Все ме питаха, дали искам да се омъжа за американец, че да взема зелена карта.
И че сигурно с парите, които изкаравам живея като като принцеса в България и имам прислуга. 😁
Светват им очите, независимо къде в Испания се намираме. Бяхме на тур обиколка на стадиона в Барселона веднъж и на входа ни деляха на групи по 5 човека, които минаваха определен маршрут без водещ. Чак накрая имаше човек, който ти показваше къде е изхода. В нашата малка група имаше испанци, които оживено си говориха нещо на испански и като стигнахме до прес трибуната една от испанките ме попита от къде сме. Като чу, че съм от България, плясна с ръце и каза, че си е кръстила сина Христо, защото му е голяма фенка
Най-фрапиращото може би беше един мой колега дойде при мен един ден и най-тържествено ми обяви:"Знам защо си дошла да живееш тук." при моя въпрос какво знае,той отговори:"Гледах документален филм за България и ти си избягала от там,защото баща ти е искал да те продаде,а ти не си искала." В този момент не знаех как да реагирам,да се смея ли...Гледал нашия филм за пазарите за булки на ромите и си помислил,че всички правят така 
https://www.youtube.com/watch?v=HD8Tnmeba40 
По него време в Гърция не е било прието сами жени да са навън по тъмно.
По него време в Гърция не е било прието сами жени да са навън по тъмно.
Покрай работещите българки там останал с впечатление, че всички работят на две места, докато мъжете им нищо не правят, освен да ги закарат до работа.
Засмях се и започна да ми обяснява, колко много българи пациенти е имал. Любопитен е и понаучил някой израз. На края ми вика"Довиждане"
Препоръчани теми