Както вече се видя, ОСМИ клас ще свършим от дома

• 30 347
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
  • В средата на времето
Впечатлена съм! Оруел е труден!
Не да размишлява върху текста, а да разкаже за какво  се разказва в книгата, да напише по малко за основните герои и какво би променил в книгата.
Той настоя да съм я прочетяла и аз (признавам си, избягвах я съвсем съзнателно). Бърка в душата по особен начин тази книга, на финала и се разплаках. Пообсъдихме я малко след това с него...липсва му все още житейска и емоционална зрялост, за да разбере съвсем написаното. Но пък след години, ако я прочете отново, сигурна съм, че по друг начин ще види нещата вътре.

# 511
  • София
stanislavchen, отметнала си задачите за тази учебна година. Отивай на морето да чакаш резултати. Hug

# 512
  • София
Ех, Спунк, де да можеше отпрашваме веднага. Simple Smile Искаме да отидем заедно с наши приятели на тяхна къща в Тасос и бюджетът е само за една почивка, та ги чакаме и те да са готови.

# 513
Впечатлена съм! Оруел е труден!
Не да размишлява върху текста, а да разкаже за какво  се разказва в книгата, да напише по малко за основните герои и какво би променил в книгата.
..липсва му все още житейска и емоционална зрялост, за да разбере съвсем написаното. Но пък след години, ако я прочете отново, сигурна съм, че по друг начин ще види нещата вътре.
Именно! Това също е трудно за тази възраст! Браво!

# 514
Да питам една глупост, но понякога училищните термини ми са непонятни.
Какво означава "лятно училище"? Това поправителен ли е или занимания по интереси? Защото чувам оттук--оттам, че някои ще остоват на "лятно училище" (закана), а от друга страна щяло да има "лятно училище" в нашето училище и предложенията изглеждат примамливи. Чудя се с какво да ангажирам времето му.

# 515
  • Там, където мечтите се сбъдват
Да питам една глупост, но понякога училищните термини ми са непонятни.
Какво означава "лятно училище"? Това поправителен ли е или занимания по интереси? Защото чувам оттук--оттам, че някои ще остоват на "лятно училище" (закана), а от друга страна щяло да има "лятно училище" в нашето училище и предложенията изглеждат примамливи. Чудя се с какво да ангажирам времето му.
И двата варианта са възможни. В училището на дъщеря ми, миналото лято имаха подобно училище. Беше 3 седмици, всеки ден по 3  часа, рисуваха, моделираха, с приложни изкуства се занимаваха. Това, както и работата с по-изостанали деца са по различни проекти.

# 516
  • София
Мисля, че тези които не са посещавали редовно или хич ДО имат право да им удължат учебната година и дори се говореше за привикване в училище от министерството.
Лятното училище си е занималня за деца, скучаещи през лятото и основно малки, за които няма кой да се грижи през деня, докато родителите са на работа.

# 517
Умрях от смях като се прибрах. Наборката ми показва 6 по информационни технологии - те, за цялото  до, я са имали три часа, я не са, а днес им дал тест и им нанесъл оценки. Те се оплакали на класната, че почти нямат часове по ит, а тя им отвърнала, че е говорила с него, но човекът имал " технически проблеми"Joy

# 518
Перличке, развесели и мен. Нашите имат по 1 час седмично, но затова пък г-жата праща по 4-5 проекта за седмицата; групата е предимно момчешка “от сой” и никой не я отразява - т.е. имат масово технически  проблеми.; жената се е видяла в чудо и праща съобщения в школо; отговорих любезно на едно с молба да не го приема лично - тийнеджъри са все пак, демотивирани от ДО и т.н;  тя благодари; след няколко дни ми пусна съобщение да съдействам... - само ако знаех КАК; чакам да свърши годината, а писането на есе ми е най-малката грижа😄. Да дойде веднъж ваканцията, че да почва да учи чуждия език:) - другата година 5 предмета са на немски.

# 519
Умрях от смях като се прибрах. Наборката ми показва 6 по информационни технологии - те, за цялото  до, я са имали три часа, я не са, а днес им дал тест и им нанесъл оценки. Те се оплакали на класната, че почти нямат часове по ит, а тя им отвърнала, че е говорила с него, но човекът имал " технически проблеми"Joy
Ха-ха.. това е като виц! Simple Smile При нас ги гърчат по ИТ, сайтове правят, даже днес пак нещо ми говореше детето, че много имат, но не обърнах внимание..

# 520
  • Варна
Ааа Пърл, много яко. Saffron , ако разбереш КАК, свиркай. Моя близка седмокласничка е доволна от МАТ. Лесен бил първи модул. Тя очаква 70 някъде. Не и е сила математиката.

# 521
  • Sofia
От снощи съм яхнала една метла и направо ще ми изпуши главата. Значи много ми се иска да не знам какво се случва в училище. Ама като първите 6 години съм си свиркала, от миналата година дойде ред и аз да се впрегна и вече няма отпускане, а много се вживявам. Заради философията снощи нервна криза получих - не ми се разказва подробно. И не е виновен наборът, та да ме е яд на него - комплексно е.

# 522
Ани, прегръдки. И това ще мине Евгени.

# 523
  • Пловдив
Ани, и аз я яхнах, но за кратко...Значи като цяло съм набрала и аз на ДО, и при нас е комплексно, както бях писала испанския ще е накрая "здрави да сме", но вчера вече премина и моето свръхтърпение. Първо класната беше от три части, след което след две седмици им се казва, че ще имат оценки и на трите части,  а не една обща, щото видите ли няма време вече да се натупат нужния брой оценки. Да, ама сега три четворки примерно как се оправят, вместо една...да не говорим че при моя на едната част е 5, а на другата вчера цъфна 2...Аз разбира се съм първо бясна на набора, защото няма такъв мързел, но и отсреща...не ми се говори. Та така Saffron ако разбереш КАК пиши...а и как ще го накараш да учи немския през лятото? Че да събирам идеи за испанския...

# 524
  • В средата на времето
Ани, да ти напиша "не се ядосвай" ми иде, но понеже и мен ме ядат вътрешно някои неща свързани с пустото училище, та те разбирам. Важното е да сме живи и здрави - с тази мантра се самотерапевтирам като ми дoйде в повече. Simple Smile Ако ти се пише - разкажи...Hug

Общи условия

Активация на акаунт