НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 3

• 41 356
  • 731
  •   1
Отговори
# 315
Наистина не знам дали фраксипарина влияе на кръвното. Просто забелязвам, че сега ми е стабилно, предния път не беше. Единствената разлика в терапията е фраксипарин, затова може би съм направила връзката подсъзнателно.

# 316
Дагни, сега съм в 17 г.с., цялостната идея на местенето е да не се случва накрая, когато съм с големия корем. Ама ако се наложи, ще извикам една фирма да изчисти вместо мен. 😀

Мен ме изкараха с тегаво кръвно в началото. Варираше много, но се държеше около 120/80 - 130/80. Получавах ужасно сърцебиене, буквално се събуждах през нощта от сърцебиене. В Щерев почти веднага ми изписаха бета блокер. Като му видях листовката, ми стана лошо. Отидох при втори кардиолог. Правих кардиограми, сложиха и холтер, активно водех дневник със сутрешно и вечерно кръвно, което се мери около 10 минути спокойно положение, три пъти мериш и вземаш средната стойност. Еми държах 110/70. Казаха ми да продължавам с дневника и да се наблюдавам за главоболия, подувания и сърцебиене. С дневника продължих може би около две седмици, честно казано защото ми писна да записвам едни и същи ниски стойности. При мен разковничето се оказа във високта доза л-тироксин, на която ме държеше Д-р Начев заради Хашимотото. От начална доза 75 мкгр ударно ме хвърли в дълбокото със 150 мкгр, които му отне два месеца да намали на 125 мкгр при тсх под долна граница.

Мисълта ми е, може да не е измервно правилно кръвното. Може друга да е причината. В никакъв случай не се оставяй и търси мнението и на повече от един кардиолог. Не е окей от сега да си на Допегит. Спорвд моята кардиоложка Допегитът се включва чак в трети триместър при кръвно над 130/80.

Поне имаш щастието обаче да ти изпишат допегит, а не директно бета блокер.

# 317
Здравейте.
Влизам да се похваля. Прибирам се от преглед. Всичко е наред с момчето.
В 16 г.с. + 6 съм. Глава и корем отговарят на 18 г. с. + 3 дни, 205 г.
Не успяхме да му видим лицето, тъй като се беше обърнал с гръб, сложил ръчичка пред лицето и забил глава в плацентата.
Щастлива и спокойна съм след тази вълнуваща среща.

# 318
  • София
Дагни, сега съм в 17 г.с., цялостната идея на местенето е да не се случва накрая, когато съм с големия корем. Ама ако се наложи, ще извикам една фирма да изчисти вместо мен. 😀
...........
Поне имаш щастието обаче да ти изпишат допегит, а не директно бета блокер.

Нееее, имах предвид за ФМ при Марковс не е ли късно след месец ама щом сега си в 17 значи тогава ще си 22, което е ок. За това питах коя седмица си.
Аз бях миналата седмица при него в 20та г.с.
Мерси за инфото за кръвното. За сега мисля, известно време, да се следя вкъщи с апарата (сверих си го с този на кардиолога за проверка дали е точен) и по-натам, ако почна да вдигам пак над 130 ще ида на втори кардиолог и може би ще си почна допегита. За сега само го гледам на етажерката и не пипам.

m-angel, браво много хубаво Heart

# 319
Здравейте ,
И аз влизам за отчет, току що се върнах от преглед - в 17 седмица съм. Доктора огледа много внимателно бебо - всичко е наред, с предна плацента съм . Този път се разбра и какъв ще е пола - ще си имаме момченце, таткото тайничко се надяваше да е момче, a аз да е момиченце ( важното е всичко да е наред) 😊

# 320
Пак за кръвното - и аз ходих на кардиолог в началото на бременността, защото имах необясними болки в областта на сърцето. На мен също ми каза кардиоложката, че ако ми е висока дозата на Л-тироксина може да се плучи този ефект, явно и на кръвното се отразява.

# 321
  • София
Благодаря за информацият за тромбофилията, момичета. Това, че се разбира „късно„ е още един повод здравната ни система да се промени малко..... Аз преди години така си изпатих с, вит б12 и от тогава всяка година го следя. Ще си пусна и изследване за мутации (единия ген май го видях в пакета за тромбофилии), за да се уверя, че е правилната форма. Макар че в последните години се чувствам прекрасно.
И това е поредното важно нещо особено при бременност, особено по време на кърмене, за което човек трябва да се самообразова.
На мъжа ми сестра.му само защото беше на преглед при Сигридов в началото, си ги изследва. На него това са му сред задължителните изследвания.

Сега, (обръщам се особено към първескините) не се вкарвайте в излишни филми, не си приписвайте заболявания и състояния, просто имайте едно наум според мен. Ето, има ситуации, в които на човек трябва да му светне лампичката. За съжаление много лекари ме търсят първопричината за.много от тях, а действат на принципа проба грешка.

Явно наистина е имало нещо уикенда, всички сме си изпатили с главите хаха. Аз днес бях допреди малко навън и сега приятно уморена лежа на дивана,.добре ми беше. С малката ходихме по задачи, обядвахме в един ресторант, в парка.

# 322
  • София
И имайте предвид, че ако пускате пакет уреаплазми в Геника, ви трябва цервикален секрет, не влагалищен секрет.
Аз им носих и намазkа на стъкло и в ''епруветка'' (не знам как се казва съдчето). Стъклото ми го върнаха, не приемали.
Това го споделям, за да не си сваляте гащите на два пъти Grinning
И все пак консултирайте със следящия дали да ги пускате, все пак не е евтино изследване.

Последна редакция: пн, 15 юни 2020, 16:17 от Dagny

# 323
Явно верно имаше нещо почивните дни, аз вчера цял ден не мога да стана от леглото, че и от няколко дни повръщането ми се върна Sad Тия малките гадинки смятат да ме изцедят до края.
За тромбофилията има мн спорни мнения обаче, та не знам къде е истината. Аз съм с  ниско рискова мутация и спред 2 различни АГ и хематолог съм без терапия.

# 324
Аз да питам още нещо - знам че е много рано да се мисли за тези неща, но се чудя дали има някакви възрастови ограничения за естественото раждане? Не ми се иска да ме режат само защото съм на 37, а една позната онзи ден съвсем категорично ми каза, че дори да няма друга причина, само заради ЕГН-то ще ме пратят под ножа.  Та се замислих дали има нещо такова наистина...докторите ще мога да ги питам след две седмици чак на прегледа, затова проучвам мнения тук.

# 325
  • София
Тромбофилията е кръвно изследване, плазмите са от секрет.

Ние в събота бяхме на зелено, валя ни, окаляхме се до ушите. Не съм забелязала нищо особено. Вчера спахме, пътувахме, донесохме се на къща на зелено, пак нищо особено не съм усетила. Сега ми мирише на жасмин и рози, люлям се на шарена сянка, ейй хубав бил живота Simple Smile

# 326
И имайте предвид, че ако пускате тромбофилийте в Геника, ви трябва цервикален секрет, не влагалищен секрет.
Аз им носих и намазkа на стъкло и в ''епруветка'' (не знам как се казва съдчето). Стъклото ми го върнаха, не приемали.
Това го споделям, за да не си сваляте гащите на два пъти Grinning
И все пак консултирайте със следящия дали да ги пускате, все пак не е евтино изследване.
Кръвно е изследването Wink

П.П.: Дели ме е изпреварила.

# 327
  • София
О да вярно! Четете Дели и Ри-борн, съвсем се обърках двете понеже ги пусках в геника; Даже сега ако мога ще едитна да не объркам някоя мама.

vessy.k, точно слушах една онлайн лекция за ражданията. Водеше я една АГ от МД и каза за оспорваните и неоспорвани фактори причини за цезарово, като възрастта влиза под оспорваните, ако е над 40г.(пак не задължително). Според мен намери правилния док за раждането, ако ти е нормално протичаща бременност и бебето е ок.

Последна редакция: пн, 15 юни 2020, 16:24 от Dagny

# 328
  • София
Аз да питам още нещо - знам че е много рано да се мисли за тези неща, но се чудя дали има някакви възрастови ограничения за естественото раждане? Не ми се иска да ме режат само защото съм на 37, а една позната онзи ден съвсем категорично ми каза, че дори да няма друга причина, само заради ЕГН-то ще ме пратят под ножа.  Та се замислих дали има нещо такова наистина...докторите ще мога да ги питам след две седмици чак на прегледа, затова проучвам мнения тук.

Няма такова правило. Може някой конкретен лекар да е заблудил приятелката ти. Възраст само не е причина за секцио.

Кратуната и мен ме боли тия дни, а по принцип изключително рядко ми се случва. И все съм гладна, изядох света с тая бременност Flushed

Последна редакция: пн, 15 юни 2020, 16:29 от Margaritka79

# 329
Това с възратта като единствен фактор за секцио, звучи точно като изказването на някои лекари "Ти си ниска сигурно си с тесен таз трябва секцио", без никакви измервания. По повод това изказване беше ми попаднала преди време статия от медицински източник, че едно бебе генетично е програмирано да не стане по-голямо от размера, в които майка му физически е възможно да го роди.
Склонна съм да вярвам, това е природа тя го е измислила.
Има си медицински причини разбира се за секцио, но дребна си сигурно ти е тесен таза и годините ти са в повече, не са от тях.

Общи условия

Активация на акаунт