СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 22

• 27 694
  • 801
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Здравейте, можете ли да ми кажете в кой нормативен документ беше споменато, че децата мога да се идентифицират на НВО с лична карта или международен паспорт, защото имаме спор с класния ръководител. Според него и зам. директора на училището задължително трябвало да имат ученически карти, понеже само там е написано името на училището.

# 556
В инструктажа за ученика, утвърден със заповед РД 09-3198/27.12. 2019 г.

# 557
  • софия
 Какво значение има името на училището? На НВО е се явява ученикът, а не училището.

https://www.riotargovishte.com/files/2020-newinstr_uchenik_NVO7.pdf
"Преди започване на националното външно оценяване ученикът:
 Явява се в сградата на училището не по-късно от 8,30 часа.
 Носи документ за самоличност (лична карта/ученическа лична карта/ученическа
книжка/задграничен паспорт)
 Заема персонално определеното му работно място, обозначено с етикет с неговото име не покъсно 8,45 часа.
 Носи и ползва химикалка, която пише с черен цвят, молив и гума, а за изпита по математика –
и линия, пергел, триъгълник. Ако е ученик с нарушено зрение – и брайлова машина, брайлов
дисплей, брайлови прибори за чертане, техническо средство за уголемяване на шрифта при работа
с компютър и оптични средства.
 Изслушва настоящия инструктаж, съдържащ и изискванията за анонимност на изпитната
работа, и се подписва в квесторския протокол от лявата страна на името си.
 Изключва изцяло всички технически средства за комуникация и ги предава на квестор, който
ги поставя на видно място."

# 558
  • София
Не съм Гадамер, но миналата година проследих горе-долу приема в АК и имаше ясно изразена тенденция за най-много приети от СМГ, ПЧМГ и Св. София. Останалите деца бяха от много и всевъзможни училища.
Така че от тази гледна точка е важно човек да има представа колко деца от СМГ имат реални намерения да се запишат в АК.
Така или иначе обобщението на Призма е може би най-добро като ориентир.

Последна редакция: чт, 04 юни 2020, 13:41 от Red

# 559
Какво значение има името на училището? На НВО е се явява ученикът, а не училището.
И не само това, ами нали има служебна бележка, на нея не пише ли имената и училището?

# 560
  • София
И събота и неделя(4,5 юли) ли ще е отворена системата за подаване на документи?

# 561
  • Пловдив
Абсолютно, и аз това казах, че в бележката се виждат имената и училището, а ми се дава отговор, че "зависело от квестора, отново щели да говорят с ръководството на училището"
Проблемът е, че наборката не си открива ученическата карта и я карат да си изкарва нова. Аз не виждам смисъл в губенето на време при положение, че вече има лична карта.

Дидева, Звънче, благодаря за бързата реакция - ще го покажа, ако продължават да упорстват.

Другата седмица ги викат в училище, за да им раздадат бележките.

# 562
  • Sofia
 да ви запитам Simple Smile
НВО се проверява във 22, това означава ли, че учителите от 22 може да си проверяват работите на своите ученици? Звучи ми като недопустимо, но... вече нищо не ме изненадва Simple Smile

# 563
Ох, нашата учителка  по БЕЛ казала на децата,че нейни колеги й споделили, че се обмисля отпадане на въпроса с редакцията на грешки и заменянето му със закрит въпрос. Как ще заменят задача за 14 точки със закрит въпрос не ми е ясно. Дано   не е вярно!

# 564
А що не отпадне и тезата, тогава моя син ще е най-щастлив, двата му препъникамъка да ги няма Joy

# 565
При нас нищо не казват за бележките.
Но пък госпожата по физическо ги е оформила, за да "не се занимават и с нейния предмет в оставащите натоварени дни". По информационни също.
Ми, браво на госпожите!

Не вярвам в последният момент да правят промени Rolling Eyes
Те за къде по-маловажни въпроси не мога да вземат решение за една учебна година, камо ли за нещо такова Joy

# 566
Hrrisss, eдва ли .. то и аз чух с ушите си как учителката им в училище ги посъветва да си прочетат произведения от 5 клас, че се очаквало да има въпроси и от тях..
Знам и за директор на варненска гимназия, който посъветвал родител- детето да изкара поне 5,50 на НВО по БЕЛ и математика, че вече трудно се влизало при тях Simple Smile

Шарен свят, объркани дебнат отвсякъде

# 567
  • София
И аз съм за отпадане на тезата. Наборът вчера ме посрещна с думите "Мий се и идвай да проверяваш 11 тези" 😬
Много го тормози този елемент от изпита.
За служебни бележки ги викат утре в училище по класове.

# 568
А какво е закрит въпрос? Аз също не вярвам да има промени, питам само от любопитство.
Прегледах календара!(Мария, благодаря за труда!) Виждам го със собствените си очи и не си вярвам Simple Smile))), затова ви моля за помощ. Обмислям да го запиша на лагер от 6.07 до 11.07, има ли нещо важно като подаване на документи за което ще е нужно да е тук в този период?
Преди половин час тръгна към училище за бележката. Първоначално приготвих бележника, после го извадих...знам ли дали няма да е нужен в деня на НВО. Оказало се, че класната ги събира и сега моичкия се муси Simple SmileНе обича да не е изряден. Да мине НВО ще и го занесем, голямо чудо...

# 569
да ви запитам Simple Smile
НВО се проверява във 22, това означава ли, че учителите от 22 може да си проверяват работите на своите ученици? Звучи ми като недопустимо, но... вече нищо не ме изненадва Simple Smile
Първо самата сграда, в която са компютрите какво значение има коя е? Дали ще е 22-ро, както беше преди 2 години не е сигурно. М.г. беше в Киров. Второ, работите се проверяват в цялата страна и дали учител от 22ро ще провери работа на дете от 22ро е голяма случайност и няма как самият учител да го знае. Учители, които преподават на 7 клас, както и тези, които имат деца в 7 клас нямат право да са проверители. Подписват декларация за тази цел.

Общи условия

Активация на акаунт