Доходите на жената преди раждането

• 19 488
  • 692
  •   1
Отговори
# 510
  • град-държава
Имах среща пред столично училище (в центъра, с добра слава) и като запристигаха тези родители да си прибират децата (в някакво нестандартно време към 3 следобед), 80% бяха с коли за по 2 - 3 000 лева - малки фиати, фолксвагени, пежа и тн.
Напълно ми обърнаха представата за живота в София. Още са ми пред очите, вдигат седалки, отварят багажници...
Не се разбира как и с какво това ти е обърнало представите за живота. Аз нямам лична кола, семейната също не е нещо особено, и? Какво е отношението на този факт спрямо представите на някой?
Колите някакво мерило ли са, нещо като ай фоните?

# 511
Семейните ми приятели с деца като цяло имат по-висок стандарт от това което видях. Това ми бяха представите.

# 512
  • София
Папи, аз освен, че ряботя от много малка, на 17 официално бях в магазин за хранителни стоки, събота и неделя в един бар.
И много ми се смееха. Всички. Даже и брат ми. Че съм била продавачка, че съм била не знам си каква... Пък аз топ си бях, няма кво да го говорим.
Да заповядат сега да ми кажат каква съм.

Истината е, че има много готованци, както и много готованки. Сакън да не се брее*ат.  На мен тези са ми много далечни. Съвсем с други хора общувам. Но и вече не съм на 20.

# 513
  • град-държава
Семейните ми приятели с деца като цяло имат по-висок стандарт от това което видях. Това ми бяха представите.
А кредити имат ли?

# 514
  • София
А кредити имат ли?

Виви, и да имат, повечето лесно ги обслужват.

Кредита не е бич и драма. Финансов инстумент е, както във физически, така и в юридически план.
Финансовата култура на българина е ниска, съвсем други са възприятията, засилено собственическото чувство.

# 515
  • град-държава
Разбира се, но и другото не е мерило за нещо.

# 516
Жребиии, специално за теб си позволявам да пиша, щото знаеш, че си ми на сърце.  Не ти ли омръзна 3 години да плюеш колко са меркантили жените или за това време толкова ли не успя да замилионерстваш Simple Smile Сега по темата: жените се подготвят като семейството на жената и помага в разходите и; като тя се е осигурявала на висока заплата; като продаде нива. Явно мъжа участва според теб в неговите си разходи и в миенето на чинии. Разбрери най-сетне, че сме равни полове, а не еднакви. Очакването мъжа да е подсигурил това и онова не е за мен в лично качество, а за него самия; за неговото семейство; за неговото дете. Жената, ако е читава, ще допринася и тя. Ако мъж със заплата 1500лв търчи по плейметки, няма да му се случат нещата и ще смята, че всички жени са еднакви не защото са, а защото той излиза с 1 и същи тип, макар в много тела.

# 517
Много странно да се преценява стандарта на хората по колите. Въпрос на възгледи и приоритети. Мога да си купя чисто нова кола от магазина без лизинг, но имам 15-годишна, която почти не ползвам в града. А бившият ми мъж, който кара всеки ден, е с 18-годишна. И също веднага може да си позволи чисто нова. Такова ми е отношението и към последни модели телефони, лъскави хотели и дрешки. Обичам да ходя на къмпинг и на малки вили, точно както и когато доходите ми бяха 10-15 пъти по-ниски.  Виж, примерно за образование на сина ми, бих инвестирала много повече.

# 518
  • Paris, France
Имах среща пред столично училище (в центъра, с добра слава) и като запристигаха тези родители да си прибират децата (в някакво нестандартно време към 3 следобед), 80% бяха с коли за по 2 - 3 000 лева - малки фиати, фолксвагени, пежа и тн.
Напълно ми обърнаха представата за живота в София. Още са ми пред очите, вдигат седалки, отварят багажници...

Голямата кола трудно се паркира пред училище. Това, че са дошли с малка, евтина трошка не означава, че нямат други коли. В София бездетен човек, който не работи работа, изискваща кола няма нужда от кола.  Може хората да са с еко настройка и да избират малка кола, която да не гори много бензин и да не цапа. Без кола животът е пл-лесен.

Малките деца така цапат и оливат колата, че съветвам всички бъдещи родители да ползуват най-евтината и малка, която имат.

Имахме кола с две врати като се роди сина ни и си ни беше предостатъчна. Купихме с четири врати преди да се роди дъщеря ни, голямо Волво. Сигурност, не знам какво си. Само дето едвам я паркирахме, та пак ходехме по педиатри, детски градини, в града с малката.

Сега нямаме никаква кола. Не обикаляме да търсим паркинг, не плащаме глоби, подземен паркинг в блока. Никой не може да я запали или надере. Като ходим из района се возим с трамвай, автобус, метро, влакове. Има и нощен автобус, който спира на 200 метра от блока и с който се връщаме по нощите от оживения център с кафенета и отворени до късна нощ барове. До летището има совалки, автобуси, бързо метро. Ако ходим в Икеа, в Дисни, наемаме подходяща по размер кола за деня или 2-3 дена. За дългата стачка на транспорта наехме кола. Из природата не ходим. Ако излезем някъде и няма градско транспорт викаме такси.

Като идем да живеем извън града на някой остров ще си вземем кола. Дотогава не.

ТафТаф е писала нещо подобно.

# 519
Не ти ли омръзна 3 години да плюеш колко са меркантили жените или за това време толкова ли не успя да замилионерстваш Simple Smile

Хм.

За 3-4 години един човек с подходяща нормална професия (без нужда да влага в акции, криптовалути или да се занимава с търговия) и придобити преди това умения може да натрупа милион или отгоре.

Само да оставя това тук.

# 520
Егасимус, колко милиони съм изтървала от тия моите широки пръсти.

# 521
аз съм изпуснала доста от бисерите на  Жреби, но сега се замислих - странно защо, хората след 30г. придобиват някакво самочувствие да си врат носа в животите на други и да им сочат грешките/недостатъците и т н, а не си дават сметка за собствените такива. Ето Жреби, дет пуска н-та тема, която да се върти около това колко са материални и мързеливи жените и как използват мъжете като касичка. Има още 3-ма поребители, които макар с по-голяма доза чувство за хумор, също гравитират около тази теза. Не чета техни постове, обаче, как/с какво те ще допринасят живота на тяхната избранница да стане по-хубав.

# 522
Той Жребеца май само ни бъзва с тия теми, разлайва кучетата, знае, че сме докачливи. Дано е така де, че иначе е тъжно.

# 523
За 3-4 години един човек с подходяща нормална професия (без нужда да влага в акции, криптовалути или да се занимава с търговия) и придобити преди това умения може да натрупа милион или отгоре.

Само да оставя това тук.

Проста математика - ако жребче спести 1,100,000 лева за 3,5 години (42 месеца), то жребчеТО пести по 26,190лв месечно.

Каква е тази нормална професия в Беге с такава заплата?
И ако за 3,5години си спестил над милион, защо ти е жена ти да има смешни 20 бона спестени?

# 524
Явно обаче милионите са в някоя офшорка и са от кока, щом кара сам на нудли. Satisfied

Общи условия

Активация на акаунт