Доходите на жената преди раждането

• 19 460
  • 692
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
Скрит текст:
А, нали беше по-добре да не се изнася човек от детската стая в дома на родителите си, за да ходи на квартира, защото в цял Пловдив квартирите с хубаво обзавеждане са ситуирани далеч от работното място и от центъра, където трябва да се ходи на разходки, и разстоянията са твърде големи? Сега изведнъж нямало нужда от кола. Ами, изкарай си книжка, пък току-виж си се изнесъл от вашите, и няма да си толкова зависим от разстоянията.

П.п. Аз не разбирам как човек, който си казва, че децата му, като са били малки, са имали дори две коли, се дава за пример, че семейства с деца могат и без кола. Едно е четирима възрастни индивида, всеки от които е дорасъл и да се вози сам в градския транспорт, друго е бебета и малки деца  То сигурно може без кола и при такива обстоятелства, ама по-добре да не се налага.
И преди съм ти го писал, но с тези фантасмагорични сценарии трябва да се цаниш в Холивуд или Боливуд. Имаш дарба, определено. Smiley

# 571
Жребче
>>>>>>>
Ти помагал ли си на жени с деца някога? Например с воденето им до болниците, детските градини и училищата?

# 572
  • Пловдив
Скрит текст:
Жребче
>>>>>>>
Ти помагал ли си на жени с деца някога? Например с воденето им до болниците, детските градини и училищата?
Ако ти отговоря, ще трябва да се издам, а аз предпочитам да ме мислите за девствен и непросветен в грижите за малко дете. Smiley

# 573
Жребче
>>>>>>>
Тогава защо ти си позволяваш да пишеш, че семействата с деца нямат нужда от коли в Пловдив заради близките разстояния?

# 574
Ако ти отговоря, ще трябва да се издам, а аз предпочитам да ме мислите за девствен и непросветен в грижите за малко дете. Smiley

Надали някой те мисли за девствен. Достатъчно възрастен си, за да си виждал поне няколко жени голи - било тo платени или по любов (без да се засягаш, нали)

Колкото до грижите за малко дете - то не е нужно да е твое или на любовницата, за да се грижиш за него. Може да си помагал на брат си, на приятел, може да имаш много по-малък брат и тн, и тн.

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 14:00 от Анонимен

# 575
  • Пловдив
Жребче
>>>>>>>
Тогава защо ти си позволяваш да пишеш, че семействата с деца нямат нужда от коли в Пловдив заради близките разстояния?
Защото го виждам с очите си. Ела в Пловдив и ще се убедиш. Повечето майки (и тук-там баби или татковци) си водят децата до детски градини и училища пеша. Градът е добре устроен с училища нагъсто по кварталите, така че не се налага да се вървят километри до тях. Естествено, има и някои родители, които са записали децата си в начално училище в другия край на града, но това е въпрос на избор. В този случай прибягват или до собствена кола, или до маршрутки и автобуси.

А пък в по-малки градове нуждата от кола е още по-малка, заради по-късите разстояния. Изключвам редките случаи, в които дете трябва да се закара до София за операция и т.н., но ще рече човек, че не съществуват таксита, автобуси и влакове. Аз водих майка ми с такси до София и обратно неколкократно и разходите ми бяха значително по-малки, отколкото ако имах кола. 90 лева в едната посока или 130 в двете, ако е в същия ден. Правил съм същото и при полетите ми за или от чужбина, отивайки или идвайки си от София и Бургас, когато са били в някакви нощни часове.

# 576
Жребче
>>>>>>>
А през зимата?

# 577
Да нямаш кола, когато имаш дете, е сериозно неудобство. Казвам го като неособено уверен шофьор, който не кара често. Ако искаш да ходиш някъде уикенда - планини, вили, къщи за гости, на практика си вързан в града. За голямо седмично пазаруване - също. На море, даже със самолет,  с малки деца е някакво безумие. Аз от 10 години ходя на море само в Гърция. И там би било ужасно неудобно без кола.

# 578
  • Пловдив
Жребче
>>>>>>>
А през зимата?
И през зимата. Няколкостотин метра и си до детската градина или училището. В последните 15-ина години в Пловдив зимата бе много мека, с едно изключение преди две години, когато климатът беше пощурял в цяла Европа. Тази зима също в един от дните имаше -20 градуса, но беше изключение от правилото. Някои зими дори не валеше сняг нито веднъж, а в други сме виждали сняг за само няколко дни - колкото да си припомним какво е. Зимата в Пловдив далеч не е така студена и продължителна като в София, например. Почти нямаме и ветрове в повечето квартали, заради хълмовете в града и близките Родопи южно от града. А когато и да отида в София, винаги има някакви ветрове, а често е и мрачно. Валежите там също са в пъти по-чести отколкото в Пловдив. Миналото лято в Пловдив не беше валяло около 50 дни и си беше бая горещо (много дървета и храсти поизсъхнаха поради това), докато в същото време в столицата се скъсваше да е мрачно и да вали. Точно тогава пътувах неколкократно през лятото и разликата беше от небето до земята. Но в Пловдив и валежите са тропически - рядко вали, ама като завали 2-3 пъти упорито през лятото, всичко се наводнява.

# 579
  • София
Аз не мога да карам и по темите съм защитавала позицията си, че като майка кола не ми трябва. Но имаме кола и когато потрябва, я ползваме.
Пловдив също го познавам горе-долу. Има нужда от кола, колкото и в София.
Например, ако работиш в някоя от индустриалните зони.

# 580
Жребче
>>>>>>>
А малките градчета и селата около Пловдив?
За тях съм сигурна, че има нужда от коли.

# 581
  • Terra incognita
Семейната , че и личната кола не са някакъв лукс и признак за несметно богатство. Това са си удобства и необходимост като да имаш телефон, пералня или печка. Просто животът вече е такъв и го налага.

# 582
  • Пловдив
Скрит текст:
Скрит текст:
Аз не мога да карам и по темите съм защитавала позицията си, че като майка кола не ми трябва. Но имаме кола и когато потрябва, я ползваме.
Пловдив също го познавам горе-долу. Има нужда от кола, колкото и в София.
Например, ако работиш в някоя от индустриалните зони.
В промишлените зони почти никой служител не отива с лично превозно средство. Това са по-скоро изключения - по-платените ръководители и рядко някой работник. Големите предприятия осигуряват безплатен фирмен превоз - микробуси или автобуси. Работил съм в няколко такива в различните промишлени зони във всяка посока на Пловдив и имам наблюдения над това.

Не съм съгласен, че в Пловдив нуждата от кола е като тази в София. Както споменах и някъде в по-предишно мнение, разстоянията в София са прекомерно големи, заради това, че повечето квартали са бивши села и между тях има огромни поля, гори или вече застроени пространства. Голяма част от жителите на столицата са изнесени в крайните квартали или извън Околовръстното шосе и добре, че има вече метро до част от тях. То си е наистина голямо удобство. И точно заради посещения до "Сити клиник" на Околовръстното съм наемал квартири в Студентски град или съм хващал таксита десетки пъти от Пловдив, от Централна гара - София или от СГ, защото около клиниката вече са премахнали автобусните спирки. Понякога съм пътувам с метрото до "Mall Paradise" и оттам си има служебен превоз до клиниката.

# 583
Разходите за покупка на една кола, както и тези на къща, би трябвало да са обвързани с годишния приход. Подмятат се проценти в диапазона 10-36(%) - за кола. Това е вещ с непрекъснато падаща стойност. В България се цени външното, обвивката, затова и толкова лъскави коли наоколо, при все, че собствениците им са със средни доходи, не са богати.
Не разбирам хората, които опират до заеми и лизинги, за да си вземат последната лъскава играчка. Или да изхарчат спестяванията си за такава. Но на повечето българи не им стигат парите, ако искат да си купят кола.

# 584
  • Terra incognita
Защо непременно трябва да става дума за лъскави коли с непосилен лизинг?
Ами имат поддръжка колите, няма как да нямат. Всеки си преценява спрямо джоба на какво возило да заложи. Някои хора хора обслужването на автомобила не ги притеснява ни най- малко.
Оставете ги онези комплексари, дето теглят кредити за скъпи коли. Говорим за нормални семейства.

Общи условия

Активация на акаунт