Доходите на жената преди раждането

• 19 486
  • 692
  •   1
Отговори
# 495
  • Пловдив
Дефинирай 'няма'. За мен е неразбираемо какво значи хем да дава всичко за жената/мъжа и децата, хем да няма. Или има и дава, или няма и не дава.
Печели малко, поради професията си на учител, но въпреки това прави всичко по силите си да накара жената до себе си да се чувства уважавана и подкрепяна, плюс колкото му позволяват доходите. Дава на 100% от себе си.

Противоположното: Мъж, който е стиснат и не уважава жената до себе си. Шматка се с приятели където пожелае (не е задължително по любовници) и все няма време за нея. Дори и да излизат чат-пат по ресторанти, той го прави не заради жената, а с идеята да се показва с нея като вид украшение. Дава от себе си 1% за жената - и като отношение, и като пари. Някои жени нямат нищо против да са при този, даващ 1% от възможностите си (дори и да не го харесват физически), вместо с учителя, раздаващ се изцяло, доколкото може.

# 496
  • София
Защо все в двете крайности?!

Учителите взимат прилични заплати.

# 497
Истинските баровци дават солидна сума на жената за поддръжка. По това се различават от обикновеното мутряче, което с по две питиета на фуста бройка бедни зле изрусени студентки в СГ.
Учителите печелят прилично. Едно време млад даскал почваше със заплата, по-ниска от на продавачка, вече не е така.

# 498
Темата за парите е много болезнена за българина. Не всички взиваме четири цифрена сума. Всичко е въпрос на възпитание. В провинцията хората понякога едвам взимат и минималната заплата. Тук е въпрос на взаймоотношения. Тади тема ми напомня за бивш приятел, който едвам получаваше 460 лв преди малко повече от две години. Беше на 28. Живееше в пълен бардак, извън всякакви хигиенни мерки. Едвам го убедих, да си намери по-добра работа. Заради него самия, за самочувствие, за някой допълнителен разход, за колата, за някоя друга дрешка. Просто му бях подкрепа. Е обаче, самочувствието после му дойде прекалено много. Когато тръгнахме за море ми подхвърли за работа в чужбина. И как би било добре да работим там, единият да покрива разходите, другият да  спестява другата заплата. Аз изразих позиция против. Естествено че няма да му покривам разходите. Значе аз да бъртам, като вол злнаравно с него, да върша домакинска работа, а той да си спестява паричките. Дори не можех да повярвам кво ми казва.. Тогава бяхме от една година, не живеехме заедно и той започнал сметки да си прави. И след още една година му казах като ме види по улицата да пресича на другия тротоар.

# 499
  • град-държава
Имам приятели учители и доходите им изобщо не се изчерпват с учителска заплата. Повечето дават частни уроци, занимават се и с други неща. Не знам колко изкарват, защото нямам навика да броя чуждите пари, но и не бих казала, че те или семействата им са лишени.

# 500
И аз това се чудя, има средно положение. Моят мъж не е богат,  както и аз, по любов се събрахме. Дали изкарва 1000 или 10 000, за мен по-важно е да не е стиснат. Да не ми се стиска за кафето, да не ми се стиска за детето. Нали и двамата работим, приходи/разходи всичко ни е общо. Ама да ми каже нямам пари за маратонки за детето, ама да харчи за негови глупости, клъцвам му топките, докато спи.

# 501
  • Paris, France
Скрит текст:
quote author=Жребчe link=topic=1221360.msg40859750#msg40859750 date=1591470743]
Дефинирай 'няма'. За мен е неразбираемо какво значи хем да дава всичко за жената/мъжа и децата, хем да няма. Или има и дава, или няма и не дава.
Печели малко, поради професията си на учител, но въпреки това прави всичко по силите си да накара жената до себе си да се чувства уважавана и подкрепяна, плюс колкото му позволяват доходите. Дава на 100% от себе си.

Противоположното: Мъж, който е стиснат и не уважава жената до себе си. Шматка се с приятели където пожелае (не е задължително по любовници) и все няма време за нея. Дори и да излизат чат-пат по ресторанти, той го прави не заради жената, а с идеята да се показва с нея като вид украшение. Дава от себе си 1% за жената - и като отношение, и като пари. Някои жени нямат нищо против да са при този, даващ 1% от възможностите си (дори и да не го харесват физически), вместо с учителя, раздаващ се изцяло, доколкото може.
[/quote]

Уважавана, подкрепяна, много абстрактно звучи.

1% от сума Х може да е в пъти повече от 100% от сума Y ако Х>100×Y.

На мене не ми трябва мъж, който да е непрекъснато с мене в свободното си време, но няма средства да ме глези с хубави подаръци. Не ми трябва и този, дето води по ресторанти с луксозната кола. Предчочитам да си излиза с приятелите, а аз с моите. И в двата случая е излишно да раждам дете.

От двама такива бих избрала фитнес инструктора им.

# 502
Да кажем учител по физическо. Няма как да дава уроци. Дори да сложим 1000 лв заплата и жена му във втората година на майчинство. Общо вземат 1360 лв. Слагаш, наем, консумативи, храна, АМ, памперси, някоя дрешка за бебето. До сега са се справили, но бебето се разболява - доктор, лекарства отиват поне 100 лв. Мъжът е преди заплата и просто нямат. Ако жената има заделени винаги може да ги ползва за спешна ситуация и да продължат напред.
От както чета бг мама имам чувството, че всички мъже са програмисти с 5к заплата. Само дето има и много други мъже и много жени, които въпреки всичко им раждат деца.
Сега ще кажете - ама разбира се, че има такива мъже и жени. Само че в горния пример мъжът не може да посрещне всички нужди на семейството си.

# 503
Около мен като цяло има обикновени жени, които работят и са наясно с размера на заплатите в страната. Затова имат съвсем реалистични очаквания, не търсят 5 к.

Скрит текст:
От познатите си учители няма ергени, явно заплатата е приемлива за жените. На които не им стигат парите работят в 2 училища, други, които са начални учители, водят и занималня, така взимат по-голяма заплата. Никой не се оплаква. Има много други по-зле платени професии.

# 504
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Да кажем учител по физическо.
Имам съсед, точно учител по физическо. Дава уроци, тенис и ски Simple Smile

# 505
  • град-държава
Имам съсед, точно учител по физическо. Дава уроци, тенис и ски Simple Smile
Да, най-вече дават по тенис, но зная за стречинг, йога, катерене, плуване, водят групи на преходи, правят масажи и т.н.

# 506
Имах среща пред столично училище (в центъра, с добра слава) и като запристигаха тези родители да си прибират децата (в някакво нестандартно време към 3 следобед), 80% бяха с коли за по 2 - 3 000 лева - малки фиати, фолксвагени, пежа и тн.
Напълно ми обърнаха представата за живота в София. Още са ми пред очите, вдигат седалки, отварят багажници...

# 507
  • Най-красивата страна
Бащата на приятелката ми е учител по рисуване.
През свободното си време е дърводелец-изработва мебели по поръчка и печели добри пари.
Също така дава уроци по рисуване.
Учителят по физическо на дъщеря ми си има школа по карате.

Няма значение каква е професията и дали заплатата е малка.
Има мъже,които не се примиряват и не мрънкат,а си намират допълнителна работа и се справят.

# 508
  • София
Е, какъв е проблема?
Аз кола нямам...но пък имам много други неща.

Всеки човек получава толкова, колкото иска и колкото е устремен.

Жребче, учителите не получават заплати от ръководство, в грешка си. Каквото за София, това и в Павликени. Унифицирани са. Вече клас, опит, години, хонорари за участия в НВО- та, външни проекти, вътрешни, участия в организация, проекти от МОН, външни проекти, дежурства.

# 509
Има мъже,които не се примиряват и не мрънкат,а си намират допълнителна работа и се справят.

То въпросът не е до примиряване. Аз като започнах да бачкам и още бях млад, освен че работих нормална работа с добри към високи доходи, събота и неделя работих на половин работен ден в магазин за цигари и алкохол, за допълнителен доход.
Всички колеги и приятели се чудиха какви са ми зависимостите, че вместо да си "лежа и почивам" уикенда, бачкам втора иначе ненужда работа.

Всичко е въпрос на възпитание и какво искаш да правиш/постигнеш. Както ни е известно, българският мъж предпочита да си лежи и мама или гаджето да купят бира, вместо да си вдигнат задника и да изкарат някой лев.
И докато мама готви и чисти, този мъж убива времето, като обяснява на мацки, как няма да им плаща кафето, като примълчава истината - че не може да си позволи дори собственото кафе да плати.

Общи условия

Активация на акаунт