НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 3

• 41 355
  • 731
  •   1
Отговори
# 300
  • Тук... някъде
И при мен в петък и събота се получи така с кръвното - рязко пада и ми прилошава много. В петък седнах да обядвам навън и изведнъж ми стана много лошо от нищото. ММ дойде да ме прибере. Изядох един шоколад и след него кръвното ми беше 90 на 50 и пулс 85😳 Същото се повтори и в събота, но в по-лек вариант.
В четвъртък бях на преглед- бебчето е добре, но отново не се видя пола... все подскача,ръкомаха,върти се.
Относно напичането на слънце- доктора ми каза,че на плаж може,но във водата, а на слънце никакво излагане, защото изгори ли кожата,тръгва кървене. Аз съм с доста бяла кожа и наблегна,че трябва да се пазя

# 301
  • София
Тромбофилита по време на бременност до какво може да доведе всъщност?
Аз нямах никакви индикации за тромбофилия, но си я изследвах в 4-ти месец на моя глава. Бях казала на следящата ме АГ, че майка ми е загубила второто си бебе с внезапно абрупцио плацента в 7ми месец и докторката ме насочи по желание ако искам да си пусна генетичен тест за тромбофилий и аз си пуснах. Слава Богу гените ми са чук.
Ето кой тест и къде си пуснах: http://genica.bg/tests/150

Когато боли глава - слънце никога. Това е common sense.
Иначе аз бях на море в края на Май и изгорях на слънце - дупе, дясно бедно и ляв прасец (защото заспах на ляво и ми се е развил шалът и ММ не ме събуди). Ама хубаво си изгорях. Червена кожа, болка и всичко. Все още се беля.
От тогава ми почнаха и контракциите. Можи би няма нищо общо, но може би и си е шок за организма, така че се пазете.

# 302
В събота явно е имало нещо във времето, което е повлияло на много хора. Аз също съм с ниско кръвно - 110/70. Цял ден не можах да се вдигна от леглото - бях като парцал. По принцип при ниско кръвно са ми казвали повече вода да пия - не знам каква е логиката, но мед. лице ме е съветвало така. Също и хапването е важно - да не се оставяме гладни, че като се кобинира с хипогликемия става съвсем зле.

# 303
На мен ми изписаха Аспирин Протект без никакви допълнителни изследвания.
Като казах за миседа миналата година.
Какво да си пусна сама?

# 304
Момичета, за главоболието и прилошаването - носете си винаги бонбон или захарче или някво шоколадче, като усетите, че ви става зле - веднага! Вдига ударно кръвната захар. А една идея по-добре като ви стане - айрян със сол (доста сол) - качва бързо и най-важното ТРАЙНО кръвното, за разлика от кола, кафе и т.н., които го качват много бързо, но пък за съвсем кратко.
Главоболие и аз имам веднъж седмично някъде и най-често, ако случайно съм преспала 😂 И все пак ако е кръвното - това действа.

# 305
Alis, пусни си основен пакет за вродена тромбофилия. В Геника е най-добре.
Не знам защо много доктори обичат да изписват неща на сляпо. Да кажат да се пуснат изследвания и да се види. Много се ядосвам.
Въпрос и от мен. Случайно някоя от вас да има крампи и схващания на прасците, а понякога и нагоре към бедрото? Най-вече посред нощ се проявяват. Мажа се с магнезиев гел, но не винаги помага. Посред нощ ме боляха и сега продължават.

# 306
Здравейте момичета и моето кръвно беше 82/55 направо имах чувството че ще ми експлодира главата. Пих 2 парацетамола, солен айрян и кола и нищо не ми помогна. Вчера и днес иначе съм много свежа, а преди 2 дена май усетих първите две побутвания Heart EyesBlush

# 307
Тромбофилията и аз я изследвах на самоинициатива след неуспешна бременност. Има доста голяма тема за тромбофилията  - благодарение на Delisardeli и други момичета, които споделят опита си, има много информация изписана.
Съвременните изследвания отричат официално тромбофилията като основна причина за ранен аброт, а  преди време се е смятало, че е един от факторите за усложнена и / или неуспешна бременност във втори триместър. Според мен двете мнения не си противоречат, но повечето генетици и АГ я отричат изцяло като причина за аборт като се позовават на въпросните проучвания.  Има различни виждания по въпроса, но всеки си решава за него дали да рискува или не и на кого да се довери.
Аз тази бременност съм с фраксипарин и се чувствам страхотно, за разлика от предния път, когато почнах да вдигам кръвно още в 13-та г.с....но това е само моя опит и предположения.
Основните неща, до които може да доведе, са запушвания в съдовете на матката, което води до недобро развитие на плацентата и опасност от отлепване, намален приток на кислород към плода и съответно вътреутробно изоставане в развитието, както и висок риск от развитие на еклампсия и прееклампсия, да не говорим за риска от тромбози, белодробни емболии и други свързани с това опасни състояния. И да - може би не причинява директно аборт, но тези "ефекти", които дава, са причина за усложнена и рискова бременност и като се насложат с други неща риска си става съвсем реален ако ме питаш.

# 308
Тромбофилията води точно до спонтанни аборти поради не добро кръвоснабдяване на плода. Аз ги изследвах в началото на първата бременност в Плевен те мисля ги пращат пак в София в националната генетична лаборатория не съм сигурна. Не бях имала спонтанни аборти, но много се бях ошашкала, защото ми откриха Хашимото с адски високи стойности на антителата месеци преди да забременея. Имах тогава финансова възможност и пуснах всякакви изследвания превантивно, пълен профил тромбофилии, много обстойни имунологични(защото се притеснявах, че като имам едно автоимунно заболяване може да имам и други, за които не зная), NK клетки също. Слава богу всичко беше ок освен щитовидната, само излезе, че не усвоявам фолиевата и трябва да пия метилирана, но аз това го правих.
Тогава какво ли не правих превантивно, Фраксипарин бих, аспирин протект пих, Октагам вливах, сега реших нищо да не правя аз така или иначе всичко де що има изследвах преди 3 години. Нещата вървят добре да чукам на дърво.
Обаче съм на мнение, че трябва да се работи върху повишаване на здравната култура на жените в общ план. Има много напреднали и знаещи жени почти на академично ниво, но това е най-често, защото са имали лош опит и им се е наложило. А колко момичета и по-млади има и с повече от един спонтанен аборт, които седят и се чудят защо така се случва, какво да правят, към кого да се обърнат. Истината е, че възрастта на хората с репродуктивни проблеми много е паднала в последните години. Броя им много се е увеличил. Трябва здравеопазването да работи в насока запознаване по-обстойно населението с тези проблеми да включи още изследвания в пакетите за бременност, да се правят повече обучителни курсове за АГ специалистите.

И мен често ме боли главата с доста ниско кръвно съм, гледам да разбера от какво се провокира болката, да хапна сладко, да пия течности, да изляза на въздух и вече в краен краен случай парацетамол, ако въобще не се търпи. Досега съм си позволила веднъж да пия.

# 309
Абе като ви слушам, да взема и аз да изследвам на своя глава тия тромбофилии. Аз утре съм на преглед по ЖК за първи път, надявам се с шушулката всичко да е точно. Запазих час в МЦ Марковс за ФМ за след месец.
Почнах да усещам контракциите, за които говорехте, обикновено след много вървене или много стискане по малка нужда.
Ние сме в търсене на жилище - квартира за сега, а ако изникне и за закупуване. МП натиска да се местим в ново жилище август месец, че накрая щяло да бъде байгън. На мен ми се иска само да лежа и да спя и само като си помисля за опаковане на цялата къща и чистене и пренареждане, от сега ми става лошо. Вие ще сменяте ли жилище или ще изчакате?

# 310
  • София
Аз тази бременност съм с фраксипарин и се чувствам страхотно, за разлика от предния път, когато почнах да вдигам кръвно още в 13-та г.с....но това е само моя опит и предположения.
Фраксипаринът има ли отношение към кръвното? Защото на е-листовката пише ''ФРАКСИПАРИН е лекарство, което забавя или предотвратява образуването на кръвни съсиреци в кръвоносните съдове (тромбози). Такъв тип лекарство се нарича антитромботично средство.'' и не казват нищо за кръвото.
Аз съм със шантаво кръвно (сутрин и вечер високо окол 128/85; по обяд нормално 110/70), изписаха ми допегит, но не съм почнала да пия още.
Чудя се какво да го правя кръвното. Казаха ми да съм внимателна с него ... каквото и да означа това..

Misery, защо чак след месец? В коя г.с. ще си тогава?

# 311
Misery, ние сменяхме жилище в началото на май, бях някъде началото на 4месец мисля. Да ти кажа, звучи по-страшно, отколкото е. Като те увлече емоцията, че ще си на по-хубаво и просторно място и с желания нареждаш и опаковаш. Повикай си и помощ ако има как, добре се отразява.

# 312
  • София
Клексан/Фраксипарин са антикоагуланти, не знам да действат върху кръвното, не преминават през плацентата. Аспирин протект и аналогични са антиагреганти, пречат на слепването на тромбоцитите, оттам предотвратяват образуването на тромби, минават през плацентата.
При проблеми с кръвното се изписват медикаменти за кръвно.
При проблем с кръвотока или риск от прееклампсия изписват аспирин протект.
При тромбофилия обикновено се изписва комбинация от Фраксипарин и аспирин протект. В общия случай с аспирина се експериментира, защото на всеки влияе различно.

При мен без бременност аспирин протект влияе супер, даже ми намаляват адските болки при цикъл. Обаче сега започнах да прицапвам от него още в 5гс и го спрях. Той има и негативни ефекти - променя pH на кръвта и може да доведе до разрехавяване на плацентата в ранна бременност.

# 313
Фраксипаринът има ли отношение към кръвното? Защото на е-листовката пише ''ФРАКСИПАРИН е лекарство, което забавя или предотвратява образуването на кръвни съсиреци в кръвоносните съдове (тромбози). Такъв тип лекарство се нарича антитромботично средство.'' и не казват нищо за кръвото.
Аз съм със шантаво кръвно (сутрин и вечер високо окол 128/85; по обяд нормално 110/70), изписаха ми допегит, но не съм почнала да пия още.
Чудя се какво да го правя кръвното. Казаха ми да съм внимателна с него ... каквото и да означа това..
[/quote]

Dagny , ако наистина много варира може би да си вземеш апарат за кръвно и да го мериш редовно сутрин и вечер да си следиш стойностите, консулт с кардиолог, ако не си ходила вече.

Скрит текст:
Имам много близка приятелка разви преекламсия във последните месеци без дори да подозира, накрая се наложи да влезе в болница, защото кръвното стана съвсем неконтрулируемо, опитваха се няколко дни да овладеят нещата с медикаменти, но в край на сметка се наложи спешно секцио месец и половина преди термин. Детенцето е добре расте си не е показало проблем за момента. Обаче не е шега работа тя още 2,5 г. след раждането ходи редовно на кардиолог и пие лекарства за кръвното, а сме на по 30 години.

# 314
  • София
Еми сутрин-обед и обед-вечер вариацията е 15-20 единици. Не знам това голяма вариация ли се води.
Ходих на кардиолог. Каза, че нямам високо кръвно, добре съм, да си ходя и даже да не си меря кръвното много много.
Седмица по-късно отивам на ФМ при Марков и той ми казва всеки ден да си го меря и че ако нещо не му харесва в моя случай - това е точно кръвното. И да не съм слушала кардиология, защото той не се занимавал често с бременни.
След няма и 2м. чуквам 30 Grinning Мислих, че ми рано за кръвно ама тЕ.

Някой друг да пие Допегит?!

Общи условия

Активация на акаунт