Както вече се видя, ОСМИ клас ще свършим от дома

• 30 349
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
# 496
  • София
Аз пък обичах да пиша есета и ми се получаваха на младини. На детето му е трудно и мрази, а когато предложа помощта си и нахвърлям някакви мои проекто-мисли, тя не ги одобрява и ми казва, че няма как да напише това, защото не е нейно. Не бих казала, че в училище са ги научили как се пише есе и на Шарлот господина по български може и да й е "симпатичен в безпомощността си", но на мен не ми е, и искрено съжалявам, че детето ми попадна тази година на подобна "безпомощност".  В 7ми клас, по желание и инициатива на учителя им по БЕЛ имаха няколко часа разясняния как се пише есе, въпреки че не им беше по програма и писаха едно-две. Тази година даже я видях, че рови и търси записките си от 7ми клас, за да ги ползва тях. А есе пък по философия въобще не знам как ще съчини. Предстои да видя. Scream

# 497
  • София
jenap, за КБ ли става дума? Ако да, слаба бира..дано нагоре ви се падне някоя от дамите.

# 498
  • София
Благодаря за пожеланията, да ви се връщат! И успех на дечицата на класирането!

Звездичке, и Sanaka e с три Simple Smile

Jenap, как ще им спирам чалгата!? Да не са бебета.., да се оправят. Мернах се точно за 10 минути за общо трите часа.
Моята не слуша такова.., но по купони чувам, че се слуша. Както каза една приятелка, чиято дъщеря завърши СМГ миналата година - "къде мислиш отидоха след ресторанта за бала!? В Биад, разбира се".

По-готиното беше, че бяха открили някакви двама дето се намърдали неканени - познавали уж не знам си кой.., но ги бяха усетили децата. И една приятелка на моята даже им казала, че по 5 лева за вход дължат, та имаше и 1.40 към останалите парички, които си събра.

# 499
  • София
Успех на седмокласните ученици днес! Да са им точни сметките Wink

Относно есетата, аз не съм писала. По мое време се пишеше ОЛВ. Както знаето в училището на детето, естата са издигнати в култ. Пишат се и по БЕЛ, и по АЕ, и по какво ли още не.  Хареса ми, че от самото начало ги научиха на структурата на есето по бебешки. Увод - от толкова до толкова изречения, да включва това, това и това. Теза - пак еди колко изречения, ясно да изяснява две подтези. Първи аргументативен параграф - изяснява първата подтеза с еди колко си изречениа и 3 довода. Втори аргументативен параграф - като първия. Заключение - пак дадени брой изречения и да съдържа потвърждение и обобщение на позицията. Поне аз така го разбрах, от това което ми обясни. На този етап е толкова, в класовете нагоре може и да разширят броя на подтезите или аргументите - не знам.
На мен много повече ми харесва от ОЛВ. Намирам го за ясно, стегнато и аргументирано, а не като моите писаници от едно време - ала, бала, портокала. Проблемът е, че момата е "куц кон" в изразяването Simple Smile На английски иди-дойди, ама на български става все по-зле. В 7-ми клас ѝ бях дала инструкции преди НВО-то, в тезата да използва думи като "добър" и "лош" само в краен случай ако не може да измисли по-подходящи характеристики. А словосъчетанието "и също така" да го забрави напълно Joy

# 500
  • Там, където мечтите се сбъдват
Сиренце, наборът имаше едно култово изречение в 5-6 клас "Планът на дърваря бе...." с времето, прекарано в четене на книги, се обогатява езика и се изчистват подобни смешки...

На мен също ми допада есето в сравнение с всякакви отговори на въпроси от типа какво искал да каже авторът...Дава им една свобода да се аргументират, която после цял живот, ще им служи.

# 501
  • В средата на времето
Проблемът е, че момата е "куц кон" в изразяването Simple Smile На английски иди-дойди, ама на български става все по-зле.
Същата работа е вкъщи. Аз още не проумявам как на български с мъка скалъпва 5 изречения примерно, а на английски мисълта му тече и се изразява и правилно, и обстойно. По-скоро проумявам защо, но не ми харесва. По АЕ трябваше да разкаже за "1984". Ами 3 страници беше изписал, което не е много, но на този етап му е непостижимо като обем на български език.

# 502
  • София
Обикновено нужната им информация в нета е на английски, музиката им е на английски, книгите им са на английски, всичко им е на английски. Как няма мисълта да им тече по-лесно на английски?
Онзи ден синът ми не се сещаше как е дафинов лист на български.
Cry

# 503
Обикновено нужната им информация в нета е на английски, музиката им е на английски, книгите им са на английски, всичко им е на английски. Как няма мисълта да им тече по-лесно на английски?
Онзи ден синът ми не се сещаше как е дафинов лист на български.
Cry
А аз не знам как е дафинов лист на английски Confused Ще си остана с неовкусена манджа, или пък не, защото го имам в саксия Stuck Out Tongue Winking Eye
В гимназията пишехме много есета - по БЕЛ, по Философия, по Психология, че и на английски понякога, а по английски език задължително - дори такива ни бяха писмените изпитвания. Дават тема и ти пишеш. Сега не се задълбочавам в учебния материал, не го смятам за моя отговорност и задача, но есетата са му от по 5 изречения, "щото всичко съм казал в тях!" Flushed

# 504
  • В средата на времето
Ще си остана с неовкусена манджа,
Ако живееше в Обединеното кралство - със сигурност. Joy

Как са се справили нашите седмокласници с математиката днес?

# 505
Моята към момента учи основно два езика, и още два по - лежерно. Като ми заговори на български ми иде да я фрасна. Говори като чужденец, изкарал тримесечен курс. 30% от думите казва на английски, което страшно ме дразни.
Току - що проверих, успешно е започнала борбата с немския.

# 506
  • София
Синът ми подхожда към есетата точно както Gorg0nzola описва подхода - чисто математически. Simple Smile Липсва му богатство на изказа, макар да чете книги. Но пък и книгите са разни нови творения, дето май са с по - съвременен език.
Девойката се върна от изпита. Било е шок и ужас по нейни думи. Simple Smile Не вярвам да е чак толкова зле, но тя е като Ботев - със силни чувства. Имало някаква 22ра задача дето никаква идея нямала. Оплака се, че разбирала какво е и как работи координатна система, но не разбрала какво я питат... Аз пък така се радвам, че вече мина. Ще става каквото ще става, чакаме резултатите. Simple Smile Нямам никакво намерение да решавам задачи или да сверявам отговори.

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 15:06 от stanislavchen

# 507
По АЕ трябваше да разкаже за "1984". Ами 3 страници беше изписал, което не е много, но на този етап му е непостижимо като обем на български език.
Впечатлена съм! Оруел е труден!

Успех на децата в 7 клас! Прогнозите са, че баловете ще са доста по-ниски тази година..

# 508
  • Sofia
И аз се впечатлих от 3-те страници върху 1984.
По-добре така с баловете - каквото за един, такова за всички. Моят син още помни неговата 22-ра задача. Най-важното е, че мина. Аз чакам и 28ми юни, че най-близкото ни детенце е на изпит за СМГ (или каквото там го нарекоха).

# 509
  • София
Аз си отдъхнах, че успях и първокласника да го наместя в по - желано училище след 2ро класиране, че това дето ни е по район никак не ми беше по сърце. Един път да има полза да сме многодетно семейство. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт