НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 3

• 41 360
  • 731
  •   1
Отговори
# 330
Аз си изследвах уреаплазма и микоплазма от стерилна урина. Може от цервикален да е по достоверен тестът.
Събота не съм усетила нищо необичайно. Направихме си една хубава разходка и беше чудно!

# 331
  • София
Може и така. Но ако я нама в стерилната урина може да я има във секрета и май обратното също.
Аз си приключих антибиотика за уреаплазма парвум и след седмица и нещо ще пусна и секрет и урина. Ей така да има Grinning

В събота изгледах westworld s03. То с това време в София друго не ми оставаше. Имах някакви болчици и аз...

# 332
При мен например кандидата я нямаше в урината, а в секрета се показа гадината.
Дагни, секретът гинеколога ли ти го взе или от лабораторията, че не разбрах?

# 333
  • София
Ох мне. Носих им го. Звъннах им предварително да питам какво да нося и те ми казаха цервикален секрет. Предполагам, че ако предлагаха услухата взимане на ц. секрет щяха да ми кажат.

За това отидох при д-р Саздановски от МЦ Саздановски, който се намира близо до Геника (на ул.нишава 62). Той си ми е гинекологът от преди бременността. Много е готин. Взе ме без час (но му бях драснала по вайбър) за 10 минутки бяхме готови и ми взе 10лв.

Не отидох при следящата ме АГ, защото си самоназначих изследването и защото при нея се чака адски много време, а и ми е далече от геника.

# 334
Браво за добрите новини от мамите, минали преглед.

Misery, това първа бременност ли ти е? То е много индивидуално, зависи как се чувстваш , и все пак си за съчувствие сега с тая смяна на жилище. Задължително си осигури помощник и почни по малко и по-отрано. От моя гледна точка в момента дори домакинска работа, без напъване, ме награждава с контракции, че и болезнени, а ако ни предстояха ремонта или местене, не знам как щях да се оправям. Но както казва доктора, това е щото е първо дете , на второто няма време за ох и ах.

Иначе аз днес бях на преглед, който премина като ФМ в 20-22 (иначе имам още един такъв час края на месеца). Уж нямаше проблем, освен единия показател на дясна артерия, леко завишен, но ми препоръча докторката да направя допълнително фетална ехокардиография и сега ме гложди.

Мнения за др Спасов от МЦ Фемина някой?

# 335
Ох, аз днес ходих за първи път на ЖК при единствения луд в нашия град. Иска да ме праща на втори БХС при положение, че аз правих Пренатест. Ама, трябвало, че се изследвало и за другите тризомии освен Даун и за гръбначния стълб. И ми даде сама да си взема в къщи вагинален секрет. Е, това не беше ми се случвало. 🙄🙄🙄
Аз си ходя при друг да ме следи за сериозните прегледи не в града,  където живея, ама тези кръв, урина исках поне да не ги плащам, ама тоя как ще го изтърпя не знам.
Един час ме държа да ми говори пълни глупости срещу лекаря, при който се следя основно.

# 336
  • София
Ами този толкова зле звучи, че по-добре верно си вземи секрета сама и му то дай да ти пусне МБ по ЗК.

# 337
Helinor, а ти освен пренатест, прави ли БХС, който е единия елемент от ранната фетална (другият е подробния УЗИ)? Ако не си, може да има резон да го иска. Днес докторката, при която се следя на частно, ме пита за БХС дали е дало отклонения - имало отношение към тризомиите. Не само за Даун, а и за другите. Та се възмути, че не са ми го дали в клиниката (Надежда). Аз и не настоях тогава да разбера точните изчисления , след като ми потвърдиха от там, че резултатът е добър. Иначе и аз само за Даун правих пренатест, по мое желание.

За пръв път чувам сама жената да си взима секрет...тоз май е куку. Нма ли как само за кръвни и урина да ползваш направлението ? Сериозно лине само един лекар по ЖК за града?

# 338
  • Sofia
Преса малкото години опит в родилна зала, мога да кажа, че съм срещала и майчици, високи 150см и да раждат бебета по 4500гр, това обикновено зависи и от партньора.  Колежките, акушерки, със стаж поне 20г са ми обяснявали, че едно време бебетата са били големички, бе както сега -мишки по 2500-2800гр.
Относно кръвното, аз съм на Isoptin, тъй като кръвното ми е високо. Артериите са добре, но ние и хванахме кръвното в много ранна г.с.
За годините и нормалното раждане .... изцяло си зависи от докторката , ако си е решила да не те чака, да си минаваш по каналния ред-ще те среже, винаги може да те изкара с тесен таз. За мен важна е нагласата на жената, ако тя си е навила на пръста, че няма да ражда нормално, значи няма смисъл, по време на раждането ще изгуби сили и ще стане страшно. Аз съм на мнение , че нещата трябва да се представят на жените още преди да са забременели, какво е нормално раждане, и да се подготви жената , че при нормално раждане БОЛИ!! , и при секцио БОЛИ!!! , масовата заблуда е , че при секцио е песен и се обезболява през цялото време, после ставаш и няма проблем- гледаш си бебето и скачаш.....

# 339
  • Тук... някъде
Аз имам изследване за тромбофилия правено още 2012г.-хомозигот по PAI 4G/4G и хетерозигот по ACE са ми отклоненията. Още по време на инвитрото питах доктора дали ще съм на терапия и каза не, сега при следящата ме АГ пак питам всеки път- всеки път казва не, защото за сега нямало предпоставки за назначаване на терапия - следели се някакви кръвоносни съдове и спонтанни крампи(ако въобще съм разбрала правилно) по тях, а аз съм нямала на този етап. Бях изпращала изследванията си преди време и на проф. Паскалева и отговора й беше, че при тези мутации, които имам, риска от аборт в ранна бременност е почти нулев. Доц.Русев пък беше на мнение, че задължително трябва да съм на ап и фракси.
За сега съм решила да се доверя на АГ, но задължително и на ФМ при Марков ще питам дали е необходима терапия. Сестра ми със същите мутации като моите, има две успешни и леки бременностти без никаква терапия.

# 340
За съжаление остана едно АГ в града, а родилно отделение липсва от 10 години. Предполагам повечето от пишещите тук живеят в София и могат да избират от десетки лекари. В малките градове е много зле положението и по-специално в града, където аз живея. На прегледи ще ходя при АГ, където ще раждам. Там си правя и ехографиите, че на този откачалник ако му видите апарата и ще се хванете за главата. Сигурно е модел от преди 20 години. Трагедия пълна!
Първи БХС и фетална не съм правила, директно Пренатест. Мислех си, че той е по-надеждев от БХС и го обесмислят.
Аз предната бременност бях на фраксипарин, а сега съм само на натаспин. Не откриха тромбофилия, мутацията 4G/5G.
Лекарите предпочитат секциото, защото им е по-лесно, нагласят ден и час, когато им е удобно и жената като не е наясно си мисли, че естествено не може, че има противопоказания.

# 341
Момичета леко съм притеснена от изследванията си с комбинация повтарящо се главоболие, утре съм на консултация дайте мнение

# 342
Kokondrella, 1:1 с твоите са и моите мутации, същите бяха препоръките и на посочените от теб специалисти. Към момента кръвотокът в дясната артерия не ми е идеален , следят го...човек все някакво решение трябва да вземе и да си носи последствията, моето беше да не слагам клексан, ама дано пък тази гадна ТМБ не се отключи.

Хелинор, и с много лекари не е лесно, но да, друго е да има и избор. И тук има прехвалени лекари и самозванци и си е голяма доза късмет и "помощ от приятел" да попаднеш на точния АГ. На мен лично пишещи във форума мами ме насочиха (Жасмин и Дели) за което съм много признателна.

# 343
Аз за съжаление се включвам с лоша новина - прокървих неочаквано днес - вече съм в болниц на системи. Кръвоизлива не е голям-не могат да кажат от какво е. лошото е, че вече съм ги преживяла веднъж и сега си педставям само най-лошото. Надявах се тази бременност да е по- различна, но в момента имам чувството че всичко ще се повтори и ме е страх - не искам да изживяван всичко това отново.

# 344
  • София
Много неприятно! Какво са ти сложили в системите?
Гледай да си починеш хубаво тази вечер и утре разпитай докторите хубаво. Искай повторен ехограф. Стискаме палци много! Heart

Общи условия

Активация на акаунт