Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
 • Мнения: 18 524
Всъщност Яна е побългарената Йоана.
Както и да е... Simple Smile

# 31
 • Мнения: 514


Но виж Турция им е тъмна Индия. Обяснявам колко красива страна е, и ми отговориха "Ти среднощен  експрес гледала ли си?"

Ха-ха, разсмя ме Smile Ако не пренасят хашиш, няма страшно Smile

Последна редакция: вт, 02 юни 2020, 19:20 от Arizona`

# 32
 • Мнения: 3 395
Магдена, това за мафията ни го казваха продавачи по магазините в Бодрум.
Титина, може би учат география в основното училище, но не и в гимназията. Моята позната преподаваше на гимназисти някъде в Охайо, много е интересна книгата, която е написала за Америка, жалко, че вече е изчерпана, но аз по една случайност успях да си купя последната бройка в нашия "Хеликон".
Наскоро си говорехме с децата точно за кухнята, приятелят на дъщеря ми харесва всичко от нашата кухня, единствено не може да проумее как е възможно да ядеш макарони със захар и сирене, за него макароните са спагети, паста, как така със захар?!

# 33
 • София
 • Мнения: 10 034
Кой ви го каза в Турция това за мафията?

 
В повечето турски полицейски или криминални сериали най-страшните мафиоти   винаги са българи.
Който види зор в бизнеса вика на помощ български  главорези и крадци.
Иначе преди близо 40 г. като дете живях в Москва.
Там плод-зеленчуците бяха заляти с български консерви, купуваха се.
В магазините тип Бриколаж разните фрези, бормашини и др. също бяха български. Те така им казваха "болгарка".
Съученичките ми останаха искрено удивени, че имаме и добре развити производство и продажба на ежедневни дрехи и обувки. Все питаха защо не нося от продаващото се при тях. Не можеха да си представят, как дрехите ни са по различна от тяхната кройка. Детска му работа.

# 34
 • Мнения: 3 395
Като ученичка в гимназията, преди повече от 30 години, ходихме на екскурзия в СССР. В Санкт Петербург, тогава Ленинград, бяхме в един доста луксозен хотел. Имаше си администратор на всеки етаж, отиваме да кажем, че телевизорът в стаята ни не работи, а тя: "А вие знаете ли как се включва телевизорът?" Една "българска роза" оправи положението и след пет минуги в стаята имаше техници. Българската роза тогава отваряше всякакви врати, при нас струваше 4–5 стотинки, за нищо я нямахме, но руснаците си умираха за нея. Още обичат всякаква козметика с рози.

# 35
 • Houston, TX
 • Мнения: 10 779
Титина, може би учат география в основното училище, но не и в гимназията. Моята позната преподаваше на гимназисти някъде в Охайо,
Сега погледнах, синът ми използва един сайт за училище, 8-ми клас - география на Европа. Учи се и в гимназиален курс.

# 36
 • Мнения: 5 706
В Аляска когато им кажех, че съм българка, съответно от България, всички възкликваха "Oh, Berbatov, Berbatov!"

Във Франция са ме питали дали в България всички ходим с носии.

# 37
 • Мнения: 3 069
Явно, зависи какви са впечатленията. По времето на социализма посетих Чехия. От чехите по нашето Черноморие имах отвратителни впечатления. Мислех, че всички чехи са страхотни простаци, отидох с доста нежелание в Чехия, като си мислех само за Унгария, която посетих на връщане.
Е, какво беше учудването ми, когато се озовах в тази прекрасна страна (Чехия). И до ден днешен се каня да я посетя наново, за повече време. Учудих се и на културата на чехите във всяко едно отношение, която няма нищо общо с изпълненията им по нашето море. (Унгария изобщо не ми направи впечатление след Чехия)

# 38
 • España (Плевен)
 • Мнения: 754
И аз имам един случай с един дядо (испанец). Пита ме от къде съм и когато чу България и вика " ааа, Естойков" - Стойчков.
Питали са ме също дали си имам къща, апартамент..
А приятели испанци бяха удивени от БГ кухня. От там започнаха да любопитстват за България.
Но като цяло, много хора са с убеждението, че сме аборигени...

# 39
 • Мнения: 292
Българската кухня е супер за чужденците, но като опре ножа до бозата, е голям смях. Засега не съм срещала чужденец, който да одобри бозичката.

# 40
 • Euskal Herria
 • Мнения: 20 180
И таратор не харесват.

# 41
 • Мнения: 3 069
Българската кухня е супер за чужденците, но като опре ножа до бозата, е голям смях. Засега не съм срещала чужденец, който да одобри бозичката.

Братовчед ми се смееше на жена си (мома англичанка), че когато са й дали да опита боза е очаквала нещо шоколадово и е била много учудена от вкуса. Естествено, че не я е харесала. Между другото и аз не харесвам боза.

# 42
 • Свищов-Пловдив-Банско-Слънчев бряг
 • Мнения: 3 595


Във Франция са ме питали дали в България всички ходим с носии.
То с толкова фестивали на носии, сватби с носии, балове с носии  нищо чудно да стане тренд. Скоро видях и маска да се продава с шевица, аман.

# 43
 • Мнения: 3 069
Не съм фен на носиите, прекалено много харесвам модата. Но не мисля, че у нас се прекалява, ако сравним с германците и тиролските им дрехи, които се продават навсякъде. Както и дрехи и аксесоари с отделни елементи - еделвайсчета, дъбови листа и подобни.

# 44
 • Мнения: 3 167
Българската кухня е супер за чужденците, но като опре ножа до бозата, е голям смях. Засега не съм срещала чужденец, който да одобри бозичката.
Всячески се опитвахме да убедим един приятел португалец да пийне боза, но той само помириса и каза, че изглежда съмнително Joy И аз не обичам боза. Но виж, таратора, какво не му харесват, не знам, умирам за него.

Общи условия

Активация на акаунт