Лидл 140 - Здравей лято!

• 118 067
  • 2 088
  •   1
Отговори
# 1 095
Снимка може ли на това сирене? Grinning

# 1 096
Вчера ходих до Лидл. Купих маскарпоне и ми направи впечатление, че кодът на табелата беше зачеркнат и беше написан нов с химикал. Това означава ли , че и маскарпонето ще отлистят? Така беше зачеркнат кода на босилека и вече няма босилек. Sad
Това означава, че се заменя артикула с нов или само кода на артикула се заменя. Когато е само задраскан означава, че го махат от асортимента.

# 1 097
  • София
Снимка може ли на това сирене? Grinning
Щракнах го -

# 1 098
Марчева, огладнях и ти си виновна.

# 1 099
  • Пловдив
Здравейте.Мнение за телешкия бургер на Грил майстор,който е намален сега и като цяло продуктите на тази марка?

# 1 100
  • sofia
Здравейте.Мнение за телешкия бургер на Грил майстор,който е намален сега и като цяло продуктите на тази марка?
Вкъщи много се харесват, дори имам в камерата.

# 1 101
Намалените круши на 2.69 лв са много вкусни. Два пъти взимам по 5-6 бр и се изяждат много бързо. Черешите не ми харесаха, едно, че скъпи, друго, че не бяха добре узрели. Купих от кварталния плод-зеленчук на 3.50 лв - едри, твърди, узрели, че чак черни, сърцевидни и супер вкусни.

Холандските круши ли са намалени? Това в брошурата ли е?
Не ги видях в брошурата, но търсех конкретно круши да купя в неделя и се зарадвах, че бяха на на 2.69, Лидл но Пещерско шосе, Пловдив. Вчера купих от Лидл Тракия още, бяха пак на същата цена. Мисля, че пишеше произход Чили, едни тесни и дълги са. На пипане са твърди, но на вкус са супер сладки и вкусни.

Да,вече са от Чили. Точно за тях се интересувах, но видях,че при нас не са намалени. Вкъщи се харесват много, през 2 дена купувам по около 2 кг.

# 1 102
  • In transit
Показаното от Марчева сирене е много хубаво, както и другите от тази серия. Утре мисля да се пробвам за трикотажните рокли.

Вкъщи готвя и ползвам почти за всичко зехтин от години. Винаги имам заредени поне няколко бутилки. Единствено на зелена салата или зеле предпочитам да сложа шарлан, много ми харесва вкуса на слънчогледови семки, който се усеща. За пържене ползвам фъстъчено олио, понеже може да се загрее до по-висока температура.

Тук има полезно инфо как да се избира зехтин: https://www.monini.com/en-gl/how-to-recognise-a-quality-oil
Намерих италиански зехтини, на които пише % киселинност на етикета, явно е от скоро, досега не съм срещала:

Този е Деликато

Този е Класико

# 1 103
Т. е. класическият Монини е с по-ниска киселинност- 0,4 (а деликато 0,5)? Откъде идва деликатният вкус тогава се чудя...от сорта маслини?
Марчева, мерси Blush

# 1 104
  • In transit
Долче, и от сорта, от степента на зреене на маслината, от това колко годишно е дървото. То си е цяла наука, ето ти да четеш: https://www.monini.com/it/l/olio-extravergine-d-oliva За всеки вид пише подробно инфо. То даже всеки зехтин и за различна храна се ползва... Деликато го дават, че е подходящ за готвене. Ползвам и двата, но и деликатния си има горчива жилка.

# 1 105
И аз нямам против горчивата жилка. Честно казано, вкъщи започнаха да харесват манджи със зехтин (даже и с мас), дори майка ми много намали употребата на олио.

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 16:51 от dolce miele

# 1 106
  • Варна
Всяка кухня си има специфичните аромати, които са си "изискуеми".
 Замирише ли ми на зехтин - това е средиземноморска, арабска кухня(особено със запържен чесън). Същевременно лазаня с мас някак не ми се вързва. Но пък боб яхния със зехтин-също. Grinning На мен ми харесва ароматът на слънчогледово олио, на салата от зеле или моркови, маслиновия аромат ми идва доста силен, примерно, чак доминира над останалите продукти...
Абе, на вкусу и цвету товарищи нету....

Да похваля и аз бургерите - у нас са предпочитани Лидълските.

# 1 107
Благодаря, момичета 🤗. Ще ме накарате там, където ползвам за готвене олио, да го заменя със зехтин (без пържене на картофи, тиквички и подобни цели естествено).

# 1 108
  • Варна
Препоръчително е да използваш Екстра Върджин и Върджин само студен - иначе няма смисъл.
http://blog.stefanika.com/%D0%A0%D0%B0%D0%B7%D0%BB%D0%B8%D1%87%D … 1%85%D0%BE%D0%B4/

# 1 109
Феникс, аз гриловам тиквичките със зехтин. Слагам по минимално количество, и  ги грилвам за по- кратко(в сравнение с пърженето им) време. Всички са доволни. Пробвай.

Общи условия

Активация на акаунт