Лидл 140 - Здравей лято!

• 118 116
  • 2 088
  •   2
Отговори
# 1 605
  • Варна
Като сме на тема роботи, вижте в гръцкия какъв робот са пуснали https://www.lidl-hellas.gr/el/p/idi-nikokiriou/silvercrest-mini- … aki-rompot/p62524
Е, не, това е за мега мързеливи хора Joy Чак пък робот за обиране на трохите от масата hahaha

# 1 606
А защо, не става ли и за под масата?

# 1 607
Хората искат да се роботизират. 🙂 Аз за масата още съм на метличка с лопатка.

Защо в някои държави рано рано им казват какво ще им предложат след седмица, а аз трябва да бера душа до четвъртък.. 🙂

# 1 608
  • Варна
А защо, не става ли и за под масата?
Сигурно става, ама ми е също толкова тъпо. А и ако е под масата кое ще му попречи да драсне из цялата стая, да се осуче някъде или просто да се задръсти или кой го знае. Няма да си извадя лопатката и да премета, робот за трохи.. Де да знам, за мен е абсурдно.

# 1 609
  • Варна
Черешките от Лидл са тип хрущялка, ама нещо киселки ми идват Simple Smile

# 1 610
За маса не бих ползвала, ама за бързо обиране под нея, ако ставаше нямаше да е лошо. Но вярно, че може да сбърка посоката после 😂. Абе друго си е лопатка за масата и метла за под нея. Но иначе е интересно уредчето де. Робот за вкъщи с децата, разнасящи лего части засега не става при нас.

# 1 611
  • Варна
Стига с тези зехтини, сладолед яжте! Stuck Out Tongue Winking Eye
Скрит текст:

Уникален е този сладолед! Не съм предполагала, че ще ми хареса толкова - с ядките винаги имам едно наум, че са влажни и безвкусни, но в този са страхотни - хрупкави и ароматни!
Открих го наскоро и все още съм впечатлена от вкуса!
И аз за робота, чудя му се, ама викате, не чисти много добре? Минава ли леки прагове? Килима ми не е рошав, ама си е дебеличък, и е с тъмно кафяви кръгове...
С две деца съм и през ден чистя, и пак е мръсноооо.
Зависи колко са леки праговете. Качва се по килими с височина 2см, значи би трябвало да качва и толкова висок праг. Иначе за чистенето, зависи от очакванията. Ама то с тази мръсотия по градовете няма как да се опазим без прах, а този мъник спестява точно това чистене. Пускаш го да се мотае из стаята, а през това време си вършиш другата работа - само заради това за мен си заслужава.

# 1 612
Това вече изглежда интересно. За бързо обиране на трохите, че и евтинко.
Зехтин гръцки намерих с посочена киселинност- Елиа. Сладолед вече ще си правя домашен (с лидълски сметана и йогурт).
В Лидл предлагат ли все още гхи (забравих да погледна, знам как се прави в домашни условия, ама да се улесня)?
Да, има гхи. В неделя като пазарувах, купувах обикновено масло и гхито пак ми се наби в очите с тая цена.

# 1 613
Че е скъпо, така е, ама за готвене уж било по-здравословно. Иначе стои сега в топлото на плота и нищо му няма на бурканчето, освен че привършва 😅.

# 1 614
Не знам кое му е здравословното на термично преработеното масло. Ако искаш да ти е здравословно, ще трябва да го прибавяш в края на термичната преработка на храните. Друг е въпросът, ако просто те кефи като вкус и затова го употребяваш.

# 1 615
Сега ще оспамя, ама според специалисти по хранене това:
“за продължително готвене и готвене на висока температура (над 180С) избирайте само устойчиви сатурирани мазнини т.е. мазнини с животински произход. Най-добрият избор е пречистеното краве масло (гхи) , а негови алтернативи са обикновено масло, свинска мас, телешка, гъша и патешка мазнина.”
https://www.magipashova.com/2017/11/s-kakvi-maznini-da-gotvim/

Естествено, това не означава, че строго се придържам към този съвет и готвя само с това (напротив, сравнително рядко - колкото се отнася до мен). Само споделям, какво казват запознатите, пък всеки си знае...

# 1 616
Да, разликата между специалистите е от тук до Луната, затова внимавам какво чета, а и най-вече лично съм проверила някои неща като ефект върху храносмилане и кръвна картина. Но това наистина е спам за темата, затова спирам. 🙂

# 1 617
Маги Пашова бе... сатурирани 🙄🤪
Доста съм писала за мазнините в темата (няма да спамя пак), това ми е работата.
Обаче инфлуенсърките яката работа 😎
ГХИ не ползвам. Старомодна съм..

# 1 618
  • София
Аз ползвах,но мм твърди,че "смърди",и храната си променя вкуса.

# 1 619
Ми не аз повдигнах темата защо е уж полезно гхи, ами питах дали все още има в Лидл. Както и да е.
Ето още малко друг спам тогава- за Happy, карамелизиран лук как се прави има нагледно в едно от предаванията на Ути по БНТ.

Последна редакция: ср, 24 юни 2020, 17:38 от fenyx

Общи условия

Активация на акаунт