НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 3

• 41 353
  • 731
  •   1
Отговори
# 285
Бъбли, чела съм, че бебетата спят м/у 16 и 20 часа на ден, та е нормално да не се усещат много. Аз моите ги усещам сутрин рано и като легна вечер, ама не знам кой кога е. Иначе по-скоро мируват. Вълнуват се като ям сладко, може да пробваш. Би трябвало всичко да е наред Simple Smile

# 286
И при мен е така , не се притеснявай Heart
И за тях има мързеливи дни Heart

# 287
  • София
Аз съм 20+5
Рита ме през 19та следобедно; отчетливо се усещаше и сега от началото на 20та спря. Не се притеснявам

# 288
Момичета, случва ми се нещо, което не зная дали е нормално, дали са контракции или просто бебчо се мести.
Корема от един път ми става много твърд и се стяга... все едно се стяга някой мускул и се появява като подутина от едната страна на корема, от едната страна корема ми става по-изпъкнал, по-голям..  На пипане е твърдо, чудя се дали просто не се мести и напипвам гръбче или нещо друго. Или пък са контракции, но болка няма.
Тази вечер ми се случва на няколко пъти, преди няколко дни също.

# 289
  • София
Хехехе добре дошла в клуба Grinning  Контракции са.
Аз от две седмици оревах света, защото имах много някои дни, но вече свикнах.
Пий повечко магнезий и така... Аз смених от диаспорал на магнерот и има малко подобрение.

# 290
Ясно, така и предполагах. И аз се стреснах. Особено сега като зачестиха. Засега не съм пила магнезий. Не ми е изписван. Утре ще звъня на лекарката, да не си самоназначавам лекарства сама.
А с тези контракции няма нищо опасно, нали? 🙄

# 291
Може да са Бракстън-Хикс контракции  - те не са страшни. Ако не са болезнени, чести или продължителни не би трябвало да е проблем. Опиши ги на лекарката си - тя ще те посъветва най-добре, понеже ти познава и общото състояние.

# 292
Да, утре това ще направя. Благодаря! 🙂

# 293
  • София
Все пак си ги брой. Просто за да знаеш кое е твойто нормално.
Мойто нормално е около 20-30 на ден. Като съм имала и по-малко и много повече. Гледай да не са повече от 5-10 на час. Ако са повече от това, звънни на доки да репортираш.

# 294
  • София
Здравейте,
най-накрая да се запиша и при вас. От известно време ви чета и пиша в ФБ групите, но тук не се бях отбелязала. В 16 седмица съм, термин 29 ноември. Това ми е трета бременност и второ дете (имам един мисед). Голямата ни дъщеря на 10г.
Засега съм минала БХС и Пренатест (пуснахме го защото съм на доста години вече) и чакам да дойде време за ФМ. Още не усещам движенията на бебето или по-точно усещам нещо, но не съм сигурна какво е Laughing
С имена и каквато и да била подготовка съм до никъде, но то ми е и рано още.
Надявам се да мога да се включвам редовно.
Лека бременност на всички!

# 295
  • Sofia
Момичета, тези които вече усещате бебетата или които имате вече дечица имам въпрос. Аз съм 20 седмица и моето много рита вече по цял ден, а днес нищо , по-рано лекичко нещо на усетих, но нищо общо с обичайното. Да изпадам ли в паника, всеки ден ли са еднакво активни или и те имат дни, в които просто нищо не правят?

Бъбли, аз в момента съм 19+3, преди 5 дни го усетих уж как побутва, ама много лекичко и рядко. А сега от няколко дена - нищо, даже не ми е толкова разтегнато. Явно зависи как е застанало бебето. Аз си се паникьосвам де... а прегледа ми е чак на 24.06. Cry По принцип четох, че първа бременност и предна плацента като мен, може да го усещам добре чак след 21 до 23 гс. Не знам дали е така. Надявам се всичко с бебетата да е наред, но ми се ще и на мен да започна да го усещам регулярно. Heart

# 296
  • София
Здравейте, минавам да се запиша ш отчета. С термин 27 октомври, но е първо бебе, така че може и да помързелува малко. На 31 г. съм от София и очакваме момченце. При мен мина и финалната морфология, където всичко е наред.
Към момента съм в 20 г.с.+ 4 дни и съм качила малко над 3 кг. Коремчето започна да се вижда, но все още е като на преял човек. Лично аз промяната я усещам в гърдите, които по начало са големи, та сега стават още по-внушителни. Да чукам на дърво, до момента се чувствам чудесно, надявам се така и да продължи.
По повод реакции на родители и близки, от самото начало с таткото решихме, че ще бъдем пълни егоисти. По този повод съобщихме за бебето чак в края на 18 г.с. Не че не се зарадваха близките, но решихме да си откраднем колкото може повече спокойствие. Далеч съм и от идеята да се притеснявам кой как го приема и т.н. Същата логика следваме и при имената, решили сме, че няма да кръщаваме на баби и дядовци. Не вярвам да има сърдити, а и да има, това си е техен проблем, не наш. Единственото важно в момента ни е с младежа да сме добре.

# 297
  • Sofia
Идвам да се отчета, бях на преглед , удължиха ми болничния и ще си кретам вкъщи с каката. Бебо е вече 300гр, дивее, върви със 7 дни напред. Вече съм 18 г.с. +2 дни. Имам си корем, нооо това е положението. Надявам се да не кача много, спряхме Дуфастона, фолиевата к-на , оставам на магнезий, хапчето за кръвно и витамини.
Другия преглед след 1 месец , тогава ще съм и на ФМ при Чавеева.
Относно контракциите, важното е да не са болезнени и да не са много чести ( хубаво е да се следи дължината на маточната шийка).
Усещането на плода си е много субективно. При мен е втора бременност, предна плацента. Усетих бебо през 17г.с.

# 298
  • София
Добро утро, момичета? Как сте?
Аз влизам да се оплача набързо (и да оставя болката в миналото, почвам седмицата начисто): вчера главата ме боля както никога досега през живота ми. Такова чудо не съм очаквала. Още към 11 започнаха да звънят камбани, при ваяка крачка усещах пулсиране. Излязох навън и едвам ходех. Уж да се напека на слънце, ама то стана по-зле. Следобеда не можах да спя, взех парацетамол, ама не помогна особено. После пак ме боля и вечерта уж заспах, ама се събудих от болка и пак пих хапче. Кръвното ми е ниско и пада още от време на време, пулсът ми се вдига сякаш. Днвс ще съм навън цял ден, дано е ок вече.

В този ред на мисли исках да попитам тези от вас, които са с тромбофилии и някакви мутациции и са на аспирин/фраксипарин: как ви ги откриха? Винаги съм се чудела, защото лекарите не пускат профилактично изследвания. Само на моя близка Сигридов й ги изискал при прегледа и така разбрала, че е с тромбофилия. А друга се изследва, защото някок ве родата имал и така. Та се чудя, има ли как да се разбере по нещо или само с изследвания ако се сети някой?

# 299
РоЗи, за съжаление повечето сме я открили след неуспешни бременности.
Аз нямам никакви индикации, че я имам. Тя се отключва в състояния като бременност, залежаване, операции, а може и да не се отключи никога.

И аз мисля, че трябва да е задължително изследването, ама Здравната Каса и по-важни неща поема, камо ли тромбофилии. Simple Smile
Аз, ако знаех за нея, скоро щях да празнувам първи рожден ден на дете.

Винаги ще давам съвет да се изследва всяка жена. Ако няма мутации, още по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт