме строго синчето.
ако било
-Тате, ти защо пушиш? - попита ГО строго синчето МУ. тогава се преразказвало от трето лице

На 14.05 ако отпаднат всички мерки, това означава ли че ще върнат децата след НВО  в училище, да не кажа че ако спазят всичко,  първото връщане ще е на 16.06

# 500
Съмнявам се Simple Smile

# 501
Получих отговор от МОН във връзка със запитването ми за маските.

# 502
  • софия
От МОН отговарят само на това, което им изнася и то многозначно. При влизане, при излизане, а по време? Ни цъ, ни мъ за телбоДирането.

# 503
Може да са свършили телчетата за бодовете и да се чудят какво да отговорят.

За маските е ясно ,чи ситуацията ще се промени  на 15.06.

# 504
Суперсилата на моето е якото обобщаване на тези моменти.
И моят е така. Владее силата Bowtie

# 505
  • София
То май на 15.06 ще отпаднат съвсем маските.

# 506
Може и по-рано. И днес, както през предходните дни: " Издадената днес Заповед № РД-01-302/03.06.2020 г. отменя Заповед № РД-01-289/02.06.2020 г." Joy

# 507
  • Варна
Някой може ли да сподели впечатления от последните тестове (бел и мат) на Веди?
Чудя се дали да ги давам на дъщеря ми.

Математиката я реши, хубав бил теста. Имала една грешна задача. Но за БЕЛ мърмори, не бил реален, подобен нямало как да има на матура, изреши го досадена.

# 508
"На 15 юни падат всички мерки, остават само социалните
Премиерът Борисов отправи остри критики към здравния министър Кирил Ананиев за заповедта, според която трябва да се носят предпазни маски в заведенията за хранене"

https://legalworld.bg/na-15-iuni-padat-vsichki-merki-ostavat-samo-socialnite

"На 15 юни изтича извънредното санитарно положение и всички мерки ще паднат. Ще останат само социалните мерки и мярката 60/40. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов преди редовното заседание на Министерския съвет.
Премиерът Борисов отправи остри критики към здравния министър Кирил Ананиев за заповедта, според която трябва да се носят предпазни маски в заведенията за хранене.
"Виж как се отразиха на нас тези недомислици. Ако сега донесем една чиния, можем да сме без маски. Колко пъти помолих да прочетете внимателно. Сега сме се маскирали, но днес Емо Караниколов има рожден ден, ако бонбоните са ястие, сега можем да свалим маските. Отиваш и оправят тези недомислици", нареди Борисов на Ананиев.
"Така или иначе на 15 юни изтича санитарното извънредно положение. На 15 юни падат всички мерки, остават само социалните", уточни премиерът."

Все едно някой друг еднолично и без да консултира с него, взе, че натрапи мерките, между които сума ти безсмислени, че и откровено вредни, и ги държа с месеци и то тайно ги държа, тъй че се не разбра, че ги има. Но изведнъж Той разбира за туй черно дело, идва и ни освобождава от тегобата! Хвала!
Аз такава вопиюща правна неграмотност, като в рамките на тия три месеца, не бях виждала. Не съм и сънувала, че ще видя подобно нещо. Да кажа, че съм смаяна - слабо би било. То се надпреварваха МЗ, РЗИ-та, общини и областни управители кой през кой по-католик от папата да се изпише, кой най-много и най-дебело да се подмаже, изтисквайки и извивайки ръце и вратове на де що се сети по случай случката! То се подлагаха журналисти по жълти и кафеви медии и сайтове, то бяха /и са още/ чудеса! Още не вярвам, че и това го изтъпря тоя народец!
А най-католиците тръгнали да оспорват правото на гражданите да се защитават срещу тия несравними с нищо до сега глупости! На едного дори му мина през централния да предложи забрана за обжалване на административни актове от типа на тия, с които народът масово се весели. Докъде се докарахме, не е истина просто!

Последна редакция: чт, 04 юни 2020, 14:06 от Judy

# 509
Моят син е получил служебна бележка тази вечер в пощата, изпратена от класния. Утре ще я разпечатам. Тези бележки носят ли се на изпита?

Общи условия

Активация на акаунт