НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 3

• 41 348
  • 731
  •   1
Отговори
# 255
  • София
О, да, Матей е прекрасно !

Алис, вие окончателно ли
избрахте ? Blush

Аз да се похваля, че редуцирахме списъка от 46 на 15 имена. Sunglasses

# 256
И аз съм малко блокаж,понеже за женско име имах нещо впредвид,а се оказва че ще трябва да мислим име за момченце.Преди години си бях казала че когато живот и здраве имам дете,не искам да е кръстено на никого,но сега сякаш много ми се иска да бъде на баща ми (с буквата П) или на майка ми (с буква Д).Но все още никое име не ми е допаднало толкова много,че да кажа ,,е това е то,,

# 257
Въпреки че традицията с кръщаванено на  баби и дядовци не е толкова разпространена, както преди, тя все още е жива. Мисля, че те се радват да научат, че внучето е кръстено на тях. Смятат го за чест.
Аз за себе си имам колебание как да процедирам. С първото видях кой, какво и как. 😉

# 258
От няколко дни усещам някакви странни леки движения в корема си - не мога да определя точно какви са и откъде идват, та се чудя - възможно ли е толкова рано да усещам бебето? В 15+5 съм, втора бременност, задна плацента - всички предпоставки са налице и все пак... Само за веднъж съм сигурна, че беше то, защото бях доста активна през деня, пих две кафета и т.н., малкото сигурно е било пощуряло вътре, но сега ми е трудно да определя какво усещам. Вие как сте с усещанята - има ли ги, какви са, как разбирате дали е бебето?

# 259
И аз съм блокаж за мъжките имена. Преди два дни разбрах,че ще е момче , а и два пъти бях го сънувала . ММ иска поне да е с първата буква на баща му или на майка му, ама нищо хубаво не ми идва на ум с П и И. А и си мисля че ще надделея и ще си го кръстим без да е на някой 😁

# 260
Здравейте!
Днес се присъединявам към вас, терминът ми е на 28 ноември.
Първа бременност ми е и съм с момиченце (95% сигурно според лекарката на феталната морфология). Живея в София.

Бебето се развива по учебник, но за съжаление карам изключително тежко физически бременността си.

Имам почти всички "странични ефекти" на бременността, може би само нямам проблем с храносмилателната система Simple Smile

В края на май най-накрая приключи гаденето и повръщането, но започнаха болките в стомаха, а от няколко дни ниско долу при матката.

Лекарката ме гледа и каза, че всичко е наред, за болката да пия Но Шпа. Тази нощ не можах да спя от болка, големи трудности ми е дори да се завъртя в леглото.
Вечер силно се влошавам.
Някоя дали има подобни проблеми?

Надявам се при вас всичко да е гладко! Simple Smile

# 261
Здравейте!
Днес се присъединявам към вас, терминът ми е на 28 ноември.
Първа бременност ми е и съм с момиченце (95% сигурно според лекарката на феталната морфология). Живея в София.

Бебето се развива по учебник, но за съжаление карам изключително тежко физически бременността си.

Имам почти всички "странични ефекти" на бременността, може би само нямам проблем с храносмилателната система Simple Smile

В края на май най-накрая приключи гаденето и повръщането, но започнаха болките в стомаха, а от няколко дни ниско долу при матката.

Лекарката ме гледа и каза, че всичко е наред, за болката да пия Но Шпа. Тази нощ не можах да спя от болка, големи трудности ми е дори да се завъртя в леглото.
Вечер силно се влошавам.
Някоя дали има подобни проблеми?

Надявам се при вас всичко да е гладко! Simple Smile
Аз съм така вечер... Болката на моменти е толкова силна и режеща, че едва си поемам дъх. Но не е от матката при мен,или поне така мисля. Ниско долу е, но предполагам, че е от колита. Наистина странно е, че е само вечер. Нищо не пия за болката. През цялата бременност съм изпила 3 аналгина за канското главоболие, което Слава Богу не се е обаждало последната седмица. Всичко ще е наред Simple Smile

# 262
  • София
Anna Stoycheva, добре дошла. Аз изкарах 4 месеца все едно не съм бременна -> никакви неразположения.
С влизането в пети започнаха някакви болчици и контракции. Така съм вече две седмици. Бебето е добре.
През деня съм пушка, вечер се влошава всичко. Търпи се за сега.

vessy.k, рано е още. аз съм в 20г.с. и усетих два ритника миналата седмица, но сега пак нищо. В 15 и 16г.с. нищичко не усещах.

# 263
Веси, на мен ми е първа бременност и съм 18+1, някъде към 16 седмица започнах да усещам нееееещичко, но никак не съм сигурна, че беше бебчето. Едва преди 2–3 дни усетих първия истински ритник. Но пък много мами споделят, че с втора бременност винаги се усеща по-рано. Така че според мен е възможно, но знам ли.
За кръщаването - аз никога не съм държала, но не съм била и твърдо против. Според мен се кръщава на някого детето ако човекът заслужава - като личност, като отношение и като цяло ако искам мъничко да прилича на този човек. Разбира се, името трябва да ми харесва и да подхожда на бебчето, но пък смятам, че има прекрасни имена с всяка буквичка.

# 264
При мен с кръщаването на някой е тема табу, пъвро защото майка ми и баща ми са Иван и Иванка и нямам мн избор с техните букви. Никак не харесвам името Иван, колкото и да е българско и християнско. Брата на ММ също се казва така и малко в повече ще ми дойдат. Изключение бих направила за Ваня (галеното на мама) за момиче, но сега мислим имена за момченце.
На родителите на ММ не искам въобще да мисля да кръщавам, предвид реакцията им когато им казахме (баща му пита майка му добре ли си, да търся ли валериан, дори честито не казаха, два месеца дума не обелиха за бебе или нещо по темата, едва миналата седмица решиха, че е време да съобщят да бабите и лелите на ММ). Още преди да познавам ММ си имах имена за момиче и момче, но по някаква случайност са все с техните букви, а сега никак не искам да са те.
От край време мисля, че детето трябва да е със свое име, да има своя съдба. Аз като кръстена на едната си баба, мога гордо да заявя, че другата никога не  прости за това (а брат ми е кръстен на мъжа й).
vessy.k най вероятно е то, и аз някъде тогава го усетих. После става по-често и разбираш, че е било то наистина.

# 265
И аз вече усещам движенията на бебка, определям ги точно като бълбукане, харесват ми 😁
rave Кая ще е , определено Heart
А вие щом сте редуцирали списъка до 15 имена, го значи имате напредък Hug
А относно болките- магнезият при мен определено помогна, мисля,че е той де.

# 266
Cve7i и моя баща е Иван и това е една от буквите, с които ще мислим име, защото каката я кръстихме на свекър ми, обаче пусто толкова нищо да не ми харесва с И за момче само Ивелин. Другото е с буквата на майка ми А, но тя много черни точки си записа в последно време, и ми се отщтява, а там поне вариантите за име са повече.

Като каза за супер "адекватни" реакции,айде свекър свекърва нали уж снахите сме "чужди"(това в кръга на шегата), но на собствената си майка да кажеш и реакция никаква. Веднъж не пита как съм, как са прегледите, да предложи сама да вземе детето да го погледа, за да почина малко все пак е на 2г. не е самостоятелно. Мъжа ми вика ти сигурна ли си, е те разбра че си бременна. Да поясня не сме скарани, виждаме се, през ден се чуваме основно тя да ми се оплаква колко и е лош живота, какви нови болести си е намерила и как всички са в конспирация срещу нея. А не беше такава егоистка и егоцентричка, не знам как да я накарам да се вземе в ръце и да се стегне, то вече лошо ми става  като видя, че ми звъни, защото знам какъв ще е разговора - Мен, мен, мен, за мен, на мен... останалите хора в тоя свят кучета ни яли ние проблеми нямаме в живота си. Rage

Аз ще се окажа някаква страшно нечувствителна бременна Smile или това бебе е супер лежерно, май 1-2 пъти го усетих, но айде да кажем рано е още 17 г.с. съм.

# 267
с А има избор наистина, ама мен пък не ми се иска да е все първи в клас, знам колко е гадно, да си първи или последен 😄.
При нас нещата са доста хладни, ние нямаме брак с моя, но от 5г сме заедно и от 4 живеем заедно. За нас един подпис нищо не значи, но за тях аз съм никой дори есента бяхме излезли всички заедно и срещнахме някакъв учител или класен на моя и майка му дори не ме представи. След като човека попита коя съм каза: "Ааа, това е приятелка." Нито поясни каква приятелка, може и нейна да съм знае ли човека, дори името ми не каза. За моето семейство ние сме едно цяло, винаги заедно сме на събития или дори гости, а от тяхна страна вече на бал и на две сватби не бях поканена (той да, като не отидохме на нито едно от тези).
Да не е спам, магнезия помага ли за подуване в краката или е само за спазми?

# 268
  • София
Малии, твойте свекъри по-кофти и от мойте даже.
Не би следвало магнезият да помага за подуване.

# 269
Липсата на одобрение от близки роднини, особено от кръвни, наистина тежко. В такъв момент е важно да се припомним приоритетите, а роднините не са на първо място определено. Това сте вие с бебето и партньора. Сега не е най-подходящото време за подобряване на роднинските взаимоотношения, така че ограниченете контактите с тях, доколкото е възможно, с чиста съвест. Ако отсрещната страна е разбрана, ще разбере обяснените причини, а ако не е разбрана - то всичко ще си продължи, както си е, което следва да се ограничи.

Относно името на детето - вълнуващо е да кръстиш човешко същество Grinning Смятам, че водещо при избора е да се харесва на родителите, т.е. на мен и на мъжа ми. Тъжно е, ако има външен натиск за името, все пак вие ежедневно по множество пъти ще произнасяте името Simple Smile

Благодаря за отговорите относно болките ми ниско долу.
Трети месец вече съм "болна", дали има и 7 дни общо, в които да съм добре. Не ми се мисли, като дойдат тежките, последните месеци...
Добре, че бащата е чудесен и се грижи за мен (и двамата сме в хоум офис засега).

Общи условия

Активация на акаунт