Доходите на жената преди раждането

• 19 454
  • 692
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Ние имаме голяма стара кола. Обаче не я ползваме за децата в града.
В последните години ни излезе възможност за инвестиция, но още не сме я разработили. Мм си сменя работата, също с цел цялостно финансово подобрение. Но тъй като заминава за чужбина, контрата остава пак у мен, как да си организирам ежедневието с децата, работата, моето образование, тяхното и всичко останало.

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 10:02 от Rockstar

# 556
  • Пловдив
Скрит текст:
Никога не си правя изводи за стандарта на хората според това каква кола имат.

Имаме приятели,които изплатиха апартамент за 80 000 евро,но още карат трошки за по 2,3000лв.

Аз пък в момента карам една доста скъпа кола,която обаче не е моя.На братовчед ми е.Моята е на ремонт .
Несъмнено е така. Аз не карам кола, а мой познат с 6 апартамента и разни имоти също няма кола и повечето го мислят за бедняк, на което той се радва, защото така в неговото обкръжение няма сметкаджии. Ако някой цени такъв човек, го цени заради самия него.

# 557
Карането на кола не е признак за престиж, а необходимост и свобода. Теорията за бедняците е тип мислене "Калитко".

# 558
  • Пловдив
Карането на кола не е признак за престиж, а необходимост и свобода. Теорията за бедняците е тип мислене "Калитко".
Няколко жени в темата писаха, че те и съпрузите им нямат кола и не усещат нуждата да имат. Аз също познавам редица хора без коли и те са на същото мнение. Мисля, че много зависи и в кое населено място се намира човек и дали се чувства в затвор там, за да има нужда от свобода, т.е. от кола. Мога да сам за пример Пловдив и Бургас, които са умерено големи и на практика пеша можеш да стигнеш до голяма част от кварталите за немного време (плюс това, едва ли някой ще има поводи да пресича от край до край града редовно). Имат и горе-долу добра мрежа от маршрутки и автобуси, като особено маршрутките са много начесто, бързи и не попадат в задръствания, както за съжаление е в София.
 За левче и със скоростта на лека кола стигаш до основните търговски вериги или държавни учреждения, като не го мислиш после колко време ще обикаляш да паркираш някъде и колко да плащаш за платения паркинг. Плюс удобството по всяко време да се разхождаш някъде и да не се налага да се връщаш обратно към паркинга с колата ти, за да се върнеш у дома. Така на практика вървиш двойно повече, и то по принуда наобратно.

Столицата, от друга страна, е съставена от над 30 бивши села, които в наши дни са нейни квартали, и поради това все още има големи пусти полета и гори между някои от тях. А и там разстоянията са непосилни за извървяване пеша.

Ако обаче живееш в центъра на Пловдив или на около 1-2 км от него, на практика не ти трябва кола, защото всичко ти е на един хвърлей разстояние. Плюс 4-те най-големи хълма, които са в рамките на града и предлагат леснодостъпни приятни разходки из природата. В пловдивския квартал "Тракия", като най-нов, всичко е толкова уредено откъм магазини, парк Лаута и водния парк в съседство, че много хора дори не изпитват нуждата да ходят до съседни квартали. Автобуси пък до съседните села, където се намира близката планина Родопи, има през половин-един час. В Бургас и Варна пък има големи Морски градини и плаж отвъд тях. Затова и там на много хора не им трябва кола, за да ходят извън градовете. Имам приятел от Варна, който припалва колата отвреме-навреме по-скоро за да не се развали двигателя ѝ от стоенето, отколкото от нужда да я кара.

Колата е удобство, но липсата ѝ пък чак да е признак за бедност... Не съм съгласен.

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 11:21 от Жребчe

# 559
Прочетох само последното изречение от поста ти. Пак и отново, въртиш, сучеш.... бедност. Ти си този, който свързва колата с бедност, казвайки че не е признак на бедност да нямаш кола Wink

# 560
  • Пловдив
Скрит текст:
Прочетох само последното изречение от поста ти. Пак и отново, въртиш, сучеш.... бедност. Ти си този, който свързва колата с бедност, казвайки че не е признак на бедност да нямаш кола Wink
Горе имаше няколко мнения, че колата била признак за бедност. Затова писах, че според мен НЕ Е. Smiley А това, че ти предпочиташ да си самовтълпяваш обратното, е твой проблем. И понеже - според думите ти - не си прочела текста над последното ми изречение, сигурно е много забавно какви неща си измислила на тяхно място, започвайки твърдо да вярваш на своите догадки. Smiley

# 561
Горе имаше няколко мнения, че колата била признак за бедност. Затова писах, че според мен НЕ Е. Smiley
Аз такива мнения не видях

# 562
  • Пловдив
Скрит текст:
Горе имаше няколко мнения, че колата била признак за бедност. Затова писах, че според мен НЕ Е. Smiley
Аз такива мнения не видях
Е, хайде сега. Твоето мнение #506 ( https://bg-mam.ma/p/1221360/40862524 ) беше повод да подемете една тема относно цената на колите и какви са ви представите за хората според това дали са евтини или скъпи, малки или големи. Smiley

В доста по-предни страници също някой правеше безуспешни опити да ме жегва заради това, че нямам шофьорска книжка, но опитите удариха на камък. Сега не ми се рови да търся къде точно, но бе в тази тема и някъде около мненията, в които 5-6 жени ми скочиха какво съм бил предлагал аз на една жена. И се бяха почнали едни приказки за луксозни ресторанти, коли, пари... Голяма комедия беше. Smiley

# 563
За неразбралите, с махленските включвания...

А ти какви включвания очакваш?! Като не ти харесва нашата компания, ходи си пиши с Жребчо на лични.

# 564
"Самовтълпяването" е велико нещо, Пироне, виж себе си Simple Smile

# 565
  • Пловдив
Скрит текст:
За неразбралите, с махленските включвания...

А ти какви включвания очакваш?! Като не ти харесва нашата компания, ходи си пиши с Жребчо на лични.
Нека спазваме добрия тон. Тук сме, за да изразяваме личното си мнение и би било добре да го правим по културен начин и без нервни изблици към другите участници.

# 566
Е, хайде сега. Твоето мнение #506 ( https://bg-mam.ma/p/1221360/40862524 ) беше повод да подемете една тема относно цената на колите и какви са ви представите за хората според това дали са евтини или скъпи, малки или големи. Smiley
Дискусия подехме, но в нея никой не стигна до извод, че колите били признак за бедност.

PapaSmurf можеш спокойно да се махнеш от темата, без да ми даваш акъл с кого и къде да си пиша.

# 567
PapaSmurf можеш спокойно да се махнеш от темата, без да ми даваш акъл с кого и къде да си пиша.

Мне, не мога. Темата, както всяка друга тук, има нужда от мен.

# 568
  • Пловдив
Скрит текст:
Дискусия подехме, но в нея никой не стигна до извод, че колите били признак за бедност.

Обсъждаше се покупателната способност и дали тези семейства можели или не можели да си позволят по-скъпи и големи коли. Smiley Прагът на бедност за 2020 г., определен от правителството, е 363 лв. на човек. Много от двойките и семействата с деца (също и сами майки с 1-2 деца) живеят с малко или близки до този праг доходи след удръжките. Пример: Работещ на ниска заплата мъж, с безработна съпруга домакиня и 1-2 деца над възрастта за получаване на майчински надбавки. Дори и да нямат деца, а да са само двойка, пак може с една заплата да са около прага за бедност.

# 569
А, нали беше по-добре да не се изнася човек от детската стая в дома на родителите си, за да ходи на квартира, защото в цял Пловдив квартирите с хубаво обзавеждане са ситуирани далеч от работното място и от центъра, където трябва да се ходи на разходки, и разстоянията са твърде големи? Сега изведнъж нямало нужда от кола. Ами, изкарай си книжка, пък току-виж си се изнесъл от вашите, и няма да си толкова зависим от разстоянията.

П.п. Аз не разбирам как човек, който си казва, че децата му, като са били малки, са имали дори две коли, се дава за пример, че семейства с деца могат и без кола. Едно е четирима възрастни индивида, всеки от които е дорасъл и да се вози сам в градския транспорт, друго е бебета и малки деца  То сигурно може без кола и при такива обстоятелства, ама по-добре да не се налага.

Общи условия

Активация на акаунт